Peggy Peerboom – Moneybird Expert

Contactpersoon: Peggy Peerboom
Onderneming: Peggy Peerboom – Moneybird Expert
Website: www.officesupportlimburg.nl

Wie ben je?

Ik ben Peggy Peerboom. Geboren en getogen in het mooie Maastricht. Samen met mijn soulmate Edin zijn we de trotse ouders van onze dochter Fenne. Ik geniet van het goede leven, lekker eten en drinken. Tijdens vakanties geniet ik graag van zon, zee en strand. Werken is een grote hobby, beetje workaholic. Als je doet wat je leuk vindt, dan voelt het ook niet als werken.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Het ondernemen is me met de paplepel ingegoten. Ik was de dochter van de melkboer. Mijn opa was vroeger ook melkboer en mijn oma had een kruidenierswinkel. Later zijn mijn ouders een cafetaria begonnen. Als klein kind vond ik het altijd al leuk om mee te werken.

Na diverse hotel- en kantoorbanen, heb ik in 2007 de stap gezet naar het zelfstandig ondernemerschap. Ruim 9 jaar was ik eigenaar van een succesvolle textieldrukkerij.

In 2017 ben ik als Virtual Assistant gestart. Eerst vrij allround, maar later werd mijn liefde voor het boekhoudprogramma Moneybird steeds duidelijker.

Inmiddels mag ik me een Moneybird Expert noemen en leer ik ondernemers slimmer, sneller en makkelijker boekhouden.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Wat mij het meest aantrekt in ondernemen is de vrijheid. Dat jij zelf beslist wat je doet, hoe je het doet, voor wie je het doet. Your business, Your rules!

Ik daag mezelf graag uit om mijn grenzen te verleggen, uit mijn comfortzone te stappen en me te blijven ontwikkelen. Zo groei je als mens en als bedrijf. En het is heel mooi om die groeicurve te zien. Ik weet dat veel ondernemers worstelen met hun boekhouding. Ze vinden het niet leuk, het geeft vaak stress en ze blijven het maar uitstellen. Dat vind ik eeuwig zonde.

Als je weet wat je moet doen, dan is het helemaal niet moeilijk of vervelend. Dan ga je het zelfs nog leuk vinden. Met een goed systeem kun je zelfs een groot gedeelte van je boekhouding automatiseren. Het scheelt je echt uren per maand en geeft je beter inzicht hoe je er financieel voor staat. Dat gemak gun ik elke ondernemer. Ik geef daarom workshops Boekhouden met Moneybird in Utrecht, Eindhoven en Sittard. Of 1-op-1 via Skype. En op korte termijn lanceer ik ook een online cursus.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Als Moneybird Expert heb ik al honderden klanten geholpen om optimaal gebruik te maken van alle mogelijkheden van het systeem. Ik word heel blij van automatiseren en processen beter inrichten zodat je minder handmatig werk hoeft te doen. Daarin ben ik echt uniek. Een boekhouder kijkt vaak alleen naar de cijfers of die kloppen. Ik kijk naar het gehele proces van je financiële administratie. Hoe kun je het zo inrichten dat je er zo min mogelijk tijd mee kwijt bent. Ook door je boekhoudsysteem te koppelen met andere systemen. Het levert je uren tijdsbesparing op en een beter inzicht in je cijfers.

Moneybird is een geweldig systeem en werkt ook constant aan verbeteringen zodat het nog makkelijker wordt om te boekhouden.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Als ondernemer sta je altijd aan. Ik vind het dan ook erg moeilijk om af te schakelen. Eigenlijk ben ik 24/7 wel met mijn bedrijf bezig. Je bedrijf is toch je kindje. Ik onderneem nu al ruim 13 jaar, dus ik ben het inmiddels gewend en weet niet meer beter. Het ondernemerschap wil ik voor geen goud missen. Het is zo’n mooie reis, zelfs met de hobbels en obstakels die je tegenkomt en overwint…

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik weet eigenlijk niet wat ik zou overdoen. Ik heb dingen gedaan die minder handig waren, maar alles is eigenlijk een leerproces geweest wat nodig was om te komen waar ik nu ben. Je moet ook groeien qua persoon om je bedrijf te laten groeien. Soms heb je van die periodes dat het even iets stroever gaat allemaal, maar ook dat hoort erbij en is nodig om weer naar de volgende level te gaan.

Natuurlijk heb ik allemaal cursussen en opleidingen gekocht, waar ik nooit iets mee gedaan heb, of niet het optimale uit heb gehaald. En dat is zonde van het geld geweest, had ik misschien niet moeten doen. Maar het was ook weer ergens goed voor. Ik kan een hoop opleidingen nog oppakken, maar tegenwoordig wil ik niet meer alles zelf leren en heb ik liever een team om me heen dat me helpt om mijn bedrijf te laten groeien. Je kunt het niet allemaal alleen doen. Samen ga je sneller!

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil in de toekomst nog meer ondernemers helpen met het slimmer, sneller en makkelijker ondernemen. Samen met mijn team ben ik mijn eigen bedrijfsprocessen beter aan het inrichten en ik ontwikkel nieuwe producten om mijn klanten nog beter te helpen.

Hoe de toekomst er precies uit ziet en wat ik over 5 jaar doe. Dat is nog niet helder. Ik laat me verrassen door de mooie kansen die ik tegenkom. Vooral in dit bedrijf wil ik niet stil blijven staan, maar meegaan in de nieuwste ontwikkelingen.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!