Rousseau Marketing Consultancy

Contactpersoon: Rowena Rousseau
Onderneming: Rousseau Marketing Consultancy
Website: www.rowenarousseau.nl

Wie ben je?

Mijn naam is Rowena Rousseau, moeder van Fenna (3) en Farah (1,5) en getrouwd met Jean-luc. Ik ben al meer dan 6 jaar (online) ondernemer. Ik ben afgestudeerd als marketing- en communicatiespecialiste en sinds 2 jaar aan de slag als marketing & business coach voor vrouwelijke ondernemers. Voorheen heb ik altijd mijn eigen beauty- en mommyblog gerund.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb altijd gestudeerd en vanuit mijn studie ben ik meteen verder gegaan met mijn onderneming. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

In 2014 ben ik begonnen met een beauty- (later ook mommy)blog vanuit een opdracht van school. Ik werkte destijds al 5 jaar bij een schoenenzaak, maar deze ging in mijn tweede leerjaar failliet. Toen heb ik besloten om mij volledig te focussen op mijn blog om daar geld mee te verdienen. Daar heb je natuurlijk ook voldoende bezoekers voor nodig. Tijdens mijn studie kregen wij vakken als social media strategieën, SEA, SEO, copywriting etc. Van hieruit heb ik mijn blog groot gemaakt en na een half jaar had ik minimaal 20.000+ unieke bezoekers per maand.

Vanuit mijn studie hadden we projecten lopen voor verschillende bedrijven (HEMA, DELA, lokale autorijscholen, etc). Na het afronden van projecten ben ik bij veel van deze bedrijven blijven ‘hangen’ als freelance online marketeer. Ik vond het erg leuk om bedrijven, mkb’ers en ondernemers te adviseren in hun marketingactiviteiten. Daarom besloot ik na het behalen van mijn diploma aan de slag te gaan als Marketing & Business coach voor vrouwelijke ondernemers. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Moeilijk. Omdat ik van uit thuis werk met twee jonge kinderen die maar 3 dagen per week weg zijn (soms maar 2, want: oudere schoonouders), is de combi soms erg lastig. Vaak word ik sneller afgeleid door de berg was, de vaat of de vloer die nog even moet worden gedweild. 

Ik denk dat de perfecte work/life balance niet bestaat als je vanuit thuis werkt. Want een planning maken lukt ook niet altijd met twee jonge kinderen die nog geen goed immuunsysteem hebben ontwikkeld en dus voor elke verhoging opgehaald moeten worden van het kinderdagverblijf. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het voordeel van een eenmanszaak: er is er maar een zoals jij. En dat maakt me uniek. Er zijn natuurlijk genoeg business coaches, maar iedereen heeft zijn/haar eigen visie of werkmethode. Dus eigenlijk is iedere coach uniek in zijn/haar doen. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Administratie. Ik heb een boekhouder, maar ben toch wel soms 2 dagen bezig voor de kwartaalaangifte om alles op orde te hebben om te kunnen inleveren. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Naast mijn onderneming ben ik vaak nog begonnen met een ‘side business’. Zo wilde ik een eigen kindermerk lanceren met een andere ondernemer en had ik dit al aangekondigd op mijn social media platformen. Echter is er nooit iets van dat kindermerk gekomen en daardoor heb ik het gevoel dat ik de vertrouwen in veel volgers ben kwijtgeraakt. Als ik nu een ‘side business’ begin, kondig ik dit pas aan als er daadwerkelijk een aanbod is.

Wat is je toekomstvisie?

Zo veel mogelijk vrouwelijke ondernemers helpen met hun business. Het is mijn missie om zo veel mogelijk ambitieuze vrouwen te helpen met een succesvol én winstgevend bedrijf. Ik hoop dat ik in de toekomst bij heel veel succesvolle ondernemers mijn steentje heb mogen bijdragen door middel van mijn cursussen en coaching. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!