Sense 4 Beauty & Feet

Contactpersoon: Sabrina Haazer-van Schooten
Onderneming: Sense 4 Beauty & Feet
Website: www.sense4beauty.nl en www.skincarespecialist.nl 

Wie ben je?

Mijn naam is Sabrina Haazer-van Schooten, 37 jaar, getrouwd met Menno en moeder van drie kinderen: Thom van 3,5, Nathalie van 12 en Eveline van bijna 14. Ik heb inmiddels 11 jaar een eigen bedrijf als huidspecialist en ik heb bijna het eerste jaar van de HBO-opleiding Huidtherapie afgerond. Ik heb dus nog drie jaar te gaan voordat ik mezelf huidtherapeut mag noemen, en tot die tijd blijf ik mezelf huidspecialist noemen. Daarnaast ben ik een beautyvlogster, want ik vlog iedere week over mijn praktijk, mijn leven en ik deel tips en adviezen over huidverbetering. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met ondernemen ben ik altijd een heel loyale medewerker geweest in dierenspeciaalzaken en de dierenbranche. Ik was daar voedingsadviseur en accountmanager.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Dat ik ondernemer zou worden, was eigenlijk vanzelfsprekend, want ik kom uit een ondernemersgezin en -familie. Het feit dat ik zou gaan ondernemen was voor mij nooit de vraag, het ging er eigenlijk meer om wat ik dan zou gaan doen. Toen ik me ging omscholen vanuit de dierenbranche naar schoonheidsspecialist, ben ik eigenlijk meteen mijn eigen praktijk begonnen. 

Die omschakeling lijkt misschien wat vreemd, maar ik wilde dit altijd al sinds de middelbare school. Echter, toen ik destijds moest kiezen voor een vervolgopleiding, kwam ik op een school met alleen maar meisjes met geblondeerd haar en gelakte nagels en dacht ik: ‘dat ga ik zeker niet doen!’. Ik was destijds een echt ‘jongens-meisje’ dat van voetballen en uitgaan met vrienden hield. 

Omdat dieren verzorgen mijn grote hobby was ben ik daarom een opleiding gaan volgen in die richting. Na die opleiding was het niet meer dan logisch dat ik in die wereld terecht kwam. Uiteindelijk kroop het bloed waar het niet gaan kon, dus ben ik met een aantal omwegen toch terecht gekomen bij het geweldige werk waar ik op de middelbare school al van droomde. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb een heel druk leven met een ondernemende man, drie kinderen, een eigen zaak en ik volg een HBO-opleiding. Na het opstaan ben ik tot een uur of 9 vooral moeder. Vanaf een uur of half 10 tot 17.00 uur ben ik huidspecialist voor de klanten in mijn praktijk, na 17.00 uur ben ik weer moeder en huisvrouw en ’s avonds werk of studeer ik. Daarnaast zit ik één keer in de week een hele dag op school in Den Haag. Ik heb geen hulp in de huishouding (ook al zou ik dat best graag willen), maar ik wel regelmatig hulp van mijn moeder die op Thom past. De kinderen – en zeker de twee meiden – zijn eigenlijk heel zelfstandig. Dat kan ook bijna niet anders met twee ondernemende ouders.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik run mijn praktijk samen met mijn moeder. Na mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste en het starten van mijn praktijk in 2009, kreeg ik heel veel vraag naar pedicure-behandelingen. Ik begon tot twee keer toe met de opleiding tot pedicure – en haakte af, want het was echt niets voor mij. Toen heb ik mijn moeder gevraagd of het iets voor haar kon zijn en voordat ik het wist had zij zich omgeschoold van boekhoudster tot pedicure. Nu runnen we de praktijk samen sinds 2011.

Wij zijn allebei rasechte Noordwijkers en staan met beide benen op de grond. Onze laagdrempeligheid, vakkennis en onze nuchterheid is wat onze klanten vooral aanspreekt. Daarom hebben we heel trouwe klanten die al jarenlang bij ons over de vloer komen en weten we wat er in hun leven speelt. Om een voorbeeld te geven: één van onze trouwe klanten lag in maart/april vier weken op de intensive care omdat ze het coronavirus had. Afgelopen week was ze voor het eerst weer bij ons en daar waren we ongelooflijk blij om. Om dat te vieren hebben haar heerlijk verwend met verschillende gratis producten om haar huid weer lekker op te peppen na zo’n loodzware tijd.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Omdat ik uit een ondernemersgezin kom, is het voor mij vanzelfsprekend dat sommige dingen gewoon zijn zoals ze zijn. Daardoor is me met de paplepel ingegoten dat belastingaanslagen soms tegenvallen, of dat bepaalde kostenposten soms ongemerkt hoog worden. Daar moet je gewoon mee omgaan, dus ik kan niet zeggen dat er iets is wat ik heb onderschat.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou sneller vertrouwen hebben in mijn eigen kennis en kunde. Vroeger dacht ik vooral voor anderen en probeerde ik in te schatten wat klanten bijvoorbeeld te besteden hadden. Daarom deed ik vaak speciale acties en stuntte ik met de prijs, omdat ik dacht dat ik op die manier mensen naar me toe kon trekken. Hierdoor kreeg ik voornamelijk koopjesjagers of ook wel salonhoppers die uit waren op een koopje en geen vastigheid.

Het gaat vooral om je kennis, ervaring en hoe je dat consistent toepast in de praktijk. En daarbij een tip van mijn kant: als het moeilijk is om te verkopen, kun je beter je prijzen verhogen dan verlagen. Het boek “Geef nooit korting” van Jos Burgers is in dat kader een absolute aanrader.

Wat is je toekomstvisie?

Het is mijn toekomstvisie om een nog grotere klantenkring op te bouwen, zowel in de regio als op sociale media. Ik vlog iedere week (deze week komt vlog nummer 100 uit!) en ik wil daarbij mijn bereik vergroten. Ik geef gratis online huidconsulten en werk in de praktijk met gratis intakes met een huidanalyse. Omdat ik zoveel mogelijk mensen wil bereiken met de boodschap dat ze het maximale uit hun huid kunnen halen en ik ze daarbij kan helpen. Je hoeft geen 25 te zijn om er stralend uit te zien. 

Met mijn opleiding huidtherapie als wetenschappelijke aanvulling wil ik een nog vollediger en onafhankelijk scala aan oplossingen kunnen bieden om mijn klanten op maat te kunnen helpen met hun huidproblemen. Mijn motto is ‘Straal Maximaal’ en ik wil graag laten zien dat iedereen dat kan bereiken! 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!