Sterk in MEDIA

Sterk in MEDIA

Wie ben je?
Ik ben Kelly Eekhof en samen met mijn man Patrick run ik ons bedrijf Sterk in MEDIA. Zelf ben ik afgestudeerd grafisch vormgever met een specialisatie in typografie, kleurpsychologie en neuromarketing. Deze skills combineer ik voor onze klanten in zowel on- als offline marketing. Patrick is IT-er en doet bij ons alle technische werkzaamheden zoals websiteontwikkeling en onderhoud.

Wij helpen ondernemers om het ondernemersleven eenvoudiger te maken. Met slimme tools en automatiseringen in je website kun je heel veel repeterend werk van je to do lijst elimineren en zo meer tijd overhouden voor het uitoefenen van je vak en dus ook meer verdienen in minder tijd.

En met de juiste personal branding kun je jezelf heel authentiek en als expert in de markt zetten waardoor je alleen nog maar de leukste klanten naar je toetrekt. Je ideale doelgroep aanspreken en aan je binden zorgt ervoor dat acquisitie en verkopen makkelijker worden en je veel vaker en sneller een JA op je offerte krijgt. En wie wil dat nu niet?  

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?
Ik ben in 2007 afgestudeerd aan het Mediacollege en toen ben ik eerst werkervaring gaan opdoen in loondienst. Als onderdeel van mijn afstudeerproject had ik me wel ingeschreven bij de KvK maar echt ondernemen ben ik pas in 2012 gaan doen. Ik ben begonnen als drukwerk vormgever; logo’s, flyers, visitekaartjes en ander huisstijl drukwerk. Maar al snel kwam daar websiteontwerp bij, omdat een huisstijl gewoon niet compleet is zonder website.

Met de jaren ben ik me steeds meer gaan specialiseren in online ontwerp en dan met name conversieoptimalisatie; hoe zorg je ervoor dat op een website op de juiste knoppen geklikt wordt. En nu combineer ik beiden. Ik ontwerp nog steeds drukwerk voor mijn klanten maar onze focus ligt veel op onze online diensten. Websites, webshops, marketingfunnels en online leeromgevingen. Daar is een grotere markt voor en als ik te veel werk binnenhaal voor drukwerk dan heb ik een heel volle agenda, maar heeft Patrick een stuk minder te doen. Daar moeten we wel een goede balans in behouden.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?
Toen mijn baan in loondienst ophield te bestaan omdat het bedrijf de grafische afdeling sloot, kreeg ik de kans om de klanten die er waren over te nemen. Dat gaf mij een mooie start van het ondernemerschap omdat ik direct inkomsten had. Daarnaast werd een deel van het bedrijf waar ik werkte overgenomen door een bedrijf in Amsterdam die mij direct inhuurde als freelancer voor drie dagen in de week en later ben ik dat gaan afbouwen omdat het werk voor mijn andere klanten steeds meer werd. Na 2,5 jaar ben ik helemaal gestopt als freelancer en als ZZP’er met mijn eigen klanten gaan werken.

Met verschillende samenwerkingen heb ik mijn eigen skills uitgebreid van drukwerk ontwerper naar ook online ontwerper en uiteindelijk ook websiteontwikkeling.

Vorig jaar is Patrick in het bedrijf gestapt. Hij zat al langere tijd niet echt lekker in zijn baan in de zorg en wist niet zo goed hoe dat te veranderen. Toen mijn vaste samenwerkingspartner aangaf onze samenwerking te willen stoppen hebben we die kans met beide handen aangegrepen en heeft Patrick zijn baan in loondienst opgezegd. Hij doet nu de technische kant van de websites zodat ik me weer meer kan focussen op ontwerp en branding.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?
Zelf werk ik vier dagen in de week voor klanten en één dag heb ik helemaal geblokt om AAN mijn bedrijf te werken. Patrick werkt in totaal 4 dagen in de week en heeft dus een extra dag vrij. Dat had hij ook al in loondienst en dat hebben we zo gehouden. En mochten we er een dagje op uit willen dan gebruiken we daar zijn vrije dag voor en mijn AAN mijn bedrijf werken dag. Zo zijn we super flexibel en wisselen we werken af met andere activiteiten en onze hobby’s.

Wat maakt jouw onderneming uniek?
Sterk in MEDIA is uniek in deze regio op vier vlakken:

  1. Mijzelf als drijvende kracht
  2. Mijn expertise op verschillende marketingvlakken
  3. Continue ontwikkeling en samenwerking met andere experts
  4. Mijn blog, eigen marketing magazine en de online trainingen

Deze vier vlakken maken mij niet alleen expert in mijn vakgebied maar de combinatie van deze USP’s maakt Sterk in MEDIA ook uniek in deze regio. Misschien wel in heel Nederland, maar zo ver gaat mijn marktonderzoek niet  😉

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?
Jazeker. Ik denk dat heel veel ondernemers delen van het ondernemerschap onderschatten. Want alleen maar goed zijn in je vak maakt je nog geen succesvolle ondernemer. Er komt zóveel meer bij kijken. In het begin had ik veel hulp van mijn vader, die ook ondernemer was. Maar in 2016 is hij overleden en stond ik er echt “alleen” voor. Administratie, acquisitie en vooral mijn eigen persoonlijke ontwikkeling heb ik onderschat.

Toen is startte met ondernemen was ik absoluut niet zelfverzekerd. Ondernemen voor een introvert en super verlegen persoon is wel echt een handicap om een succesvol bedrijf runnen. Ik durfde in het begin geen verkoopgesprekken te voeren. Netwerken was absoluut niet aan mij besteed want dan moest ik praten met vreemden en een offerte versturen gaf me paniek-aanvallen; Wat nou als de ontvanger mij te duur vindt? Ook deed ik veel te veel gratis omdat ik me ook niet comfortabel voelde bij het versturen van facturen.

Ik ben gaan werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik sloot me aan bij een netwerkgroep waarbij ik elke week mezelf moest presenteren voor 25+ ondernemers. Ik leerde spreken voor een groep mensen zonder te stotteren en hoe ik vol zelfvertrouwen mezelf als expert in de markt kan zetten.

Ook overwon ik mijn angst om mezelf écht in beeld te zetten. Ik zette de eerste stap met een professionele fotoshoot en ging mezelf steeds vaker laten zien op social media. Nu voel ik me 100% comfortabel op foto’s en heb ik er zelf onze hele website mee behangen. Minimaal 1 keer per jaar hebben we een nieuwe fotoshoot om zo ook weer steeds nieuwe beelden te kunnen laten zien.

Naast mijn zelfvertrouwen groeide ook mijn netwerk en mijn klantenkring enorm. Mijn gunfactor kreeg een groeispurt en ik merkte dat wanneer ik over mezelf of mijn bedrijf vertel vanuit mijn eigen verhaal dat mensen dat raakt en ik daardoor nog hoger kan vliegen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?
Veel eerder starten met procesoptimalisatie, automatisering en uitbesteden. Ik durfde in het begin geen geld uit te geven. En al helemaal niet aan dingen “die ik ook zelf kon”. Maar die tijd is allang voorbij. Ik automatiseer nu zoveel mogelijk en vind betalen voor een handige tool geen enkel probleem, als het me tijd oplevert.

Klein voorbeeld hiervan is Calendly.
Een agenda planning tool die ervoor zorgt dat mensen zelf een afspraak in mijn agenda kunnen plannen. Geen heen en weer gemail meer met datavoorstellen, wachten op reactie en dan toch weer nieuwe data moeten zoeken als er iets tussen is gekomen.

Voor 144 euro per jaar doet Calendly dat nu voor me en dat scheelt me al snel 1 a 2 uur per week aan mail en telefoonverkeer. En het mooie is, er is ook een automatische opvolging en herinneringen voor de afspraak. Dat voorkomt no-shows en geeft extra contactmomenten met mijn klanten. Volledig automatisch. Heb ik geen omkijken naar. En als je dat dan omrekent naar de kosten en het aantal uren dat het me scheelt is het zijn geld meer dan waard.

Ook geef ik graag geld uit aan businesscoaching. Ook iets wat veel ondernemers onderschatten; de waarde van een sparringpartner op gelijk niveau die vanaf de zijlijn met je bedrijf meekijkt en sturing biedt. Middels business coaching krijgen ideeën en concepten echt vaste vorm en ga je veel sneller met implementeren en perfectioneren. Alleen haal je de eindstreep ook vaak wel, maar met een goede coach kom je veel sneller op je einddoel.

Wat is je toekomstvisie
Werken met een toekomstvisie doe ik niet echt. Dat klinkt heel naïef, maar door mijn verleden ben ik gaan leven in het hier en nu. Natuurlijk denk ik wel eens aan de langere termijn toekomst en droom ik over een bepaalde koers. Maar in de afgelopen 10 jaar is er in mijn leven zoveel gebeurt (overlijden beiden ouders in korte tijd, hun bedrijf die daarna failliet ging, Intensieve samenwerkingen die stoppen, Patrick die nu ondernemers is) waardoor de plannen die ik maakte totaal op de schop gingen, dat ik daar eigenlijk gewoon mee gestopt ben.

Mijn droom voor de toekomst is om locatie onafhankelijk te werken. Werken en reizen optimaal te kunnen combineren. Ik zie voor me dat we nog maar de helft van het jaar in Nederland verblijven en de rest van het jaar als ware digital nomads overal ter wereld kunnen werken. Technisch gezien kan dat nu ook: gewoon laptop inpakken en voilà, wij kunnen overal werken. Maar financieel gezien is dat nog een behoorlijke uitdaging. Dus het blijft voor nu nog even een droom. Ook hebben we twee katten die we niet de helft van het jaar gewoon alleen thuis kunnen laten. En wie weet zit er wel een kindje verstopt in onze toekomst, dan gaat het ook allemaal weer anders worden… Kortom: ik blijf dromen en ondertussen genieten van het hier en nu.

Wat we wel zeker weten is dat we met zijn tweeën blijven ondernemen. We hebben niet de ambitie om te groeien met personeel. Als we al met het bedrijf groeien dan is het met samenwerkingspartners die we remote aansturen. We willen geen vaste mensen op kantoor. De vrijheid om te gaan en te staan waar en wanneer we willen, willen we absoluut behouden en we willen het uitvoerende werk ook zelf blijven doen in plaats van delegeren aan personeel.

Contactpersoon: Kelly Eekhof
Onderneming:  Sterk in MEDIA
Website: sterkinmedia.nl