Social Creations

Contactpersoon: Noëlle Capiteijns
Onderneming: Social Creations
Website: www.social-creations.com

Wie ben je?

Ik ben Noëlle, Social Mediamarketeer bij mijn Social mediabureau Social Creations. Sinds augustus 2019 beheer ik voor verschillende opdrachtgevers Social Mediakanalen. Ik focus me vooral op startende of (middel) kleine ondernemers omdat ik iedereen de kans wil geven kennis te maken met online succes. Dit doe ik door pakketten op maat aan te bieden zodat er voor elke zzp’er en mkb’er een passende ondersteuning is. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, uiteten en bijkletsen met vrienden. Ik ben een parttime ondernemer en werk naast mijn eigen bedrijf ook nog bij Coolblue als Social Media Medewerker. Ik ben bijna klaar met mijn studie deeltijd Communicatie aan de Avans hogeschool in Breda. De kennis die ik hier opdoe pas ik vaak toe in mijn eigen bedrijf en vind het daarom een hele leerzame combinatie. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben vanaf de HAVO naar de opleiding Entrepreneurship gegaan in Rotterdam. Dit bleek het toch niet helemaal voor mij te zijn, ondanks mijn ondernemende karakter. Ik heb toen mijn eigen wimpersalon aan huis opgericht en dit twee jaar met plezier gedaan. Toen ik wel weer een studie vond die ik leuk vond ben ik hiermee gestopt en ben me volledig gaan richten op het marketing en communicatie vakgebied. Hieruit ontstond dan ook Social Creations.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het idee om me te gaan specialiseren in het online marketing vakgebied komt echt door mijn deeltijdstudie. Hier heb ik kennis gemaakt met heel veel aspecten uit het communicatievakgebied en daardoor echt gevonden wat het beste bij me past. Ik wilde altijd al ondernemen. Ondanks dat het niet in mijn familie zit heb ik altijd al gedacht dat dit mij vrijheid en geluk zou gaan geven. Vrijheid doordat je je eigen werktijden bepaalt, alleen werkt aan projecten waar je echt iets voor voelt én niemand boven je hebt die iets van je verwacht. Geluk omdat successen behalen en mensen echt kunnen helpen me een trots gevoel geeft en me daarom een gelukkiger mens maakt.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb sinds kort een nieuwe routine. Dit komt doordat we deze dagen zoveel thuis hebben gezeten en ik dan erg vaak de neiging heb om m’n laptop er maar weer bij te pakken. Ik werk op dagen dat ik vrij ben van mijn baan in loondienst alleen van 10:00-13:00 uur aan Social Creations. Hierna ga ik iets voor mezelf doen. Zo zorg ik ervoor dat mijn creatieve brein ook de ruimte krijgt om weer op nieuwe ideeën te komen. Op sommige dagen gaan studie en een shift in loondienst voor dus ik zorg dan door automatisering dat het belangrijkste werk bij Social Creations doorloopt. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik denk ten eerste de jonge eigenaresse. Ik ben nog in de leer maar heb dit altijd als voordeel gezien. Ik krijg namelijk de laatste informatie over mijn vakgebied wekelijks aangeleerd door docenten uit de praktijk. Ook ben ik overtuigd van leren door te doen. Ten tweede het ruime aanbod. Ik bied zowel cursussen in groepsverband als een-op-een aan, pakketten per maand voor volledige Social media ondersteuning maar ook alleen hulp bij een specifieke advertentie of campagne. Kortom, voor je gehele  Social Mediamarketing ben je bij mij op het goede adres!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik heb altijd geroepen dat ik alles zelf wel kon doen. Ik wil alle startende ondernemers dan ook 1 tip meegeven. Zorg dat je bepaalde dingen lekker uit handen gaat geven. Ik vond dit in het begin doodeng maar het is het beste wat ik ooit gedaan heb. Zo is mijn logo ontworpen door een grafisch vormgever, heb ik een websitecursus gevolgd en heb ik sinds kort een boekhouder. Het is heel fijn om minder lasten te dragen in je eigen bedrijf, ik kreeg anders echt nooit rust in mijn hoofd.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik ben begonnen met grote pakketten aanbieden. Nu zou ik vooral beginnen met kleine diensten zoals de cursussen die ik sinds dit jaar geef of hulp bij advertenties. Dat maakt de drempel om Social mediahulp in te schakelen een stuk lager. Dit past ook beter bij mijn missie, namelijk alle startende of kleine zzp’ers en mkb’ers een passende online ondersteuning kunnen bieden.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn visie voor Social Creations is uitgroeien tot een Social Mediabureau met eventueel zelfs werknemers of stagiairs in dienst. Ik wil een toegankelijk bureau zijn waar elke zzp’er of mkb’er kan aankloppen voor betaalbare, passende ondersteuning. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!