Praktijk Aniek

Wie ben je?

Ik ben Aniek van Schagen, getrouwd met Daniël en mama van 3 kids. Sinds 2015 werk ik als therapeut in mijn eigen praktijk. Ik begeleid in de praktijk hardwerkende jonge moeders die niet lekker in hun vel zitten, die wel wat meer energie kunnen gebruiken en kampen met hormonale klachten. Het is mijn passie om met vrouwen mee te lopen en in hun leven balans en rust te creëren. Ik zie in de praktijk vrouwen die weer terug bij zichzelf komen en sterker in hun schoenen gaan staan. Daar doe ik het voor en ik vind het heel fijn om hierin een ondersteuning te zijn!

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen? / Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik ben tijdens mijn HBO opleiding Leisure Management gespecialiseerd in Spa&Wellness, waarmee ik een half jaar in Thailand & Bali ben geweest. In deze landen vertrouwen mensen op het zelfhelend vermogen van het lichaam met behulp van de alternatieve behandelingen. Toen wist ik dat ik dit ook in Nederland wilde laten zien en ben ik na de HBO opleiding en een massagetherapie opleiding gelijk gestart met mijn praktijk.

Tijdens de jaren die mijn praktijk nu bestaat heb ik ongelooflijk veel opleidingen en trainingen gevolgd (meer dan 15!), waardoor ik mij nu richt op het complete plaatje. Het werd mij tijdens de opleidingen steeds meer duidelijk dat ik graag iets wil betekenen voor jonge moeders. De maatschappij is best hard werkende moeders. Op het werk wordt verwacht dat je je werk doet zonder te laten merken dat je kinderen hebt en thuis ben je mama en geen werknemer. Daarnaast wordt er ook nog wat gevraagd van vrienden en familie. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat er best een grote druk op deze jonge moeders komt te liggen. Het is dan ook niet gek dat zij daar soms wat hulp bij nodig hebben. Even weer alles op een rijtje zetten, grenzen ontdekken en weer bewust leren kiezen voor zichzelf.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Met ondernemen ligt de planning in mijn eigen handen en laat ik daar nu juist heel goed in zijn. Voor mij is het ideaal dat ik flexibel kan zijn met 3 kleine kinderen en een man met vaste werkdagen. Dit werkt voor ons gezin perfect!

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Iedere mama in Nederland is uniek en heeft haar eigen manier van leven. Ik kijk in de praktijk naar ieder aspect in dit leven en zorg er samen met de vrouw voor dat we dit gaan optimaliseren. Leefstijl, hormonen, lichamelijke/mentale/emotionele klachten worden allemaal aangepakt in alle rust. Als een vrouw in de praktijk is geweest gaat zij met veel meer rust en zelfvertrouwen dan ervoor weer naar huis. Dat ik van zoveel verschillende vlakken kennis heb en zelf ook moeder ben, maakt dat ik als complete therapeut een vraagbaak kan zijn waarin iedere moeder zich thuis voelt.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Met zoveel online mogelijkheden komen er soms best wat technische hobbels voorbij. Dit kan soms het proces in mijn onderneming iets vertragen. Het geeft daarnaast ook juist weer een fantastische gevoel als het wel lukt en processen fijn verlopen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Geen, in alle stappen die ik gemaakt heb leer je weer nieuwe dingen. Ik denk niet dat ik dat gemist had willen hebben.

Wat is je toekomstvisie?

Jonge moeders in Nederland laten zien dat het oké is om even niet oké te zijn. Dat er best een stapje terug mag worden gedaan in deze drukke maatschappij. Dat het is belangrijk tijd voor jezelf vrij te maken, je hoofd leeg te maken en te zorgen voor je lichaam. Jezelf fit en fijn voelen maakt het leven een stuk leuker en gezelliger. Juist dan kun je echt goed van je gezin en het leven genieten!

Contactpersoon: Aniek van Schagen
Onderneming:
Praktijk Aniek
Website: www.praktijkaniek.nl