PEAR Kids Conceptstore

Wie ben je? 
Annette Schoone, 31 jaar, moeder van twee kinderen (Lott & Vigo) en woonachtig in IJsselstein.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?
Hiervoor was ik Marketing en Communicatiemanager bij Defensie.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?
Sinds de geboorte van dochter Lott (2) en zoon Vigo (1), onze kinderen, heb ik een passie voor kinderkleding. Ik was altijd al gek op kleding voor mezelf. Toen mijn zus kindjes kreeg, merkte ik hoe leuk ik kinderkleding shoppen vind. In februari 2020 beviel Annette van haar dochtertje Lott, zoon Vigo volgde in mei 2021. Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in duurzame kinderkleding, kwalitatief speelgoed en de inkoop ervan. Toen ik hoorde dat een oud winkelpand vrijkwam in de binnenstad van IJsselstein, begon mijn ondernemershart sneller te kloppen. Het ondernemen zit bij mij in de familie. Mijn ouders zijn agrarisch ondernemers. Voor mij was het altijd al een droom om iets voor mezelf te beginnen. Een eigen winkel leek me super, maar de timing nooit perfect. Daarnaast had ik een steady baan als marketing- en communicatieadviseur bij Defensie. Die ik uiteindelijk toch maar opzegde, na een belletje van Van Oord Makelaardij. Het pand aan de Utrechtsestraat was eigenlijk al zo goed als verhuurd, maar de verhuurder was zo enthousiast over mijn bedrijfsplan, dat hij het aan mij wilde verhuren.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?
Zelf sta ik 4 a 5 dagen in de winkel samen met mijn twee medewerksters. Daarnaast zorg ik voor de marketing, administratie en onze socials. Als de kindjes op bed liggen ga ik vaak nog wat uurtjes door.

Wat maakt jouw onderneming uniek?
PEAR is niet zomaar een winkel, maar een plek creëren waar je inspiratie kunt opdoen en goed advies krijgt, gelijkgestemden kan ontmoeten, waar jij en jouw kinderen zich echt thuis voelen en waar je ook zomaar even binnen kan lopen.

Het is te gek om te zien dat kinderen al naar binnen komen rennen om heerlijk te spelen. Jij kan heerlijk een rondje maken tussen de nieuwe collectie, een kopje koffie nemen en samen zoeken we wat in jouw kast ontbreekt. Je kan het vergelijken met hetgeen ik van huis heb meegekregen: Loop binnen, de deur staat altijd open. We noemen de winkel ook wel eens gekscherend onze Kids Club.

Natuurlijk verkopen we echt hele leuke merken. Ik vind het heel belangrijk dat de items die we verkopen van hoge kwaliteit en duurzaam geproduceerd zijn. En heb er mijn missie van gemaakt om jouw kind zich PEAR-fect te laten voelen.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?
Jazeker. De verantwoordelijkheid, voor alles. Ik wil alles graag goed doen en vind het lastig dingen uit handen te geven. De rust en ontspanning nemen blijft een dingetje.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?
Meer hulp in de armen nemen.

Wat is je toekomstvisie?
We willen graag groeien met PEAR naar een fysieke belevenisstore. Waar je alle producten kunt passen, voelen en bekijken en waar kids een fijne plek hebben om te spelen. De online store moet een catalogus worden waar je alle producten uit ons assortiment super eenvoudig kunt bestellen. De service en beleving van online en offline zijn gelijk. Elke dag een beetje beter te worden. Stap voor stap, detail na detail.

Contactpersoon: Annette Schoone       
Onderneming: PEAR Kids Conceptstore
Website: www.pearconceptstore.nl