Rock Your Rainbow

Contactpersoon: Marije van der Laan
Onderneming: Rock Your Rainbow
Website: www.rockyourrainbow.com

Wie ben je?

Mijn naam is Marije van der Laan, Human Design Coach en gecertificeerd analist met een grote passie voor persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Ik ben getrouwd, moeder van een zoon (16) en een dochter (13) en al 17 jaar ondernemer. Ik voel mijzelf een eeuwige student van het leven! Die levenshouding heeft mij jaren gelden bij Human Design gebracht. Nu begeleid ik anderen naar meer zelfkennis, autonomie en balans door het terugvinden van wie ze in diepste wezen zijn! Wanneer je ontdekt hoe conditionering voor jou werkt en wat jouw unieke set van sleutels is om de juiste beslissingen te maken, zowel in werk- als privéleven, kan jouw goud zich ontvouwen. Als een lotusbloem uit de modder.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Dan moet ik wel een hele tijd terug, want inmiddels ben ik al ruim 17 jaar zelfstandig ondernemer. Na mijn studie Hotel Management heb ik eerst gewerkt bij Hilton Hotels. Via diverse communicatie jobs ben ik terechtgekomen bij DHL als Manager Interne Communicatie, een heerlijke tijd. Ik heb er mijn man leren kennen en daar heeft mijn leven de drastische wending richting het ondernemerschap genomen. Omdat ik het niet meer zo naar mijn zin had in mijn toenmalige functie (wat meer te maken had met de externe factoren dan de functie zelf), ben ik vanuit een grap gaan ondernemen. In 2002 begon ik een sport- en beweegcentrum in Leidschendam en afgelopen augustus heb ik de deuren van dat centrum na 17 jaar gesloten. Sinds een paar jaar had mijn persoonlijke ontwikkeling en passie een andere richting genomen. Human Design kwam jaren geleden op mijn pad en het heeft mij niet meer losgelaten. Na een aantal jaar studeren en het volgen van diverse (Coach)opleidingen had ik naast het sportcentrum ook een coachpraktijk opgestart. Dat is waar mijn hart ligt, persoonlijk leiderschap vanuit je eigen unieke blauwdruk. Dat is nu dan ook waar helemaal mijn focus ligt.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het starten van mijn onderneming was 17 jaar geleden niet zozeer een keuze. Het begon als grap, die al snel toch serieuze vormen aannam en ‘opeens’, slechts 3 maanden na het eerste gekscherende idee, opende ik mijn centrum. Ik kom uit een ondernemersfamilie, dat wel, al kwam dit volledig onverwacht en vrij impulsief. Toch heb ik het uiteindelijk een lange tijd gedaan. Rock Your Rainbow is meer geleidelijk ontstaan. Trainingen en opleidingen deed ik in eerste instantie voor mijn eigen ontwikkeling en gaandeweg ontdekte ik dat hier mijn gave en mijn passie ligt. Ik heb het altijd fijn gevonden dat ik zelf mijn koers kan bepalen en welke invulling ik geef aan mijn bedrijf. Dat is niet veranderd.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Het kan soms best een uitdaging zijn om alle verschillende rollen (ondernemer, moeder, partner, dochter, vriendin) die je vervult en taken die nodig zijn om het op alle vlakken op rolletjes te laten lopen met elkaar te combineren. En… volgens mij kan dat niet en hoeft dat ook niet. Het gaat om een goede balans. Dat betekent dat soms het één voor het ander mag gaan, bewuste keuzes maken om langdurige stress, met burn-out als gevolg, te voorkomen. Iets wat ik veel zie gebeuren. Wanneer er zakelijk bijvoorbeeld een tandje bij moet om een project af te krijgen, kan dat betekenen dat ik het huishouden even parkeer. Of ik zoek daarvoor een andere oplossing. Gelukkig zijn mijn kinderen echt zelden ziek, maar ook hier was het toen ze kleiner waren een kwestie van keuzes maken. Zorg voor een goed vangnet en het vertrouwen dat je ook een goede moeder bent als je niet bij elke uitvoering aanwezig bent. En als je zelf je zieke kindje wilt verzorgen, kan dat beteken dat bijvoorbeeld juiste de zakelijke afspraken even moeten worden verschoven. Op ieder terrein van je leven dag in dag uit op elk moment 100% presteren is onmogelijk. Echt, balans is het toverwoord, het mag heus wel wat losser af en toe.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het feit dat ik mijn coaching 100% persoonlijk kan afstemmen op de blauwdruk van de persoon met wie ik op dat moment werk. Ieder mens is uniek, ieder design is uniek. En dat maakt het juist zo interessant. Persoonlijk leiderschap vanuit wie jij écht bent! Human Design is nog relatief nieuw al zijn de wetenschappen waaruit het is opgebouwd al eeuwenoud. Er zijn in Nederland weinig gecertificeerd analisten, dus dat is op zich al vrij uniek. Mijn professionele opleidingen als Coach en Human Design Analist, Guide en Teacher maken het mij mogelijk om iemand echt in zijn kracht te zetten. Rock Solid! Daarnaast mijn persoonlijke design als Reflector, mijn werk- en levenservaring maakt de unieke combinatie waarmee ik anderen begeleid in het omarmen van hun eigen(wijs)heid.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Werken vanuit je passie, waar je goed in bent, wat je graag doet is heel wat anders dan ondernemen. Ondernemen vraagt vaak hele andere skills. Dat is iets waar veel mensen niet aan denken als ze gaan ondernemen. Ook wanneer je verder groeit en je bijvoorbeeld personeel moet aannemen, worden er weer andere vaardigheden van jezelf gevraagd. Dat is iets waarvan ik door de jaren heen heel veel heb geleerd, maar in het begin zeker heb onderschat.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eerder afscheid nemen van mijn sport- en beweegcentrum. Ik voelde al langer dat het me niet meer vervulde maar had niet bedacht dat stoppen ook een optie was.

Wat is je toekomstvisie?

Dat mensen meer en beter beslissingen kunnen en durven maken vanuit het vertrouwen in wie ze zelf in diepste wezen zijn en niet vanuit verwachtingen, aannames, overtuigingen en conditioneringen die niet passend zijn. Dan kom je op alle leefgebieden meer in balans, is er meer plezier en voldoening in plaats van stress, frustratie en ongenoegen. En… zo geven we het goede voorbeeld aan de komende generatie.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!