Puur Edelsteentje

Contactpersoon: Wendy van de Wouw
Onderneming: Puur Edelsteentje – Webshop
Website: www.puuredelsteentje.nl

Wie ben je?

Hallo lezers! Mijn naam is Wendy, 31 jaar, moeder van 2 kids en samenwonend aan de rand van een prachtig natuurgebied. Het is dan ook niet vreemd dat ik gek ben op de natuur. Daarnaast ben ik dol op sporten, uitstapjes met het gezin en wandelen. Verder ben ik een erg rustig en creatief persoon en zit het in mijn aard om anderen een stapje in de juiste richting te helpen. Dit zie je dan ook terug in mijn bedrijfje; Puur Edelsteentje – kristallen, handgemaakte sieraden, inzichtkaarten, advies en uitleg.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Eigenlijk iets heel anders dan het thema van Puur Edelsteentje. Vanaf mijn 3de tot aan mijn 18de levensjaar ben ik erg sportief geweest en deed ik aan topsport (kunstschaatsen). Ik trainde 25 uur in de week en mijn sport ging dan ook voor alles, zelfs school. Daarna heb ik nog een aantal jaar les gegeven in deze sport en verschillende sportopleidingen afgerond. Je begrijpt dan vast dat ik enorm veel doorzettingsvermogen heb, en ik dit gevoel van doorzetten ook weer gebruik in mijn onderneming. Als ik nieuwe ideeën heb, dan zet ik het gelijk om in actie en ga ik ervoor. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Dat ging eigenlijk vanzelf. Aangezien ik mijn creativiteit ging combineren met de belangstelling voor de natuur (edelstenen), kwam daar een edelstenen-sieradenlijn uit als resultaat. Mijn oude buurvrouw heeft een winkeltje hier in het dorp, waar ik mijn sieraden mocht neerleggen voor de verkoop. Uiteindelijk ben ik een webshop in edelstenen en sieraden gaan opbouwen, wat erg goed bevalt. De shop wordt steeds verder uitgebreid, maar ook vind je sommige producten van me terug in een aantal fysieke winkels.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Omdat ik vanuit huis werk is het combineren met andere activiteiten erg goed te doen. Gelukkig kan ik zelf mijn eigen tijd inplannen en werk ik vooral als de kids op school zijn of in bed liggen. Ook werk ik erg op gevoel, soms krijg ik namelijk spontaan nieuwe ideeën binnen waar mijn aandacht dan naartoe gaat. Het werk verschilt verder ook erg per dag. De ene dag besteed ik veel tijd aan het fotograferen van de edelstenen, en het andere moment ben ik druk bezig achter de schermen, inpakken of met het maken van nieuwe juweeltjes. Soms merk ik dat ik ook toe ben aan ontspanning, maar omdat ik niet stil kan zitten ga ik daarom 2 a 3 ochtenden in de week lekker sporten. Wanneer ik inkopen doe bij de groothandel maak ik er altijd een leuk dagje uit van samen met mijn dochter. Stiekem heb ik haar een beetje meegesleept in de kristallen wereld en is ze nu ook haar eigen verzameling begonnen. Super leuk!

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Omdat ik nogal creatief ben en vaak weer op nieuwe ideeën kom, staan er regelmatig nieuwe stijlen aan handgemaakte sieraden Online. Vaak zijn deze juweeltjes dan ook ‘One of a Kind’, doordat elke ruwe edelsteen weer anders is qua vorm en structuur. De producten in de shop blijven dus voortdurend veranderen. Daarnaast heb ik een eigen kaartendeck ontwikkelt. Deze 70 kristal kaarten voorzien je van informatie over allerlei edelstenen.

Verder vind ik het belangrijk dat de klanten een fijne shop ervaring hebben en tevreden zijn met hun aankopen. Daarom maak ik ook gepersonaliseerde sieraden. Samen met de klant bekijken we welke stenen geschikt zijn en gecombineerd kunnen worden. Vervolgens maak ik een schets van het sieraad en ga ik ermee aan de slag. Zo heeft de klant uiteindelijk een uniek juweeltje passend bij hem of haar.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Er zit behoorlijk veel tijd tussen het inkopen doen en het uiteindelijk verzenden. Bij het inkopen ben ik nogal kieskeurig en zoek ik alles zelf met de hand uit. Daarna ga ik ermee aan de ‘knutsel’, gaat het eindresultaat op de foto, wordt de foto bewerkt om vervolgens online te kunnen met een goede tekst. Omdat er veel ‘One of a Kind’ producten zijn, gaat het hele riedeltje telkens opnieuw. Dit vind ik natuurlijk hartstikke leuk, maar veel tijd kost het wel. Ik ben mezelf nu aan het aanwennen om meerdere sieraden in 1 keer te maken en te fotograferen, dan telkens een klein aantal. Hierdoor kan ik via Social media ook de volgers op de hoogte brengen wanneer er een grote shop update komt. Win-Win.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Hier moet ik heel hard over nadenken. Ik denk dat ik dan toch eerder begonnen zou zijn met de interactie tussen de volgers op Instagram. Facebook zette ik al eerder in, al heeft Instagram veel andere gezellige mogelijkheden. Ik vind het leuk en belangrijk om contact te hebben met de volgers. Zo post ik regelmatig foto’s achter de schermen, polls, vragen en win-acties. Er ontstaan gezellige chats en de volgers zien ook meer over het gezicht achter Puur Edelsteentje.

Wat is je toekomstvisie?

Wie weet komt er ooit een fysieke winkel. Maar een andere leuke stap zou zijn om het kristallen deck te vertalen naar het engels, om het uiteindelijk internationaal aan te kunnen bieden.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!