Speak up/ Stand up & Rise up!

Contactpersoon: Valentine Berning
Onderneming: Speak up/ Stand up & Rise up!
Website: www.valentineberning.nl

Wie ben je?

Mijn naam is Valentine Berning en ik ben purposecoach, pitch-en storyteltrainer, voice-over, actrice & presentatrice. Ik ben een creatieve duizenpoot, een empoweraar en daarnaast heb ik een haarfijn neusje in het ontdekken van wat jouw unieke purpose of passie is. Ik ben een ontzettend positief mens, creatief en met gevoel voor humor. Daarnaast ben ik de gelukkige moeder van Orion, mijn zoon en wonen met ons gezin sinds een paar maanden in Utrecht na 18 jaar in A’dam te hebben gewoond. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben op een vrij jonge leeftijd met het ondernemerschap begonnen. Ik had mijn studies Communicatiewetenschap, Psychologie en mijn Toneelopleiding afgerond, toen ik besloot mijn hart te volgen en actrice te worden. Voordat ik actrice werd, heb ik een korte periode als hoofd communicatie voor een Mexicaans Filmfestival gewerkt. Verder heb ik een half jaar als  intercedente bij een Uitzendbureau gewerkt. Maar daar was ik al snel verveeld en op uit gekeken 

Het ondernemersbloed zat er al van jongs af aan in, ik ben namelijk op mijn 23e ondernemer geworden. Vanuit mijn beroep als actrice ontwikkelde ik me als theatermaker en creatief producent en produceerde ik mijn eigen theaterproducties. Van daaruit ben ik me verder gaan toeleggen op film en videoproducties. Daarnaast werkte ik als voice-over, trainingsactrice en presentatrice. 

In 2015 heb ik ervoor gekozen om naast mijn creatieve achtergrond meer als trainer en coach te gaan werken om anderen te empoweren. Naast de bühne pakken wil ik graag verschil maken voor anderen. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik heb voor het ondernemerschap gekozen vanwege de vrijheid en creativiteit. Dingen maken, ontwikkelen en produceren heb ik altijd gedaan. Er zit echt een maker of creator in mij. 

Dat vind ik één van de leukste dingen om te doen. Vanuit niets iets creëren en dat dit impact heeft voor een groep mensen in de maatschappij. Ik ben in het ondernemerschap gerold eigenlijk door mijn vroegere wens om actrice te worden. Dat ben ik geworden en van daaruit heb ik me verder ontwikkeld als theatermaker en creatief producent. 

Het idee van mijn onderneming is ontstaan door mijn ervaring als trainer en coach in combinatie met mijn creatieve achtergrond. Mijn onderneming heet: Speak up/ Stand up & Rise up waarbij ik vrouwen empower hun diepere purpose te vinden en hun stem te laten horen. Als pitch-en storyteltrainer zag ik dat vooral vrouwelijke experts met ontzettend veel expertise en kennis het vaak moeilijk vonden om hun verhaal over de bühne te brengen. Door mijn achtergrond als actrice waarbij ik 10 jaar op de bühne heb gestaan plus de 14 jaar ervaring als voice-over weet ik als geen ander hoe je je stem moet gebruiken en je verhaal meer juicy kan maken. Je why of je purpose staat bij mij in al mijn diensten en producten centraal. Of het nu gaat over een online programma voor vrouwelijke millennials over purpose of een presentatie of talk op maat voor vrouwelijke experts wat naar de next level getild wordt qua storytelling en performance. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om vrouwen te bekrachtigen en denk ik ook dat dit nodig is om te doen. Vrouwen mogen meer hun verhalen delen en hun stem laten horen. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb een zoontje van een half jaar oud, Orion, maar hij is super makkelijk. We noemen hem ook wel de lachende boeddha, omdat hij is zo vrolijk en chill is. Dus tot nu toe kan ik dit prima combineren met mijn ondernemerschap. Maar uiteraard moeten we zien hoe dit in de toekomst zal gaan. Ik denk dat het dan aankomt op nog beter plannen en nog efficiënter werken. Ik hou van de afwisseling die het ondernemerschap met zich meebrengt. Er zijn weken waarin ik nieuwe diensten en producten aan het ontwikkelen ben zoals een online programma of een workshop op maat. Maar er zijn ook weken dat ik weer meer voor groepen sta te trainen of iemand persoonlijk begeleid in haar leerproces. Tot slot pak ik ook nog af en toe de bühne als actrice of dagvoorzitter. Juist deze afwisseling en het schakelen tussen het ene en het andere proces zorgt ervoor dat mijn creativiteit gaat stromen en dat ik op scherp word gezet. Verder vind ik het ontzettend leuk om nieuwe dingen te leren en mezelf te blijven ontwikkelen. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De unieke mix van creativiteit, spiritualiteit, concrete transformatietools en de humor die ik inbreng. Met mij werken gaat op een speelse en creatieve manier waardoor je weer je plezier en passie ervaart. Maar ik trek je ook zo nu en dan uit je comfortzone met presentatie-en storytellingoefeningen zodat je door je mind weet heen te breken. De humor die ik gebruik in de diensten en producten die ik aanbied, zorgt ervoor dat je op een luchtige manier ook naar je mind kan kijken en er vervolgens ook krachtig mee om leert te gaan. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik heb er wel een handje van gehad om soms het wiel zelf te willen uitvinden. Omdat ik dan vernieuwend wilde zijnZo ben ik in 2016 gestart met een online platform Dimension TV en dat liep goed en er werd goed op gereageerd, alleen het bouwen van een platform is gewoon heel veel werk. En ook heel technisch wat ik minder ben. Ik heb gedurende de jaren echt geleerd om vooral te doen waar je goed in bent en waar je minder goed in bent uit handen te geven. Doen waar je goed in bent en waar je blij van wordt krijg je in the end de meeste energie van ga je ook de meeste mensen blij mee maken. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Sneller tot de conclusie komen dat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden en daarin sneller keuzes maken. Wat los te laten en waar mee door te gaan? Wauw, wat een mooie en ook een grote vraag. Mijn toekomstvisie is dat ik steeds meer en meer vrouwen mag empoweren in hun unieke purpose of passie en hen leer hun authentieke stem te vinden. Om daarmee een verhaal naar buiten te brengen waar de buitenwereld stijl van achterover valt. Ik vind het zo mooi om vrouwen te empoweren en hen te helpen ontwarren wat hun goud is en dan dat ze het gaan doen en aan de wereld gaan geven. Dan die twinkeling en sprankeling in hun ogen te zien, is waar ik het voor doe. In de toekomst ga ik meer spreken over purpose, creativiteit en spiritualiteit. Daarnaast ga ik meer events organiseren om vrouwen te empoweren en wie weet ga ik mijn oude theater/film-en tv wereld wel weer combineren met training/empowerment en coaching. Daar droom ik wel vaak over. Op korte termijn wil ik een talkshow organiseren waarbij ik vrouwen ga interviewen die hun purpose voluit leven. Dit zijn vrouwen uit de creatieve sector, politiek, sociaal maatschappelijke beroepen, ondernemers en nog meer. Ik zou zeggen: Stay tuned op valentineberning.nl 

Wat is je toekomstvisie?

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!