Stylexperience 

Wie ben je? Mijn naam is Veronika. Ik ben geboren in Slowakije en kreeg vrouwelijkheid met de paplepel ingegoten. Ik herinner me nog altijd hoe mijn tante zich klaarmaakte voor een afspraak. Ik zag hoeveel zelfvertrouwen haar dat gaf. Ik was geïmponeerd. 

Als tiener wilde ik onzichtbaar zijn en mij toch stoer voelen. Zichtbaar worden vond ik eng in de grote wereld. Vanbinnen was ik zelfverzekerd, maar ik wist toen nog niet hoe ik mijn uitstraling naar dat niveau kon brengen. 

Door een bezoek aan een kapster begon ik mijn make-up en kleding te veranderen. Voor mij was dit een openbaring en ik wilde meer! De donkere outfits maakten plaats voor lichte, frisse kleuren. Mijn nieuwe uiterlijk gaf mij de zet om de jonge vrouw te zijn die ik van binnen ben. Vrolijk, spontaan, eigenwijs en een tikkeltje rebels. Ik werd opeens gezien en gehoord en ik liet mij ook horen. Mijn uitstraling is compleet veranderd waardoor mensen anders op mij reageren.

Toen ik naar Nederland verhuisde, zag ik de Nederlandse vrouw die over het algemeen minder met haar uitstraling bezig is. Het werd mijn doel om meer vrouwelijkheid en eigenheid in de Nederlandse cultuur te brengen. Ik verbind twee werelden met elkaar. De Slowaakse, vrouwelijke, krachtige uitstraling in de Nederlandse cultuur. Uiterlijk op het innerlijk afstemmen. Kleine metamorfoses uitvoeren. Ik liet de Nederlandse vrouw haar nieuwe spiegelbeeld zien. Het werkte.

Nu heb ik al honderden vrouwen geholpen om van grijze muis te transformeren naar een dame met een vrouwelijke uitstraling vol zelfvertrouwen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen? 

Op mijn 18e ben ik naar Nederland verhuisd, heel cliché, voor de liefde. Ik begon mijn carrière als schilder, daarna hulp in het huishouden, even later bibliotheekmedewerker, receptioniste bij een internationaal IT-bedrijf en uiteindelijk zat ik heel ongelukkig op een financiële afdeling waar ik  -naar mijn gevoel- hersenloos werk heb gedaan. Mijn hersenen voelde ik doodgaan. Behalve op die vrije vrijdagen, wanneer mijn hoofd explodeerde van ideeën en inspiratie. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen? 

Tja, leuke vraag. Als kind vond ik die programma’s te gek waarin kinderen een metamorfose kregen en het podium opkwamen. Ik vond het magisch om te zien hoe het nieuwe uiterlijk ervoor zorgde dat er zelfvertrouwen zichtbaar was. Later ging ik shoppen met vriendinnen en vrienden en hetzelfde zag ik wanneer ze in de spiegel keken. Toen kwam de dag dat mensen mij vragen gingen stellen in de trant van: ‘Waarom ga je dit niet professioneel doen en begin je niet voor jezelf?’. ‘Ah’, dacht ik, ‘wie zit nou te wachten op mij?’ 

Maar toch kriebelde er iets en ben ik begonnen met het bouwen van mijn website. Na een paar maanden werd ik ontslagen in verband met de financiële crisis. Dit zag ik als een duwtje in mijn rug om dit serieus te nemen en er echt voor te gaan. Van mijn hobby mijn werk maken. Vrouwen door middel van kleur en kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag? 

Het is een uitdaging in een jong ondernemend gezin met 2 kinderen. In de ochtend breng ik de kinderen naar school en daarna begint mijn werkdag. ‘s Middags haalt mijn hubby de kindjes weer van school zodat ik met mijn focus bij mijn werk kan blijven. Mijn onderneming is best dynamisch dus elke week is anders. Dat maakt het zo leuk. Het ene week zit ik de hele week achter de computer en andere week ben ik weer veel op stap met klanten, waarna ik weer een week heb waarin ik klanten in mijn studio ontvang. De werkzaamheden variëren. Huishoudelijke taken, koken en kinderen opvoeden doe ik samen met mijn man. We wisselen af, met bijvoorbeeld koken – om en om 2 dagen achter elkaar.  Het vergt een goede planning… hahaha.

Wat maakt jouw onderneming uniek? 

Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. ELKE VROUW, ongeacht hoe ze eruitziet en wat voor maten ze heeft, kan stralen. Met mijn kennis en jarenlange ervaring maar vooral met mijn aanboren talent help ik jou om je innerlijk met je uiterlijk te verbinden. Dit vertaal ik naar je kleding, make-up en kapsel, kortom je hele uitstraling. 

Ik ben een praktisch ingesteld persoon, dus bij mij krijg je geen gebakken lucht, maar concrete stappen om tot de uitstraling te komen die bij jou past. Ik ben geen onpersoonlijk groot bureau. Je hebt alleen met mij te maken, je krijgt mijn expertise en mijn onverdeelde aandacht. En dat je nooit meer kleding stress ervaart is de leukste bijkomstigheid.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat? 

Oh zeker. Iedereen herkent zich hier vast in. Namelijk het-allemaal-zelf-moeten-doen. 80% marketing, PR en al die zaken die bij de ondernemerschap horen en maar 20% met klanten werken. En het feit dat ikzelf hèt visitekaartje van mijn bedrijf, onderneming, ben. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn? 

Oh, eigenlijk niks. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb bereikt en wat ik heb geleerd. Met alle ups en downs.

Wat is je toekomstvisie? 

80 procent klanten adviseren en begeleiden

20 procent achter de pc werken

PR en marketing uitbesteden 

Contactpersoon: Veronika Osinga-Sabolová Onderneming: Stylexperience Website: www.stylexperience.nl