Reiki by Renes

Wie ben je?

Ik ben Laura, 36 jaar en woon met mijn man en zoontje van bijna 7 maanden in de Krimpenerwaard. Ik werk in het basisonderwijs en heb mijn eigen bedrijf; Reiki by Renes. Ik ben hoogsensitief dus deze combinatie van werk is heel mooi: veel drukte en veel rust. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb 10 jaar in de kinderopvang gewerkt en als gastouder bij verschillende gezinnen thuis. Het contact met de kinderen vond, en vind ik nog steeds, geweldig. Ik miste de uitdaging waardoor ik verder ging kijken naar een baan waarbij ik echt moest nadenken en weer iets leerde. 

Ik zag op LinkedIn een bericht voorbij komen dat er mensen gezocht werden die het zij-instroomtraject wilden doen. Dit betekent dat je de Pabo binnen twee jaar afrond en vanaf dag één al voor de klas staat. Heel pittig en je komt jezelf hier heel erg tegen. Ik liep tegen een burn-out aan en vlak erna gaf ik mij op voor de reiki 1 cursus. Dit terwijl ik eigenlijk niet precies wist wat dit inhield, maar het sprak mij erg aan. Hier kwam reiki dus voor het eerst op mijn pad. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Reiki heeft mij het volgende gebracht:

– Ik ben van het altijd redeneren vanuit verstand gegaan naar het veel meer volgen van mijn gevoel. 

– Ik wilde altijd aardig gevonden worden en trok ik mij erg de mening van anderen aan. Nu trek ik mij veel minder van de mening van anderen aan. 

– Ik wilde niet opvallen. Nu treed ik meer op de voorgrond. 

– Ik liep mijzelf compleet voorbij. Nu luister ik veel meer naar mijn lichaam en ken mijn grenzen beter. 

– Ik durfde mijn mening vaak niet te geven, vooral op school of de werkvloer (mijn onderwijsbaan). Nu uit ik mij vaker en durf ik ook een inbreng te hebben.

– Ik deed allerlei opleidingen maar durfde vervolgens de stap niet te zetten om ook van baan te switchen. Na 10 jaar in de kinderopvang gewerkt te hebben, koos ik voor een carrière switch: werken in het onderwijs en de bijbehorende opleiding de Pabo erbij. Sinds kort ook gestart als zzp’er met Reiki by Renes. Als je mij dit een paar jaar geleden had verteld, had ik het niet geloofd. 

– Ik was soms zwaar overprikkeld op een dag en kwam moeilijk in slaap. Nu kan ik mijzelf al in de ochtend behandelen met reiki zodat ik met meer energie de dag doorkom. ‘s Avonds behandel ik mijzelf ook geregeld om de overtollige prikkels los te laten en rustig in slaap te vallen. 

– Ik weet nu precies wat ik wil. Anderen ook laten zien wat reiki kan doen en zoveel mogelijk mensen een reiki 1 of 2 cursus geven zodat zij zichzelf én anderen een healing kunnen geven. 

Ik ben heel dankbaar dat reiki op mijn pad is gekomen. Het heeft mij al zoveel moois gebracht en ik ben benieuwd wat het mij nog meer gaat brengen. Mijn leven is zo ontzettend veranderd in positieve zin na de reiki cursussen, dat ik zoveel mogelijk mensen dit wil leren. Ik gun iedereen deze positieve veranderingen. 

Ook wil ik dat andere hoogsensitieve vrouwen niet zo hoeven te ploeteren als ik. Ik kwam er pas een jaar of 4 geleden achter dat ik hoogsensitief ben. Ik ging vervolgens veel boeken lezen over dit onderwerp en vond steeds meer herkenning. Dus daarom kan ik af en toe op die manier reageren en kon ik qua energie niet een dag helemaal vol plannen. Ik heb hier een online cursus voor ontwikkeld waarbij theorie, reiki healing én praktische tools samen komen.

Reiki helpt je dichter bij jezelf te komen. Je beschermlaagjes gaan eraf en je wordt meer jezelf. Je ervaart een loslaten van prikkels en blokkades worden losgeweekt of zelfs verwijderd waardoor je meer rust ervaart. Dit kan ik anderen brengen dmv healing en de cursussen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Op maandag, dinsdag en woensdag werk ik in het onderwijs. Op donderdag, vrijdag en soms zaterdagochtend werk ik in en aan mijn bedrijf. Dit doe ik vooral tijdens de slaapjes van mijn zoontje of als mijn man thuis is. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik voel anderen goed aan, want vaak zorgt voor een leuke klik. Dit helpt ook mee in het contact. 

De reiki cursussen heb ik zo gemaakt dat je wanneer je thuis komt je maar weinig vragen hebt. Ik heb mijn handboek heel uitgebreid gemaakt waardoor je alles zo teruggevonden hebt. In het begin is dit heel prettig als houvast. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Alles wat erbij komt kijken. Het is niet alleen je diensten aanbieden, maar promoten, boekhouding, prijzen bepalen. Er cetera. Maar dit vind ik stiekem ook wel leuk. Ik leer zoveel op ondernemers gebied. Hierdoor groei ik ook weer. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Minder twijfelen over alles en ervoor gaan. Ik heb niets te verliezen en kan alleen maar leren van de dingen die kinderen lopen. Echt gaan staan voor mijn missie en mij niet druk maken over wat anderen hiervan vinden. 

Wat is je toekomstvisie?

Ik werk momenteel drie dagen in het onderwijs en daarnaast natuurlijk in mijn bedrijf. Ik wil graag minderen in het onderwijs en meer tijd spenderen aan mijn bedrijf. Mijn visie is om zoveel mogelijk mensen reiki te laten ervaren en te leren werken hiermee. Het zweverige imago mag eraf. Let the positive energy flow.

Contactpersoon: Laura Renes
Onderneming:
Reiki by Renes
Website: www.reikibyrenes.nl