Ramona de Brock – Voor een gezonde leefstijl

Contactpersoon: Ramona de Brock
Onderneming: Ramona de Brock – Voor een gezonde leefstijl
Website: https://www.ramonadebrock.nl/

Wie ben je?

Mijn naam is Ramona (36), ik ben een ondernemende vrouw, moeder van Hugo (4 jaar) en samen met onze hond Bella en mijn man Martijn woon ik in IJmuiden. Vlakbij het strand, bos en nationaal park Zuid-Kennemerland.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Dat is al even geleden! Op mijn 21e schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel. Daarvoor heb ik na de MAVO tot mijn 18e bij een natuurvoedingswinkel gewerkt en van mijn 18e tot mijn 21e heb ik de opleiding tot verpleegkundige gevolgd, maar na een goede afsluiting van de basisjaren, heb ik deze opleiding niet afgerond.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ondernemen is mij met de paplepel ingegoten. Mijn opleiding tot verpleegkundige beviel niet goed en ook vond ik de werktijden in het ziekenhuis lastig te combineren met de zorg voor onze hond. Ik besloot daarom van de nood een deugd te maken en een hondenuitlaatservice te beginnen. Ik kon al snel een grote hondenuitlaatservice uit de regio overnemen. Dit heb ik jarenlang met veel plezier gedaan, totdat ik een nieuwe uitdaging aan wilde gaan.

Ik begon, eerst naast de hondenuitlaatservice, een webwinkel in natuurlijke snacks voor honden. Ik mistte goede verkrijgbaarheid van deze producten voor mijn eigen honden. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot een volwaardige webwinkel met natuurlijke voeding, hip speelgoed en snacks voor honden en katten met een fysieke winkel in Haarlem.

Momenteel ga ik weer het roer omgooien. Mijn ouders nemen de winkel (Hondjekoek) van mij over en ik ben het afgelopen jaar opgeleid tot Oersterk Coach. Vanaf april ga ik ondernemende vrouwen met overgewicht helpen om een gezond gewicht te bereiken. Dit ga ik doen door samen met hun te gaan kijken welke klachten en symptomen er zijn, maar vooral naar wie zij zijn en waar ze energie van krijgen. Wat is de oorzaak van het overgewicht? Wat missen ze in hun leven? Zodat er een structurele oplossing komt waar ik hun stapje voor stapje bij ga helpen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Door vooral goed te plannen. Iedere zondag vul ik op de weekkalender al onze activiteiten in, maak ik een weekmenu en doe ik de weekboodschappen. Zodat we een goede basis en structuur hebben. Daarnaast heb ik mijn eigen planner, waar ik mijn werkzaamheden en vrije tijd in plan.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik heb zelf enorm overgewicht gehad. Op mijn zwaarst in 2013 woog ik 150 KG, ruim 65 KG zwaarder dan ik nu ben. Op eigen houtje ben ik mijn overgewicht kwijt geraakt. Ik weet als geen ander waar je tegenaan loopt, dat er geen wondermiddel bestaat en dat je elke dag opnieuw bewust juiste keuzes maakt.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Grenzen bewaken! Ik vind mijn werk enorm leuk om te doen en vind het soms lastig om mij ervan los te maken en even echt te ontspannen. Het gaat altijd maar door, helemaal met social media erbij. Dat is voor mij nog wel een valkuil, dat ik daar toch teveel tijd aan spendeer. Je wilt toch ook zichtbaar zijn en ook op anderen reageren. Verder kan ik niet echt iets bedenken wat ik onderschat heb, ik ben vooral trots dat ik door het ondernemen al van jongs af aan goed voor mijzelf en mijn gezin kan zorgen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Tijdens de Oersterk coach opleiding die ik heb gedaan, heb ik ook een business level gevolgd. In dit level hebben wij een businessplan gemaakt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit nog nooit eerder gedaan heb. Ik ben als het ware steeds overal zo ingesprongen en heb veel op intuïtie gedaan. Dit heeft niet verkeerd uitgepakt. Maar ik merk wel dat je aan de hand van een concreet plan, veel meer gestructureerd en doelmatig aan het werk gaat. Het bespaard een hoop tijd.

Wat is je toekomstvisie?

Ik sta nu aan het begin van een nieuw avontuur. Binnen een jaar wil ik een goed lopende coaching praktijk hebben. Zowel online als offline. Ik heb zoveel zin om de inzichten die ik heb gekregen, vooral in het afgelopen jaar, te gaan delen en anderen te gaan helpen om beter in balans te komen door te kijken naar het complete plaatje: Body & Mind en te adviseren m.b.t. gezonde voeding, voldoende ontspanning, het belang van bewegen en een positieve mindset. Omdat ik zelf ervaringsdeskundige ben op het gebied van overgewicht heb ik een specifieke doelgroep die ik heel goed kan helpen. Daar er ruim 8,1 miljoen mensen zijn in Nederland ga ik er vanuit dat ik hier de komende jaren mijn handen vol aan ga hebben. Op dit moment past deze onderneming goed in mijn leven, maar wie weet wat de toekomst nog verder gaat brengen.

Instagram: https://www.instagram.com/ramonadebrock/

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!