Passion4Guests

Wie ben je?

Joske, 40 jaar, woonachtig in Drenthe, gek op reizen, basketbal, sushi en pannenkoeken. Ben iemand die nuchter in het leven staat (Tukker van origine), veel humor gebruikt en zelfspot. Word ook wel een echte verbinder genoemd doordat ik veel contact zoek en veel doorvraag uit oprechte interesse. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ben gestart in het toerisme, overgestapt op de horeca, namelijk de hotellerie. Ben in een chique hotel in Amsterdam gaan werken en daar is mijn passie voor gastvrijheid ontstaan. Ik leerde hoe je gasten in de watten moest leggen, heerlijk vond ik dat. Na 7 jaar hotellerie wilde ik mijn passie gaan overdragen op studenten en ben ik mijn lesbevoegdheid gaan halen en les gaan geven op de Middelbare Hotelschool in Amsterdam. Dit was in een hybride leeromgeving in hotels, waardoor ik nooit de feeling met het werkveld ben verloren.

Uiteindelijk, na een jaar trainer te zijn geweest bij Albron Center Parcs, begon het te borrelen om als Hospitality trainer voor mezelf te beginnen. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Mijn droombaan was om mensen te inspireren op het gebied van gastvrijheid. Ze vaardigheden te leren waardoor ze nóg beter service konden verlenen. Maar als ik naar vacatures keek, vond ik die baan zelden. Dus dacht ik: ik creëer zelf mijn droombaan. Het was dus niet om vrijheid te creëren, want ik kan ook prima voor een werkgever werken, maar echt omdat ik die baan niet tegenkwam in vacatures. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Doordat ik mijn eigen agenda maak, maak ik altijd tijd voor fitness, al doe ik dat soms ook ’s avonds en in het weekend. 

Verder heb ik geen andere activiteiten op een dag. Als ik werk, heb ik ook écht tijd om te werken. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik werk alleen en neem écht de tijd voor mijn klant. Mijn trainingen zijn altijd op maat gemaakt en dus geen training die ik zo even van de plank pak. Sommige Hospitality trainingsbureaus doen dat wel. Verder maakt de combinatie van ervaring op hoog service niveau, didactische vaardigheden, betrokkenheid, verbinding en humor mij tot een goede trainer. Ook spreek ik 4 talen, dus de training kan ook in andere talen. Verder heb ik ook nog een acteur tot de beschikking die kan deelnemen aan de training. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

De boekhouding. Ik dacht nog wel weg te kunnen komen met een Excelletje, haha. Nee dus.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik ben soms nogal impulsief. Mijn logo bijv heb ik vrij impulsief gemaakt in een simpel programma. Ik heb niet al te goed nagedacht over mijn huisstijl. Past mijn branding goed bij mij? Dat had ik anders kunnen aanpakken. 

Wat is je toekomstvisie?

Ik geloof in interactieve en praktijkgerichte hospitality training voor medewerkers in het binnen- en buitenland, waardoor zij groeien in hun vaardigheden. 

Over 5 jaar hoop ik ook regelmatig in het buitenland training te mogen geven, zodat ik mijn passies reizen en training geven combineer.

Contactpersoon: Joske Kuut
Onderneming: Passion4Guests
Website: www.Passion4Guests.nl