Susanne Nielen

Susanne Nielen.nl

Wie ben je?

Ik ben Susanne Nielen, 38 jaar en ik woon in Sint Anthonis. Ik ben getrouwd en heb 3 zoons van 4, 6 en 8 jaar. Sinds enkele jaren ben ik ondernemer en dat doe ik met veel passie en plezier. Mensen vragen wel eens of ik nog terug wil in loondienst, maar daar kan ik volmondig NEE op zeggen. Ik vind het ondernemen fantastisch om te doen en het geeft me de vrijheid om mijn leven daaromheen in te delen zoals ik dat wil. Ik hou van gezelligheid, een goed glas wijn, muziek, de zon en lekker wandelen in de natuur. Ik heb graag mensen om me heen maar vind het ook heerlijk om even helemaal alleen in stilte af te schalen en tot rust te komen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben 11 jaar werkzaam geweest als assistent accountant en heb daarin veel kunnen leren over de financiële en fiscale kant van het ondernemen. Nadat onze derde zoon geboren was besloot ik even pas op de plaats te maken en te stoppen met werken. Ik merkte aan mezelf en aan mijn kinderen dat het gehaaste leven van werken, opvang, laat thuis, snel eten en kids weer naar bed, niet zo goed werkte. In dat jaar thuis heb ik goed na kunnen denken over wat ik belangrijk vond voor mezelf en mijn gezin, en wat ik nu eigenlijk écht wilde met mijn leven. Teruggaan bij dezelfde werkgever was zeker een optie, maar dan zou ik vooral teruggaan omdat ik zo’n leuk team had om in te werken. En niet voor het werk zelf.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Wat ik in mijn werk als assistent accountant, maar ook bij de ondernemers in mijn directe familie vaak merkte, was dat ondernemers ook vaak ondersteuning misten op andere vlakken dan het stuk financieel en fiscaal. Iemand die de dingen oppakt waar ze zelf geen tijd of kennis van hebben. Toen het vak van Virtueel Assistent voorbijkwam heb ik daar niet lang over na hoeven denken. Ik ben er vol ingestapt en zat binnen de kortste keren vol met klanten. En dan bedoel ik ook echt vol, de balans was weer ver te zoeken. Dat moest dus anders, en na een tijd merkte ik ook dat de uitdaging alweer wat verdwenen was en was ik bang dat de groei van mijn bedrijf daarmee ook stagneerde. De meeste klanten waar ik mee werkte vonden, naast de praktische ondersteuning, ook juist de gesprekken daar omheen heel prettig. Het sparren en overleggen over kansen en mogelijkheden, en die stok achter de deur om in de actieststand te komen. Ik merkte dat ik dat heel tof vond om te doen, en dat die gesprekken heel erg gewaardeerd werden. De stap naar het coachen van ondernemers was daarmee gezet.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

De combinatie van een bedrijf van mezelf opbouwen, zelf verantwoordelijk zijn voor mijn inkomsten, mijn eigen klanten kunnen kiezen, en zeker ook mijn eigen werktijden kunnen kiezen, dat vind ik ontzettend fijn. Ik heb mijn passie gevonden in het coachen van ondernemers, en dat kan ik ook nog eens onder schooltijd doen. Zo heb ik geen buitenschoolse opvang nodig en ‘s-middags ben ik gewoon thuis voor de kinderen en alle andere dingen die moeten gebeuren. Vier dagen in de week ben ik onder schooltijd bezig voor mijn bedrijf, en die blok ik daar ook echt voor. Op maandag maak ik mijn planning voor de hele week en daar probeer ik me zoveel mogelijk aan te houden. En wanneer ik toch een keer in de middag een afspraak heb, is er altijd wel een oma die graag op wil passen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn bedrijf is uniek door mijn eigen persoonlijkheid en achtergrond. Ik heb altijd veel met ondernemers te maken gehad en doordat ik zelf ondertussen ook enkele jaren onderneem, weet ik wat het inhoudt om een bedrijf te runnen en alles wat daarbij komt kijken. Tijdens mijn coaching gaan we eerst in op de mindset van mijn klanten, omdat ik geloof dat er daar ontzettend veel te winnen is. Wij vrouwen zijn een kei in onszelf klein houden en saboteren, en ik vind het bijzonder om te zien wat er gebeurt wanneer je je daar bewust van wordt. Ik wil mijn klanten begeleiden op hun weg naar hun droombedrijf, maar dan moeten we er wel eerst achter komen wat dat dan inhoudt en waarin zij zichzelf tegenhoudt. Ik coach vanuit verbinding en vertrouwen, waarbij ik gebruik maak van verschillende tools. Binnenkort start ik met een NLP-opleiding zodat ik ook deze methode kan gaan inzetten. Naast mindset gaan we ook in op strategie. Klanten komen bij mij met een bepaald doel, of zelfs nog zonder doel. Wat is de weg die hiervoor afgelegd moet worden, en welke stappen moeten er dan gezet worden? En wat gebeurt er dan financieel? Want je kunt wel een omzetdoel hebben, maar je moet ook weten wat er uiteindelijk onder aan de streep overblijft. Daarin is mijn financiële achtergrond erg hulpvol. We stellen dus niet alleen een plan op, maar ook een echt actieplan.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik ben me er bewust van dat, wil ik zelf een succes maken van mijn business, ik dan zelf in de actiestand moet blijven. Er is geen werkgever die me vertelt wat ik moet doen en die mijn pad uitstippelt, als ik niets doe dan gebeurt er ook niets. Dat is iets waar ik in het begin niet zoveel bij stilstond. Maar zo blijft het ondernemerschap uitdagend en zo blijf ik ook allerlei kansen zien. The world is at my feet!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dan zou ik minder getwijfeld hebben over alles wat ik deed en sneller een businesscoach in de arm hebben genomen. Dan had ik mijn eigen overtuigingen veel sneller aangepakt en had ik waarschijnlijk veel eerder de stappen gezet die tot dit punt hebben geleid.

Wat is je toekomstvisie?

Waar ik nu alleen 1:1 coach, wil ik daarbij in de toekomst groepstrainingen gaan geven. Het is ontzettend waardevol om 1:1 met iemand te werken, maar wanneer je verschillende mensen in een groep zet en met elkaar laat werken, kunnen er hele mooie dingen ontstaan. Er ontstaan zulke mooie inzichten en een groep gelijkgestemde vrouwen bij elkaar kunnen elkaar ontzettend steunen en dragen.

Contactpersoon: Susanne Nielen
Onderneming: Susanne Nielen
Website: www.susannenielen.nl