Studio C Online | Workout platform voor vrouwen

Contactpersoon: Christina Koelewijn
Onderneming: Studio C Online | workout platform voor vrouwen
Website: https://studioconline.nl

Wie ben je?

Ik ben Christina (39), springding noemen ze me ook wel. Vrouw van Rob, mama van Len en Per, Nike Master Trainer en (co) founder van Studio C Online: een online workout platform voor de drukbezette vrouw.

Mijn grootste passie is om vrouwen te inspireren tot een gezonde, actieve leefstijl. Niet om de leefstijl zelf, maar om wat het je brengt: fitheid, power, energie en zelfverzekerdheid waardoor je productiever wordt, meer ruimte in je hoofd krijgt, kunt focussen op resultaat en het je beter lukt om alle ballen in de lucht te houden.

Doordat je Studio C Online vanuit huis kan doen, kost het weinig tijd. Daardoor is het makkelijker in te passen in je drukke leven en kan je het zelfs tussen de werkzaamheden door doen op de dagen dat je thuis werkt. Vooral ook omdat de workouts maar max 30 minuten duren. Dat is wat we met Studio C Online willen bereiken.

Er is een enorme variatie aan workouts (Barre, Strength, HIIT, Sculpt (dansen), Core, Stretch & Relax). Er zijn op maat gemaakte programma’s van 4-8 weken (inclusief voedingschema’s). En er is een besloten community waar onze leden de vragen/ervaringen/uitdagingen op kwijt kunnen op het gebied van sport, work/life balance en gezonde levensstijl in het algemeen. Sinds kort hebben we ook een app (erg bij mee!). Dus al met al een fantastisch middel om uiteindelijk stralende, blije powervrouwen te zien.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik was bepaald niet het type van het doorstuderen, maar was (en ben) een echte ‘doener’. Na vanaf mijn 12e al regelmatig mee te hebben geholpen, heb ik direct na de HAVO besloten om aan de slag te gaan bij de onderneming van mijn moeder; in haar snoepzaak (geen grap..). Daarnaast gaf ik toen al in de avonduren les bij verschillende sportscholen. Dat waren soms lange dagen, maar doordat ik deed wat ik echt leuk vond, kreeg ik er zelf weer energie van en hield ik de goeie balans. Gedurende deze periode heb ik zo’n beetje alle groepsles- en personal trainer opleidingen gevolgd die je maar kunt bedenken (stiekem toch wel een studiebol..?) en heb uiteindelijk de kans gekregen om Nike Master Trainer te worden en namens Nike veel gave, internationale (sportieve) events mogen doen en heb veel andere instructeurs mogen opleiden. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Nou, eigenlijk is het ondernemen met de paplepel ingegoten. Naast mijn moeder had namelijk ook mijn vader een eigen onderneming. De combi van deze ‘paplepel’ en mijn passie voor het sporten/lesgeven maakte dat ik al op mijn 21e ervoor heb gekozen om als freelance sportinstructrice aan de slag te gaan. Gedurende ruim 25 jaar heb ik hierbij iets mogen toevoegen aan het leven van heel veel mensen.

Ik heb honderden vrouwen geholpen en gemotiveerd om regelmatig te gaan bewegen en sporten. Met fantastische resultaten: stralende, zelfverzekerde vrouwen die lekker in hun vel zitten. En dat is precies waar ik het voor doe. Er is niks toffer dan andere vrouwen verder te helpen en zich goed te laten voelen. Dit is dan ook de reden geweest dat ik, na het openen van eerst een eigen sportstudio in 2017 (Boutique Studio C), samen met mijn compagnon en goede vriendin Heidy het platform ben gestart.

Heidy liep al langer met het idee om haar goede baan bij Nike op te geven om iets in de ‘online business’ te gaan doen. Ook zij heeft een passie voor gezond leven (ze noemen haar dan ook Healthy Heidy 😉): het idee voor Studio C online was geboren! 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Om eerlijk te zijn is dat af en toe best een uitdaging. Maar alles staat of valt wat mij betreft met een goede planning, zowel zakelijk als privé. Met twee jonge kinderen (6 en 3), twee ondernemingen en een man met een drukke baan word je wel gedwongen om structuur aan te brengen. Op weekbasis bepaal ik op welke dag ik voor wat aan de slag ga, wat ik inplan om school en sport van de kinderen heen. Daarnaast heb ik met ‘partner in crime’ Heidy (ook moeder van twee jonge kinderen) een goede taakverdeling en hebben we heel vaak/kort contact over veel verschillende zaken.

Wij zitten allebei vol energie en zijn overal enthousiast over. Daardoor was de to-do list lang en niet haalbaar. Inmiddels heb ik geleerd om een haalbare to-do lijst te maken. Dat werkt motiverend. Dus langer focussen op 1 taak, dan je voor te nemen veel verschillende zaken af te ronden (kwaliteit voor kwantiteit). Prioriteiten stellen dus! Wat hierbij het meeste helpt, is dat ik iets doe wat ik echt het leukste van alle beroepen vind en het echt mijn passie is. Deze passie hoop ik ook over te brengen naar onze leden.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Thuis sporten, terwijl het voelt alsof je live in de sportschool staat. Ik hoor heel vaak dit soort opmerkingen:

  • “Het is net of Christina echt bij me in de woonkamer staat.”
  • “Ik voel dezelfde energie als dat ik in een groepsles in de sportschool sta.”
  • “Ze motiveert precies op het goede moment, alsof ze me ziet staan.”

Voor de camera geef ik precies zo les als dat ik live trainingen geef. Dat maakt Studio C Online uniek. We werken niet met timers. Ik praat je door de workout heen, waarbij er wel duidelijk wordt aangegeven hoe lang een oefening nog duurt. Al laat ik de mening hierover natuurlijk graag aan onze leden, durf ik te stellen dat de kwaliteit en met name de variatie van/binnen de workouts onderscheidend is. Trainingen ontwikkelen en maken vind ik geweldig om te doen. Hierdoor krijgen de leden veel variatie. Wat weer motiveert om te blijven trainen.

En last but not least: de persoonlijke benadering! Wij kiezen er namelijk voor een hele specifieke doelgroep in beweging te brengen: de drukbezette vrouw (waar we zelf ook toe behoren). Voor deze doelgroep richten wij heel gericht onze blogs, artikelen, social media en motiverende e-mails in. Daarnaast bouwen we aan een community binnen onze ledenomgeving. Hier kunnen de leden ervaringen delen, vragen stellen en advies vragen.   Hiermee willen we naast de workouts ook (persoonlijke) toegevoegde waarde leveren.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Pfff, jazeker, ook hier is best een aantal dingen te benoemen. Ondanks dat we bijvoorbeeld wisten dat online ‘exposure’ vanzelfsprekend moest worden, hebben we onderschat hoeveel waarde er blijft zitten in het offline netwerken met partijen/personen, om hierbij bijvoorbeeld te beoordelen of een samenwerking mogelijk is of gewoon om ervaringen/marktinformatie te delen. 

Daarnaast heb ik de waarde van een goede planning met daarbij de verdeling over ons platform, de fysieke sportstudio en privé in het begin echt onvoldoende ingezien. In het begin wilde ik echt alles tegelijk doen en het liefste zo snel mogelijk. Inmiddels geeft het een stuk meer rust als je vooraf, bijvoorbeeld per week, al hebt bepaald waar je je op gaat focussen en wat op dat moment prioriteit heeft.

In het algemeen hebben we vaak genoeg ervaren dat zaken lang niet zo liepen als vooraf ingeschat en dat we al vrij snel moesten gaan bijsturen. Les: besef dat je sommige zaken gewoonweg niet in de hand hebt en dat je altijd flexibel moet zijn om onderweg aanpassingen te doen. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eerlijk: ik zou alles zo weer op dezelfde manier over doen, dus ik zou geen dingen niet meer doen. Ook al gingen deze dingen lang niet altijd goed, het zorgde voor mijn leerproces en heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben! Ik hoop dan ook nog tegen veel uitdagingen aan te lopen!

Wat ik vanaf het begin al had kunnen doen, is het in kaart brengen van personen/partijen voor mogelijke samenwerkingen en deze al vroeg benaderen. Ik geloof namelijk dat samenwerken op basis van dezelfde doelen of doelgroep de groei van je onderneming enorm kan versnellen.   

Wat is je toekomstvisie?

Trainen is en blijft onze core business. Echter, om te gaan trainen en het ook vol te blijven houden is intrinsieke motivatie enorm belangrijk. Daarom werken we nu toe naar een meer holistische aanpak waarbij we naar het mentale stuk kijken. Hoe werken onze hersenen en hoe zorg je ervoor dat je hoofd altijd ‘YES’ zegt tegen trainen. Daarnaast kijken we naar belangrijke vrouwenzaken, zoals bv hormonen, en hoe dat het trainen beïnvloedt en vice versa.

Uiteindelijk is ons doel om alle vrouwen in beweging te krijgen. OMDAT trainen ervoor zorgt dat je fitter, positiever, zelfverzekerder en met meer energie in het leven staat. Ons platform faciliteert dit doel. Het excuus van ‘ik heb geen tijd om naar de sportschool te gaan’ bestaat hiermee in ieder geval niet meer! Om zoveel mogelijk vrouwen dit te laten ervaren, hebben we een gratis Workout Challenge ontwikkelen: Doe 5 workouts in 2 weken.

En ik zou het supergaaf vinden als we op ons platform een interactieve community gaan creëren, waar vrouwen elkaar gaan motiveren en steunen om een gezonde levensstijl op te pakken/in stand te houden. To all ladies: C you soon!? 


Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!