SizzL

Contactpersoon: Sanne de Groot
Onderneming: SizzL
Website: www.sizzl.nl

Wie ben je?

Ik ben Sanne, 34 jaar, heb een eigen datebedrijf SizzL én ben bezig met een 2e bedrijf op te zetten in productiviteit.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Pfoe, ik heb heel wat gedaan. Ik heb gestudeerd aan de PABO, maar in het laatste jaar ben ik gestopt. Daarna heb ik de opleiding Communicatiemanagement gedaan (wel netjes afgerond) en ik heb altijd organisatorische banen gehad, van secretaresse tot het organiseren van medische events. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik verveelde me altijd in mijn banen. Na 2 jaar was ik vaak wel uitgekeken en kende ik het trucje wel. Daarom ging ik allerlei boeken lezen over het ontdekken van wat je echt leuk vindt en hoe je je droomleven voor je ziet. Events organiseren is iets wat ik echt super tof vind om te doen, dus die kant wilde ik op. Maar toen kwam het bedenken wat voor soort events ik dan wilde organiseren. Ik stuitte op het boek de Side Hustle en daarin stonden allerlei ideeën voor side hustles (een bedrijf naast je huidige baan) en daar stond ook iets met online daten. Het lampje ging branden en ik stond gelijk aan. Ik ben namelijk zelf ook single en regelmatig aan het daten, dus dit idee paste perfect bij me. Ik wilde wel offline events en juist niet online, dus ging ik kijken wat voor date events er nu bestonden in Nederland. Er waren super veel suffe datedingen te vinden met bijbehorende suffe namen en ik dacht hoog tijd voor iets nieuws! 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik werk nu ook nog 32 uur in loondienst, maar hopelijk kan ik hier snel mee stoppen. Ik zou graag fulltime willen ondernemen. Ik doe alles dus in de overige uren van de dag. Het komt vooral neer op  heel slim en productief werken. En de juiste prioriteiten stellen. Daarom ben ik ook bezig met een tweede business in productiviteit. Ik merk dat veel mensen nog niet slim en productief genoeg werken en dat ze hiermee worstelen. Zonde! Want met de juiste gewoontes, kan je zoveel meer gedaan krijgen in veel minder tijd. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn date events zijn totaal anders dan alle andere date events. Kort omschreven speeddaten 2.0. Je ontmoet 1 op 1 nieuwe singles of in groepjes en speelt daarbij een spelletje jenga, flirty 30 seconds of ping pong. Alles om daten leuker en luchtiger te maken. En vooral om mensen van de datingapps af te helpen, want daar is de kans om liefde te vinden erg klein. Je weet pas echt of je iemand interessant vindt als je die in real life ontmoet. En niet via foto’s op een datingapp ziet. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik heb altijd geroepen dat ondernemen niks voor mij zou zijn, heb er nota bene nog nooit bij stil gestaan om daar ook maar iets mee te doen. Het is nooit op mijn pad gekomen en vind het eigenlijk super zonde dat ik dit zo laat ontdekt heb. Ondernemen onderschat ik dan ook totaal niet, omdat ik het fantastisch vind om te doen! Het voelt niet als werken, het voelt als iets super gaafs neerzetten. Tuurlijk komt er veel bij kijken, maar ik hou ervan. Ik vind het zo geweldig om nu te weten dat ondernemen helemaal mijn ding is en dat loondienst dus eigenlijk totaal niet bij mij past. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Veel eerder beginnen met ondernemen! 

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil met SizzL heel Nederland veroveren. Meerdere datenights in de week in allerlei grote steden. SizzL moet een compleet dateplatform worden met allerlei leuke datetips, hotspots, interessante artikelen en leuke producten. Uiteindelijk wil ik SizzL gaan uitbesteden. Ik vind het zelf leuk om nieuwe dingen te bedenken, maar ik heb geen ambitie om heel veel datenights zelf te hosten. Door het uitbesteden hiervan kan ik namelijk ook genoeg tijd besteden aan mijn productiviteitsbusiness. Daar gaat het natuurlijk meer de diepte in en kan ik mensen echt iets leren. En SizzL is vooral gewoon heel veel fun. De ideale combinatie zo als je het mij vraagt.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!