SuusCreative

Wie ben je?

Ik  ben Suzanne, ik ben de moeder van Aiden en Yinthe. Ik ben 37 jaar en woon in Zwaag. In januari 2021 heb ik mij ingeschreven bij de KVK onder de naam SuusCreative.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb maatschappelijk werk en dienstverlening gestudeerd en heb vijf jaar bij de GGZ gewerkt. Op dit moment werk ik drie nachten in de week als nacht coordinator in de psychiatrie

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik documenteer alles, mijn hele leven, de leuke dingen, de minder leuke dingen maar alles krijgt een plekje in een mooi album, planner of journal. Ik vind het ontzetten leuk om mijn passie over te dragen aan anderen en gun het iedereen om alle bijzondere momenten terug te kunnen kijken. 

Daarnaast is creatief bezig zijn ook heel therapeutisch en helpt het om emoties en gevoelens een plekje te geven en ze te verwerken.

Ik ben begonnen met het online geven van workshops, maar miste ontzetten het menselijke contact, en toen de covid maatregelen werden afgebouwd ben ik begonnen met het verbouwen van de zolder zodat ik workshops kan geven.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Wanneer mijn kinderen op school zijn, doe ik voorbereidingen en alles wat erbij komt kijken, de administratie, inkopen, voorbeelden maken. 

Doordat ik snachts werk heb ik overdag meer tijd en wanneer de kinderen uit school komen kan ik mijn tijd en aandacht volledig aan hen geven.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wat mij uniek maakt is de aandacht en persoonlijkheid. Ik vind het ontzettend belangrijk dat wanneer mensen bij mij een workshop boeken, dat het een dagje weg is. Mensen gunnen zichzelf dit moment en ik wil er voor zorgen dat zij met een voldaan gevoel naar huis gaan. De workshops worden express in kleine groepjes gegeven zodat iedere deelnemer de steun krijgt die zij nodig heeft. Daarom zijn alle workshops ook geschikt voor beginners als voor gevorderden.

Naast dat er regelmatig workshops worden aangeboden op de website, kan iedereen mij ook benaderen om een persoonlijke workshop te creëren, dit kan 1 op 1 zijn maar ook in groepsverband. Met bijvoorbeeld, familie, collega’s of vriendinnen. Op die manier krijgen mensen precies wat ze willen en kan ik volledig aansluiten op hun wensen.

Het is een volledig verzorgde dag, van de koffie met lekkers, tot de lunch, alles word geregeld zodat de deelnemers zich volledig kunnen richten op het project wat ze willen maken.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

De concurrentie. Het was naïef van mij om te denken dat iedereen op een roze wolk zit en lief is voor elkaar. Natuurlijk weet je wel dat het zakelijk is, maar ik schrok er toch een beetje van. Zeker in de creatieve wereld waar ik in zit. Ik geloof echt dat er ruimte genoeg is voor iedereen en dat door zichtbaar te zijn, de juiste mensen je volgen en willen steunen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou beginnen met het delen van mijn verhaal op social media, het proces, zodat ik mensen mee kan nemen in mijn verhaal. Mensen kunnen mij pas leren kennen als ze je zien, dus waarom wachten?

Wat is je toekomstvisie?

Mijn grootste droom is het hebben van een eigen scrapbookwinkel met een workshop ruimte aan huis. Hoe geweldig zou het zijn om van mijn passie te kunnen leven!

Contactpersoon

Suzanne Wallage

Onderneming

SuusCreative

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!