PinCreative

Contactpersoon: Arlette Dijkstra
Onderneming: PinCreative
Website: www.pincreative.nl

Wie ben je?

Mijn vrienden, ouders en partner noemen mij betrokken, ondernemend, betrouwbaar, open, eerlijk en vrolijk. Daarnaast zie ik mijzelf als een ambitieus persoon en een bezig bijtje. Ik zit niet graag stil. Als mama van 2 kids, geboren in 2010 en 2012 kan dat ook niet. Er is altijd wel iets te doen of te regelen! Waar ik heel happy van word is ondernemers, bedrijven en merken helpen aan meer resultaat en succes met Pinterest.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Mijn carrière startte in de cosmetica. Mijn laatste baan voor ik een eigen bedrijf begon was trainster bij een groot Amerikaans cosmetica merk. Daar gaf ik dagelijks trainingen aan schoonheidsspecialisten over behandelingen, producten, verkopen en meer.

Toen ik zwanger raakte veranderde alles. Een bijna full-time baan combineren met het moederschap wilde ik niet. De eerste 6 maanden was ik full-time mama. Tijdens die periode kwam ik in aanraking met babymassage en begon vanuit het niets mijn eigen babymassagepraktijk. Dat liep gelijk goed. In 2014 begon ik daarnaast een organic babymerk (4NaturalKids). 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

In 2018 besloot ik te stoppen met beide. Er miste iets en ik voelde dat de weg die ik nu aan het bewandelen was niet meer de juiste was. Voor mijn webshop en eigen merk gebruikte ik altijd Pinterest voor meer zichtbaarheid. Gek genoeg zag ik dat heel veel ondernemers dat nog niet gebruikten. En dat terwijl er zoveel mogelijkheden en kansen liggen.

Ook ontdekte ik dat het geven van trainingen, workshops en kennis overdragen goed bij mij passen. Daarom startte ik eind 2018 met mijn bedrijf PinCreative. Een Pinterest trainingsbureau waarmee ik mijn kennis over Pinterest deel. Voor mij staat Pinterest gelijk aan inspiratie, schoonheid, creativiteit en positiviteit!

Het ondernemerschap geeft mij het gevoel van vrijheid. Vrijheid om te bepalen hoe en wanneer ik het wil. Ik vind het heerlijk om geen verantwoordelijkheid te hoeven afleggen aan een ander. Mijn keuzes, mijn verantwoordelijkheid en mijn fouten.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb vaste dagen waarop ik werk. Dat was voor de corona-crisis dagelijks in de schooltijden van de kinderen en op donderdag een hele dag. Nu werk ik tussen de bedrijven door. Mijn partner is flexibel en we passen werktijden op elkaar aan. Inmiddels heb ik wel geleerd om tijden te blokken in mijn agenda om aan bepaalde actiepunten te werken anders dan gebeurt er te weinig.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik ben een enorm betrokken persoon. Dus als je bij mij een training boekt krijg je ook echt persoonlijk advies en zorg ik ervoor dat je resultaat haalt. Of je nu een online training bestelt of een VIP traject boekt, of je nu een klein bedrijf bent of je hebt een grote naam, ik houd van persoonlijk contact en sta altijd voor mijn klanten klaar.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik dacht altijd dat het vooral ging om het hebben van een goed product, een mooie website en zichtbaarheid. Dat je er dan wel bent. Niets is minder waar, ondernemen is ook vooral mindset. Omgaan met tegenslagen, het volgen van je intuïtie, doen waar jij je goed bij voelt, veerkracht, discipline en doorzettingsvermogen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Meer hulp vragen van buitenaf en je kwetsbaar durven opstellen. Ik wilde altijd alles alleen doen. Ik ben ook een echte doener, leer snel en doe graag dingen alleen. Maar het cliché is wel waar “Alleen ga je sneller maar samen kom je verder”. 

Wat is je toekomstvisie?

Mijn bedrijf PinCreative laten groeien tot het grootste Pinterest marketing trainingsbureau van Nederland en België. Waarbij ik online marketeers, VA’s en social media managers opleid tot Pinterest expert. En waarmee ik zoveel mogelijk merken, bedrijven en ondernemers leer hoe zij Pinterest in kunnen zetten voor hun bedrijf.

Durf groots te dromen!

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!