Stip & Stof

Wie ben je?

Hoi, ik ben Renske, 26 jaar, mama van twee fantastische kinderen en hartstikke creatief. Ik ben dol op het werken met mijn handen en daar heb ik uiteindelijk ook mijn werk van gemaakt.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik werkte als grafisch vormgever bij de lokale krant, dat was superleuk en creatief. Maar af en toe was ik ook wel op zoek naar meer. Toen er een reorganisatie kwam, besloot ik om wat anders te gaan doen. Ik wilde meer met mijn handen gaan werken en minder achter de computer. Een baan vinden die zowel creatief als afwisselend en uitdagend is, bleek een moeilijke opgave. Voor mijzelf beginnen was de beste oplossing!

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Toen ik definitief had besloten om niet meer op zoek te gaan naar dé vacature, ben ik gaan kijken naar wat ik echt wilde. Ik woon zelf in Zeeuws-Vlaanderen. Helaas zijn hier weinig winkels te vinden voor creatievelingen zoals ik. Waarom doe ik het dan niet zelf? Was mijn gedachte. Nu was een hele inventaris kopen wat heftig voor mij, dus ik begon klein met een naaiatelier dat verstelwerk aanbood om mijn eerste producten bij elkaar te sparen. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en verkoop ik stoffen, fournituren en geef ik ook naailes. Ook heb ik mijn grafische skills gebruikt om een prachtige webshop te maken. Als ik dat zo vertel voel ik me altijd zo trots dat dat is gelukt.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Mijn naaiatelier is aan huis, dus ik kan het goed combineren met de kinderen. Enkel het inpakken van bestellingen is soms nog een uitdaging. Maar tot nu toe gaat het altijd goed. Als ik weet dat ik een hele dag voor de kinderen moet zorgen sta ik vaak een uurtje eerder op en probeer ik dat uurtje en een paar uren in de avond te gebruiken om wat taken af te ronden. Verder heb ik een paar vaste dagen waarop ik niet voor de kinderen moet zorgen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Veel naaiateliers hebben een wat oubollig imago. Ik wil juist dat het fris en toegankelijk wordt. De meeste klanten en cursisten zijn bij mij dan ook tussen de 20 en 45 jaar. Ook vind ik het belangrijk om te laten zien dat er meerdere manieren zijn om hetzelfde resultaat te bereiken. Deze manieren presenteer ik graag op een dienblaadje en de klant kan kiezen wat het beste bij hem/haar past.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het runnen van een bedrijf is meer dan een beetje naaien, verkopen en creatief zijn. Als ondernemer ben je een echte alleskunner. Je moet iets weten over administratie, inkopen, websites, klantenservice, regelgeving, enzovoort. Natuurlijk kun je voor alles hulp inschakelen. Maar als het je eigen bedrijf is, is het wel belangrijk dat je op zijn minst van alle onderwerpen een beetje kennis hebt. Ik leer nog elke dag bij.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik denk dat ik niks zou overdoen. De fouten die ik in het verleden heb gemaakt, zijn de leermomenten geweest waarmee ik als ondernemer ben gegroeid. Ook leer je steeds beter welke kant je op wilt met je bedrijf. Zonder dat proces had Stip & Stof er nu misschien heel anders uit gezien.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn bedrijf bestaat uit twee delen: Stip & Stof voor alle stoffen en naaibenodigdheden en de SEW Academy voor naailes. Nu is de naailes enkel nog offline, maar dit najaar ga ik ook live met online naailessen! Het wordt echt zo gaaf. Daarnaast is het ook het doel dat ik over een aantal jaar een inspiratiecentrum kan openen waar je naast het kopen van stoffen en naaibenodigdheden ook leuke masterclasses e.d. kan volgen. Alhoewel veel mensen mijn bedrijf als een ‘hobbybedrijfje’ zien, weet ik zeker dat dit heel groot wordt! Mark my words 😉

Contactpersoon: Renske van de Velde
Onderneming: Stip & Stof
Website: stipenstof.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!