Refreshment

Wie ben je?

Mijn naam is Rochelda, 19 jaar oud. Ik kom uit Amsterdam en woon nu in Almere. 

Als ik mezelf zou omschrijven in woorden zou dat: rustig, ambitieus en ondernemend zijn.

Doordat ik altijd wel bezig ben met persoonlijke ontwikkeling groei ik elke dag en dat maakt mij ook leergierig.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met ondernemen zat ik in mijn 2e jaar van de opleiding Sport & Bewegen. Ik was erg actief binnen de vechtsport en het geven van kickboks lessen. Op dat moment van mijn leven stond bewegen echt in het middelpunt in combinatie met hardlopen en fitness. 

In deze fase van mijn leven heb ik ook mijn 1e onderneming gehad waarin ik personal trainingen gaf.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Mijn onderneming heet Refreshment. Refreshment is een massage service op het gebied van ontspanning voor mannen en vrouwen. Daarnaast hebben we ook een podcast genaamd: ‘Living from Relaxation’. Hierin wordt je geinspireerd om dagelijks meer vanuit ontspanning te leven wat leidt tot meer energie.

We hebben diverse soorten behandelingen waaronder: 

Basic Relax Massage, Relax Scrub Massage & Relaxed Mind Session

Hoe ik op het idee van mijn onderneming ben gekomen is omdat de leefstijlfactor ontspanning in eerste instantie ontzettend belangrijk is. Zelf hecht ik daar ontzettend veel waarde aan en wil dit graag overbrengen op de mens. 

Doordat ik tijdens mijn studie al bezig was met sportmassage, was dit een perfecte manier om te beginnen met ontspanningsmassages & dit deed ik dan voor mezelf.

Vanaf het eerste moment dat ik voor mezelf begon te werken, begon ik meer te investeren in Refreshment wat maakt dat ik hiervoor een eigen space heb binnen een beauty salon.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Hoe ik dit combineer is puur door te plannen. Ik plan in wanneer ik in mijn bedrijf werk, aan mijn bedrijf, maar ook wanneer ik echt aan mezelf als persoon werk. Daarnaast ben ik ook echt een familie mens en door alles te combineren is daar echt een planning bij nodig.

Ik moet bekennen dat op het moment je activiteiten doet die bij je passen en die je ontzettend leuk vind, je een hoge energie level creëert waaruit je dus kunt functioneren. Ik kom dus eigenlijk nooit tijd tekort.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wat mijn onderneming uniek maakt is echt ‘’the energy and the vibe’. Als je Refreshment binnen loopt voelt het al heel relaxed and safe. Mensen voelen de energie aan alleen al bij het bekijken van mijn instagram, bij het beluisteren van mijn podcast, maar ook tijdens de behandeling zelf.

Zo een sfeer is nergens anders te vinden.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Er is niet perse iets wat ik zo dus danig heb onderschat, maar het behouden van een ijzersterke ondernemers mindset, kan soms wel een dingetje zijn. Doordat je elke dag keer op keer je sterk moet houden, je gedachten zuiver en positief moet houden om dus aan te trekken wat je daadwerkelijk wilt. 

Er zijn momenten geweest waarin ik best wel negatieve overtuigingen had en het zeker had moeten aanpakken om weer positief te denken. Hier leer ik dus telkens keer op keer van.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou in eerste instantie meer hebben geinvesteerd in een business coach. Ik heb in het begin een paar online programma’s gevolgd omtrent marketing, en dat heeft mij ontzettend ver gebracht. Maar als ik terugkijk had ik veel meer kunnen investeren omdat ik daar zeker nu nog profijt van zou hebben.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomstvisie is echt om een space te creëren waarin alles in het teken staat van ontspanning. Ik zou me daarom willen richten op deels relax treatments, coaching, retreats, maar zeker ook wel een aantal online coaching programma’s om dus een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij wat betreft de leefstijlfactor ontspanning.

Contactpersoon: Rochelda Kemper Onderneming: Refreshment Instagram: Refreshment_nl