Sylvana Riethoven Coaching

Contactpersoon: Sylvana Riethoven
Onderneming: Sylvana Riethoven Coaching 
Website: www.sylvanariethoven.nl

Wie ben je?

Ik ben Sylvana, 26 jaar en samenwonend met de liefde van mij leven Danny! In 2018 hebben we ons eerste koophuis mogen kopen in het Westland waar we nu heerlijk genieten samen met onze hond Jack en de katten Woezel en Pip. En wie weet wat de toekomst ons nog meer brengen mag.

Buiten het ondernemen om geniet ik dagelijks van het verzorgen en rijden van mijn paarden. Hun hebben een grote rol gespeeld waarom ik gestart ben met ondernemen om meer van hun te kunnen genieten in plaats van vluchtig in de avonduren na het werk. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben afgestudeerd als Allround Zwembad Medewerkster, deze opleiding duurde 2 jaar en na 1,5 jaar kwamen we erachter dat ik een chloordamp allergie heb waardoor ik dit niet voort kon zetten. Toen over een andere boeg gegooid en de sales in gegaan en tijdens het opstarten van mijn onderneming werkte ik fulltime als Accountmanager in de bouwindustrie.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Nadat ik 50 kilo was afgevallen kreeg ik het aanbod om zelf ook mensen te gaan helpen om gezonder te gaan leven. Geheel online en viel dus prima te combineren met mijn fulltimebaan. Na wat wikken en wegen heb ik de gok gewaagd en iets wat sceptisch aan dit avontuur begonnen wat na 5 maanden ervoor zorgde dat ik parttime kon gaan werken. Na een jaar kon ik zelfs volledig ontslag nemen gezien dit voor een hogere bankrekening zorgde en dit mij de vrijheid gaf te kunnen werken waar en wanneer ik wil. In deze business leerde ik heel veel nieuwe mensen kennen en door mijn spoedcursus zelfontwikkeling die ik kreeg van het Universum (binnen een jaar een depressie, verlatingsangst, paniekaanvallen, burn-out en whiplash) ging ik steeds meer open staan voor zelfontwikkeling op allerlei manieren, the Law of Attraction en alles wat tussen hemel en aarde beweegt. Gezien mijn verlatingsangst bood iemand een sessie aan op een manier wat klonk als tovenarij en waar ik in eerste instantie niks van geloofde. Maar toen het mijn relatie begon te belemmeren en ik last kreeg van paniekaanvallen door mijn verlatingsangst, heb ik haar opgebeld en letterlijk gezegd “als zo’n sessie van jou zo goed werkt, heb ik er nu eentje nodig” En zogezegd zo gedaan had ik de volgende avond een sessie met een mentor uit Australië en na 1,5 sessie was ik volledig van mijn verlatingsangst af. Door deze megaervaring was ik overtuigd en heb ik dezelfde opleiding gevolgd in Australië om hier ook mensen en dieren mee te kunnen helpen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Door dat mijn bedrijf uit 2 verschillende aspecten bestaat is het hebben van een goede planning belangrijk. Elke zondag heb ik HocusFocusSunday om goed de nieuwe week in te plannen. Zo weet ik goed wanneer ik IN en AAN mijn bedrijf werk maar ook wanneer ik volledig UIT mijn bedrijf ben om te kunnen genieten bij de paarden. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De combinatie van Body & Mind transformaties. Door uit eigen ervaringen te kunnen spreken en daar een heel krachtig verhaal bij te hebben kan ik mensen echt volledig laten transformeren in body & mind! Een transformatie die je niet zo snel ergens anders in deze combinatie zult kunnen ervaren. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Nee, alles vind ik een hele mooie ontdekkingsreis. Elke keer leer ik weer iets nieuws en als ik het zelf niet kan uit kan voeren dan kijk ik wie ik kan vragen om mij te helpen. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dan had ik sneller geïnvesteerd in coaching. Ik ben van mening dat iedereen een coach nodig heeft om dingen in je bedrijf maar ook privé anders te kunnen doen wat je zelf niet direct ziet maar die wel noodzakelijk zijn om sneller te kunnen groeien. 

Wat is je toekomstvisie?

Oeeeh die is heeeel mooi haha! Ik heb een duidelijk beeld van hoe ik het wil hebben op mijn 30ste. Met deze visualisatie begin ik dagelijks mijn dag en elke dag zet ik een stapje dichter in de buurt van deze visie. 

Hij is best lang maar ik zal het kort samenvatten om jullie mee te nemen in mijn toekomstvisie:

We wonen dan in een super mooie villa aan het water met de paarden aan huis en in de tuin onze eigen wellness. Beide werken we volledig vanuit huis en helpen we zoveel mogelijk mensen een vrijer leven te creëren in gezondheid en inkomsten. Huisje, boompje, beestje met alles erop en eraan. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!