Raquelle Barnhoorn

Raquelle Barnhoorn

Wie ben je?

Ik ben Raquelle Barnhoorn, mijn naam spreek je uit als Raasjelle. Vreemd? I know, voor vragen hierover moet je bij mijn ouders zijn.

Getrouwd, moeder van 2 zoons (12 en 15 jaar) en geboren en getogen in Den Haag.

In het weekend ben ik vaak langs het voetbalveld te vinden en ik vind het heerlijk om met vrienden gezellig te kletsen en te borrelen.

Kernwaarden die ik belangrijk vind zijn: directheid, toegankelijk, betrouwbaarheid, doorzettingsvermogen & succes.

Ik help (startende) Virtual Assistants die goed zijn in hun vak, maar die geen idee hebben hoe ze aan klanten moeten komen om een succesvol bedrijf neer te zetten met een consistente klantenstroom en daarmee goed geld verdienen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben jarenlang werkzaam geweest als campagnemanager en marketingspecialist waarbij ik me voornamelijk bezighield met e-mailmarketing.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik droomde van een eigen bedrijf. Iets wat op zich niet vanzelfsprekend is want ik kom helemaal niet uit een ondernemersgezin. Eindelijk alles op mijn eigen manier doen, met de fijnste klanten werken en vrij nemen op een moment dat ik daar zin in heb.

De realiteit was echter anders. Ik stapte iedere dag in de metro op weg naar mijn baan in loondienst. Een baan die mij niet gelukkig maakte, maar de druk van een hypotheek, een gezin en andere vaste lasten maakten dat ik toch nog lang voor de veiligheid koos en mijn droom steeds voor me uit schoof.

Tot dat moment waarop ik een webinar volgde en erachter kwam dat mijn werkgeluk van invloed was op alle andere gebieden in mijn leven waardoor ik dacht ‘en nou ben ik er helemaal klaar mee’. Ik zegde mijn baan op, liet de veiligheid achter me en ging mijn droom achterna. Engste en beste besluit ooit.

Naast mijn baan in loondienst was ik inmiddels mijn bedrijf als VA (Virtual Assistant) gestart en was werkzaam op het gebied van online marketing. Ik merkte dat ik minder blij werd van de uitvoerende werkzaamheden en zag vooral waar ondernemers kansen lieten liggen. Ook kreeg vragen van andere VA’s hoe ik bepaalde zaken had aangepakt.

Daarom heb ik besloten om andere VA’s daarmee verder te gaan helpen. Veel VA’s zijn kneitergoed in het ondersteunen, maar een eigen bedrijf runnen is iets anders. Er komt best veel op je af.

Nu heb ik een waanzinnig bedrijf waarin ik Virtual Assistants leer hoe zij ook een succesvol bedrijf kunnen bouwen. Ik word superblij van het doorgeven van mijn kennis, werk met de allerleukste klanten en het mooiste is, mijn werk voelt niet eens als werken

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb duidelijk vastgelegd wat mijn werktijden zijn. Omdat ik veel vanuit huis werk heb ik dit ook met mijn gezin besproken. Dat ik thuis ben wil niet zeggen dat ik ook beschikbaar ben.

Verder ben ik enorm gestructureerd en werk met mijn agenda en Trello. Terugkerende werkzaamheden plan ik op vaste dagen, zoals content schrijven, administratie, website bijwerken etc. Ik plan voor ongeveer 6 uur werk op een dag in zodat ik ook de mogelijkheid heb om iets uit te lopen of ad hoc werkzaamheden tussendoor op te pakken.

Daarnaast plan ik ook vrije momenten in. Pauzes of iets eerder stoppen met werken om heerlijk te wandelen of een boek te lezen. Als ik wil kan ik 24 uur per dag werken, maar ontspanning is ontzettend belangrijk.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik geef 1-op-1 coaching omdat ik vind dat je het beste resultaat behaalt als je 1-op-1 geholpen wordt zodat je écht persoonlijke aandacht krijgt die op jouw situatie is gericht. Ik houd mijn klanten accountable en zet ze in de actiestand waardoor ze stappen gaan zetten in hun onderneming.

Ik ben ontzettend praktisch, eerlijk en rechtdoorzee.

Doordat ik zelf VA ben geweest weet ik waar mijn klanten tegenaan lopen. Ik heb dezelfde fases doorgemaakt dus spreek uit ervaring.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

In het begin van mijn ondernemersreis was ik echt een spons. Ik volgde ieder webinar, online training, podcast of boek over ondernemen. Daardoor ging ontzettend veel tijd verloren. Nu ben ik kritisch en kijk welke kennis ik echt nodig heb en wat het mij oplevert.

Sinds ik ben gaan ondernemen heb ik zo’n onwijze groei in mijn persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt.

Bovendien heeft iedere fase van het ondernemerschap weer nieuwe uitdagingen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Vertrouwen op mijn intuïtie. Ik kan lang doen over beslissingen nemen terwijl mijn hart heel duidelijk laat weten welke keuze ik moet maken. Maar dan neemt mijn ratio het weer over en bedenkt allerlei ‘verstandige’ redenen om een andere keuze te maken. Bijvoorbeeld met het doen van investeringen, terwijl luisteren naar mijn intuïtie tot nu toe altijd goed heeft uitgepakt.

Bovendien zou ik sneller investeren in business coaching. Ik wilde vooral alles zelf doen, daardoor heb ik lang geworsteld terwijl het soms handiger is om dan om hulp te vragen.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomstvisie is een wereld waarin VA’s gaan staan voor hun waarde. Dat ze hun bedrijf inrichten op een manier die volledig bij hun past, zich vrij voelen en werken met de allerleukste klanten. Zodat zij hun droom werkelijkheid zien worden.

Contactpersoon: Raquelle Barnhoorn
Onderneming: Raquelle Barnhoorn
Website: www.raquellebarnhoorn.nl