Praktijk Yvette Overbeeke

Wie ben je?
Ik ben Yvette Overbeeke en naast het hebben van 2 bedrijven ben ik moeder van 2 dochters en getrouwd met Dennis. Ik ben dol op persoonlijke groei en ontwikkeling , wandel graag en maak graag uitgebreide ontbijtjes. Ik doe aan yoga en alles wat ik doe komt vanuit de behoefte om mensen te helpen. Mensen laten voelen is wat ik al vele jaren doe  & is misschien niet de meest populaire omschrijving van wat ik doe, maar wel heel erg nodig. Ik ben ook yoga-docente en organiseer retraites op Ibiza. Ik ben écht verliefd op dit eiland!

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?
Ik heb 8 jaar voor een grote GGZ organisatie gewerkt als psycholoog, maar na 4 jaar ben ik parttime gaan werken en gestart met het opbouwen van mijn eigen praktijk. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?
Ik heb heel duidelijk voor ogen hoe ik graag wil dat dingen gaan. Wanneer je werkt voor een grote organisatie heb je die ruimte niet. Voor mij staat de mens centraal, het persoonlijke en een veilige basis. Ik werk heel erg vanuit gevoel en intuïtief en die ruimte was er niet. Daarom ben ik voor mijzelf gestart. Ik ben nu vrij om te bepalen wat ik de wereld in wil brengen. Zo is, naast mijn praktijk, ook de yogastudio ontstaan en ben ik daarna yoga-retraites op Ibiza gaan organiseren, gewoon omdat ik dit kon en voelde dat ik dit wilde. Dit was natuurlijk wel hartstikke spannend, maar dat is ook wat ik als onderneemster zo graag doe: voorbij die angsten en jezelf uitdagen om te groeien! 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?
Ik heb hier soms nog wel moeite mee, want door mijn enthousiasme voor mijn werk vergeet ik mezelf nog weleens. Best ironisch, maar ook weer niet, want ik ben ook maar “gewoon een mens”.
Voor mij belangrijk om mijzelf niet te vergeten, duidelijke grenzen te stellen en ik ga woensdag en vrijdag zelf naar yoga om te ontvangen en los te laten. Daarnaast is schrijven voor mij echt de manier om te ervaren wat ik nodig heb en hoe het met mij gaat. Ik doe dit al vanaf dat ik klein ben en dit helpt mij om in balans te blijven.

Wat maakt jouw onderneming uniek?
Ja, zegt iedereen niet de enorme passie voor wat we doen. Ik geloof dat dit zo is en daarnaast het persoonlijke, menselijke, eerlijke en mijn open benadering richting iedereen die ik ontmoet.
Ik verbind het denken met het voelen en daar ligt mijn unieke benadering.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?
Jazeker, doordat ik alles met zoveel liefde doe heb ik soms moeite om mijzelf los te zien van mijn bedrijven. Het lijkt soms of ik 24/7 aan het werk ben. Hier moet ik wel echt voor waken, want anders ga ik geïrriteerd reageren naar mijn kinderen of voel ik mij onrustig. Hier komt dan ook weer de noodzaak van grenzen stellen voor mijzelf en zelfzorg naar voren.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?
Ik zou meer zijn gaan staan voor mijn missie en doel in deze wereld, want ik voelde veel onzekerheden en angst en maakte mijzelf daardoor kleiner en vroeg te lage tarieven. Maar achteraf heb ik hier juist heeft erg van geleerd. Ik had ook direct  – voor alle diensten – algemene voorwaarden op laten stellen, dat had veel tijd, geld en vooral energie kunnen besparen.

Wat is je toekomstvisie?

Wat een mooie vraag. Ik wil meer gaan spreken over het feit dat mensen veel meer met elkaar gemeen hebben dan ze zelf dingen! Ik wil bespreekbaar maken en bewustwording creëren bij mensen dat ze écht niet alleen zijn, want dit denken we vaak wel. Door dit openlijk te bespreken ontstaat er juist veel meer verbinding onder elkaar en dat is nou juist waar we behoefte aan hebben.

Ik wil ook naast de workshops en trainingen ook een jaartraining of programma gaan ontwikkelen.
Wel met een groep die elkaar écht ontmoet, want ik wil juist graag de mensen met elkaar verbinden en hen laten voelen / ervaren dat ze niet alleen zijn en we veel meer met elkaar gemeen hebben dan ze denken. 

Contactpersoon: Yvette Overbeeke
Onderneming:
Praktijk Yvette Overbeeke
Website: www.yvetteoverbeeke.nl