Powervrouwacademy

Contactpersoon: Kirsten Kok
Onderneming: PowervrouwAcademy
Website: www.powervrouwacademy.nl

Wie ben je?

Ik ben Kirsten Kok. Ik in 5 woorden: Positivo, EigenWijs, Betrokken, Betrouwbaar, Geduldig.
Ik heb een zwak voor terrasjes. Het liefst ’s ochtends als de stad nog aan het ‘ontwaken’ is en iedereen langzaam op gang komt. De barman zijn stoepje veegt en de ober de kussentjes op het terras legt. Zet mij achter een dikke cappuccino en mijn dag kan niet meer stuk.
Motorrijden is mijn uitlaatklep, gewoon lekkere bochtjes draaien langs de rivier.
Mijn drive zijn mijn kinderen, ik bewonder en verwonder de manier waarop zij in het leven staan. Allemaal. En ik heb er veel: 3 zoons-van-mezelf, 3 kids die mijn man meebracht, 4 schoonkinders en 3 kleinkindertjes.

Ik ben gedreven in wat ik doe, als ik een doel heb dan zal ik dat halen. Daardoor ben ik soms behoorlijk streng voor mijzelf. Dat mag wel ietsje minder. Anderen vinden dat ik een goed luisteraar ben en snel de vinger op de zere plek leg. Maar altijd met humor en vanuit mijn hart.

In het verleden werd ik veel geleid door wat er ‘moest’ en wat men dacht en wat er hoorde. Al wist ik dat nooit zo goed. Dus twijfel en onzekerheid waren mijn grootste raadgevers. En dat hield mij klein en onzichtbaar. Tot ik het zat was en onder mijn steen vandaan kroop. Ik besloot dat het tijd werd om voor mijzelf te kiezen, mijn eigen ik te leren kennen en het leven te leiden zoals ik dat wilde. Nu schroom ik niet om mijn eigen verhaal te vertellen, zichtbaar te zijn en op te komen voor mijzelf. Ik heb ontdekt dat ik steeds meer in mijn comfort kom buiten mijn comfort-zone. Heb ik dan geen twijfels en onzekerheden meer? Jawel maar ik luister niet meer naar hun raad. Zelfvertrouwen is niet slechts de afwezigheid van onzekerheid maar het onder ogen zien daarvan en doen wat je te doen hebt.

Ik heb niet altijd voor de makkelijkste weg gekozen maar wel voor de weg die voor mij het beste was en die ik zelf uitkoos. Soms tegen de raad van anderen in, soms recht tegen de stroom in. Maar dat heeft mij veel gebracht. Gewoon vanuit het vertrouwen dat het altijd goed komt.

Zet mij voor een groep mensen en laat mij mijn verhaal vertellen. Een lezing, een workshop, en hele lesdag. Iedere keer maakt mijn hart een sprongetje als ik dat mag doen.
Mijn hart gaat dansen als ik met vrouwen werk, ze krachtiger maak, zelfbewuster en (eigen)wijzer. Door mijn manier van werken maak ik veel bij mensen los, her- en erkennen ze hun dromen en verlangens en kunnen daarna alleen nog maar vooruit.

Ooit was ik alleen maar mijn hoofd. Nu ik mijn hart erbij betrokken heb voel ik mij completer. En deze combinatie, vertrouwend op mijn scherpe intuïtie, maakt dat ik iedere situatie aankan.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Héél veel. Ik heb jarenlang in het commerciële bedrijfsleven ‘rondgezworven’. Van PR in de Chemische industrie tot manager van drie uitzendvestigingen. Van executive secretary tot interim directeur van een kinderdagverblijf. Ik was meestal na een paar jaar wel uitgekeken en dan vertrok ik gewoon. Op naar iets anders. Mijn gemiddelde verblijftijd was iets van 5 jaar. Achteraf weetik dat dat kwam omdat ik niet echt mijn passie had gevonden. Ik vond alles leuk en ging gewoon mee op de flow van wat er zich aandiende. Spijt van? Nee! Ik heb zó ontzettend veel geleerd in die jaren! Hoe bedrijven in elkaar zitten, hoe mensen met elkaar samen werken, hoe vrouwen zijn. Het heeft me heel veel mensenkennis opgeleverd. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen? Heel simpel eigenlijk. Ik werkte als re-integratiecoach bij een groot landelijk re-integratiebureau. Op een gegeven moment merkte ik dat het niet meer echt om de mensen ging maar om de omzet. Onze omzettargets werden ieder half jaar opgeschroefd… En op een gegeven moment was ik er klaar mee. En ik dacht “ik kan dit véél beter”. Ontslag volgde, ik ging op bezoek bij het plaatselijke UWV kantoor en een vliegende start was het gevolg. Dat was in 2004. Inmiddels heb ik de opleiding gevolgd tot psychodynamisch therapeut en coach, EMDR therapeut en familie-opsteller en is mijn bedrijf totaal op de schop gegaan. PowervrouwAcademy is het resultaat. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik werk in mijn praktijk vanuit huis, mijn programma’s volgen mensen online. Dus dat geeft een behoorlijke vrijheid in mijn doen en laten. Ik ben ook docent voor coaches en therapeuten in opleiding en dan werk ik op locatie. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk als buurtbemiddelaar, zit ik in de activiteitencommissie van de stad waar ik woon en ben ik bestuurslid van de bewonersvereniging van de wijk waar ik woon. Druk? Misschien maar ik ervaar het niet zo. Als je doet wat je leuk vindt dan hoef je nooit te werken… Mijn kinderen zijn allemaal lekker volwassen en wonen overal in Nederland. Toen ze nog thuis waren was dat natuurlijk anders. Toen deed ik geen vrijwilligerswerk en maakt ik iets minder uren per week. En, mijn uitgangspunt is altijd geweest: we leven samen in dit huis dus koken, bodschappen, huishouden: doen we ook samen! Dus ik heb mannen afgeleverd die kunnen koken, wassen, strijken, stofzuigen en badkamers schoonmaken ☺ 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik! Mijn manier van werken, de technieken die ik combineer, de energie die ik geef. Het is helemaal wie ik ben. En alles gebaseerd op een gedegen opleiding in combinatie met mijn eigen ervaringen. Omdat ik veel heb meegemaakt in mijn leven, vooral in mijn jeugd, snap ik heel vaak waar iemand mee zit, hoe dat is, wat dat voor invloed op je heeft in je leven. En! I Walk The Talk! Het unieke aan mijn onderneming is dat ik in real life laat zien dat je áltijd een éigen keuze hebt! Dat jij de regie kunt nemen op je leven. Dat is wat ik gedaan heb en daarom is PowervrouwAcademy uniek! Het is niet ‘zomaar’ een bedacht verhaaltje. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Nee, eigenlijk niet… 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

JA! Ik zou veel eerder een training volgen over hoe je acquisitie en marketing moet doen. Daar ben ik pas mee begonnen toen mijn grootste opdrachtgever ineens niets meer mocht inkopen. Paniek! Dat gun ik niemand en daarom geef ik ook trainingen aan startende coaches en therapeuten. Dat ze goed beslagen ten ijs komen en eventuele dips kunnen opvangen.

Wat is je toekomstvisie?

Ik ga door tot ik er geen zin meer in heb… En dat is vér na mijn pensioendatum (die is al over 5 jaar…). Ik ga nog meer leuke programma’s ontwikkelen, nog veel meer vrouwen (en mannen) helpen en nog lang les geven. Ik blijf reizen, op de motor of naar verre landen. Ik ga genieten van mijn kleinkids  en van zoveel mogelijk ‘familytime’! Ik heb zin in de komende 20 of 30 jaar!

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!