Rosies Content

Contactpersoon: Rosalie van Gaalen
Onderneming: ROSIES CONTENT: Tekstschrijver/Content Creator/Blogger
Website: www.rosiescontent.com

Wie ben je?

Mijn naam is Rosalie van Gaalen, 36 jaar (nog één maandje, dan word ik 37, maar daar hebben we het niet over) Getrouwd met Dirk-Jan en samen hebben we zoontje Joep van 3,5. Begin dit jaar ben ik begonnen als freelancer en mijn eigen bedrijf gestart ROSIES CONTENT. Spannend, maar ook heel erg leuk. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na mijn VWO diploma, wist ik totaal niet wat ik wilde gaan studeren. Toen ben ik maar begonnen als secretaresse. Mijn bedoeling was altijd om wel weer een keer te studeren, maar eenmaal aan het werk rolde ik van de ene in de andere baan. Van het studeren kwam het niet meer. Natuurlijk heb ik me gaandeweg wel ontwikkelt en allerlei trainingen en cursussen gedaan, maar van deze beslissing heb ik toch nog altijd spijt. Het voordeel van mijn achtergrond als secretaresse is wel dat ik een enorme ervaring heb opgedaan op het gebied van taal, grammatica, teksten enz. Ook heb ik bij veel verschillende bedrijven gewerkt, groot en klein, Nederlands en internationaal. Dit komt nu heel erg van pas bij mijn werk als tekstschrijver en blogger. Ik kijk altijd eerst toch nog even door de “secretaresse-bril” naar een tekst.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Op een gegeven moment had ik zo genoeg van elke dag naar kantoor gaan en werk doen dat ik niet leuk vond. Het gaf me totaal geen energie. Door de jaren heen heb ik altijd wel verhalen geschreven en blogs voor bepaalde bladen. Vooral over onderwerpen die mij na aan het hart lagen. Toen ik vorig jaar een miskraam kreeg van mijn eeneiige tweeling, besloot ik het roer volledig om te gooien en voor werk te gaan waar ik energie van kreeg. Dit is absoluut schrijven! Over de verwerking van mijn miskraam heb ik toen een blog geschreven, dit werd in een mooi blad geplaatst. Het gaf mij toen het uiteindelijke zetje om ervoor te gaan.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Zoals gezegd heb ik een zoontje. Hij is een echte druktemaker, rennen en vliegen de hele dag. Ik grap altijd dat ik hem twee keer per dag moet “uitlaten”. Hij gaat vanaf april dit jaar naar de kleuterschool dus dan wordt mijn leven ook wat makkelijker. Hoop ik. Ik werk verder ook nog twee dagen in de week als gastouder. Dit kan ik ook mooi combineren met mijn schrijfopdrachten. Op de dagen dat de kinderen er zijn, probeer ik tijdens de slaapjes wat werk gedaan te krijgen. In de avonden werken vind ik ook fijn.   

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Dit vind ik een lastige vraag. Ik denk juist door de omzwerving die ik heb gemaakt op carrière gebied, dat dit mij rijker heeft gemaakt. Op allerlei gebieden. Op gebied van het werken zelf, maar ook het werken met zoveel verschillende mensen en bij bedrijven. Dit zorgt voor een grote schat aan ervaring die ik meeneem nu in mijn werk als tekstschrijver en blogger. Ook ontbreekt het mij zelf niet aan allerlei verhalen om over te schrijven. Ik heb zelf vele jaren en pogingen IVF/ICSI moeten doen om zoontje Joep te krijgen. Deze trajecten moeten doormaken, heeft mij ook tot schrijven gezet. Het delen van deze ervaringen nu op allerlei manieren vind ik heel mooi. Ik ben er ook altijd heel open over geweest. En ik merk dat zoveel vrouwen dit waarderen en dan ook hun verhaal durven delen. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Niet echt onderschat, maar het voeren van een eigen administratie vind ik vreselijk. Zoveel ik houd van taal, zo vreselijk vind ik cijfers. Het liefste houd ik me echt alleen bezig met schrijven, maar goed het hoort erbij!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Meteen een eigen she shed (de mancave maar dan voor vrouwen) bouwen in de tuin waar ik lekker rustig en ongestoord kan schrijven. Af en toe heb je gewoon rust nodig en geen gillende kinderen en roepende man. Nog even doorsparen en dan bouw ik er één. Lijkt me fantastisch.

Wat is je toekomstvisie?

Fulltime bezig zijn met schrijven en taal en alles erom heen. Leuke opdrachten en leuke opdrachtgevers. Mensen blijven helpen met het vertellen van mooie verhalen. Misschien nog wel een boek schrijven? Wie weet wat er mogelijk is als die she shed er straks is.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!