Outsider Organizing

Wie ben je?

Ik ben Eline Vink en woon met mijn gezin in Leiderdorp. Ik geef trainingen en persoonlijke begeleiding aan kenniswerkers om hen te helpen om slimmer te werken. Daarnaast doe ik interimklussen waarbij ik de processen optimaliseer. In mijn vrije tijd lees ik veel, en ben ik vooral héél graag buiten! Veel wandelen, buiten sporten en aanrommelen in de moestuin.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Heel verschillende dingen! Van huis uit was ik een echte ‘alfa’; ik volgde een talenstudie met een nadruk op filosofie. Maar ik ben wel altijd gek geweest op rommelen met computers. Daarna heb ik nogal diverse functies vervuld. Van duikinstructrice tot projectmanager, van kwaliteitsadviseur tot strategisch beleidsadviseur.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Als generalist die vooral veel van veel dingen wil weten, heb ik ook veel functies en bedrijven gezien. Het is me opgevallen dat veel mensen hebben geleerd voor een vakgebied of een beroep, maar nogal in het diepe worden gegooid waar het gaat om werkvaardigheden. Omgaan met complexe processen, effectief samenwerken en goed time- en energiemanagement kan dan een uitdaging zijn. Ik merkte dat ik overal waar ik werkte projecten naar me toe trok om de werkwijze te optimaliseren en dat ik daarna (hoe goed het resultaat ook kon zijn) het jammer vond als zo’n project voorbij was. Toen was de keuze om me volledig daarop te gaan richten snel gemaakt en heb ik ter voorbereiding extra cursussen en zelfstudie gedaan.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dat het mijn werk is om anderen te helpen meer grip op hun werk en tijd te krijgen, werkt natuurlijk ontzettend in mijn voordeel op dit gebied. Omdat ik software en bepaalde gewoontes gebruik om mijn werk vast te leggen, vind ik het vooral fijn dat ik het werk buiten werktijd echt kan loslaten. Ik wil niet ‘via een scherm leven’ en de tijd die ik met mijn kinderen doorbreng ook echt aan hen besteden.  

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Dat ik door mijn brede achtergrond écht maatwerk kan leveren, omdat mijn gereedschapskist goed gevuld is. En dat ik uit eigen ervaring goed begrijp dat gangbare technieken voor time management niet voor iedereen goed werken. Dit helpt om op ideeën te komen die niet altijd voor de hand liggen.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Hoe ingewikkeld marketing kan zijn! Nu ben ik natuurlijk ook mijn eigen accountmanager, marketingadviseur en administratie in één, dus je moet zoveel nieuws leren.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou veel eerder voor een niche hebben gekozen. Ik was aan het begin bang om mensen uit te sluiten, maar ik merk nu dat diegenen me alsnog weten te vinden. Zelfs als ik in mijn teksten me er niet speciaal op richt. Het inbeelden van een ‘persona’ en een niche helpt me om duidelijker voor ogen te hebben waar ik heen wil en aan het begin durfde ik dat niet goed.

Wat is je toekomstvisie?

Om bij te dragen aan een verandering in hoe we werken met zijn allen. Ik ben ervan overtuigd dat we onze kennis en denkkracht als mens beter in kunnen zetten, als we anders gebruik maken van technologie en meer aandacht besteden aan hoe processen en samenwerking worden ingericht. De huidige manier van werken sluit niet goed aan op de actualiteit. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een toekomst waarin iedereen een gezonde relatie met werk heeft en daardoor duurzaam inzetbaar is. 

Contactpersoon: Eline Vink-Bongertman Onderneming: Outsider Organizing Website: https://outsiderorganizing.nl