Tessa helpt

Contactpersoon: Tessa Huijsing
Onderneming: Tessa helpt
Website: www.tessahelpt.nl

Wie ben je?

Ik ben Tessa Huijsing, 27 jaar, pedagoog en (kinder)coach.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

In 2016  ben ik afgestudeerd aan de studie Ecologische Pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht. Daarna ben ik kort gaan reizen en daarna begonnen bij mijn eerste echte baan. Na een jaar daar te hebben gewerkt kreeg ik een burn-out en heb ik een tijd thuis gezeten. Daarna heb ik anderhalf jaar gewerkt als ambulant begeleider voor kinderen en jongeren met autisme.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ondernemen heeft me altijd al aangetrokken. Veel mensen in mijn directe omgeving zijn ondernemers, wat er ook voor heeft gezorgd dat het voor mij niks onbekends of onbereikbaars was. Het idee van mijn eigen onderneming is een jaar of 5 geleden ontstaan, ik wilde mensen gaan coachen. Het bleef alleen een idee wat voor mijn gevoel niet concreet genoeg was om te gaan starten.

Toen ik thuis zat tijdens mijn burn-out heb ik een aantal inzichten gekregen waaronder het inzicht dat stress bij mij al op jonge leeftijd is begonnen te ontwikkelen. En toen was het voor mij duidelijk; mijn coaching gaat zich richten op kinderen en jongeren met stressklachten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je een hoop ellende, zoals een burn-out, in de toekomst kunt voorkomen door te leren wat stress is, om te leren gaan met stress en jezelf beter te leren kennen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Naast Tessa helpt werk ik ook nog als ZZP’er in de kinderopvang. Om dit goed te kunnen combineren heb ik voor mezelf een weekplanning gemaakt, zodat ik genoeg tijd over hou voor Tessa helpt. Het was niet mijn eerste keuze om naast mijn onderneming nog te werken, maar ik wil ten alle tijden zelf verantwoordelijk zijn voor mijn eigen inkomen. Vandaar deze keuze.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het unieke aan mijn onderneming is dat het een doelgroep is waar momenteel nog bijna geen aanbod qua hulp voor is. Nu komt de hulp vaak pas als het al te laat is, wanneer iemand overspannen raakt of in een burn-out terecht komt. Terwijl ik denk dat het juist ontzettend belangrijk en helpend kan zijn als je als kind/jongere al leert omgaan met stress en zichzelf beter leert kennen. Dit kan een hoop ellende voorkomen op latere leeftijd. Door hier op in te zetten hoop ik een maatschappelijk groeiend probleem aan te kunnen pakken en impact te hebben op de komende generatie werkenden. Op dit moment coach ik 1 op 1 en online maar ik ben ook bezig met het ontwikkelen van een module die op afstand te volgen is, waardoor het voor veel kinderen en jongeren te volgen is en ik meer kinderen en jongeren kan helpen.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Voordat ik begon met Tessa helpt had ik me goed voorbereid en wist ik voor een groot deel al wat me te wachten stond. Ik heb vaak hoge verwachtingen van mezelf, zo ook deze keer. Toen ik eenmaal écht gestart was moest ik deze hoge verwachtingen wat meer loslaten, dat vond ik lastig. Dit had vooral te maken met dat ik het liefst zo snel mogelijk mijn eerste klant wilde binnenhalen en dat langer duurde dan in eerste instantie gehoopt. Dit heb ik daarna wat meer los kunnen laten en mezelf de tijd gegund om dit doel te behalen, dat gaf me ook rust.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Me op één ding tegelijk focussen in plaats van op 10 dingen. Als je je op één ding focust zorgt dat ervoor dat je alle aandacht daar aan kunt geven in plaats van dat je je aandacht verdeelt.

Wat is je toekomstvisie?

Over een jaar wil ik een stabiel bedrijf hebben waarmee ik een maatschappelijk probleem aanpak en impact heb. Ik heb een hoop ambities en veel toekomstdromen, het lijkt me ontzettend mooi om bij te dragen aan de maatschappij en deze generatie. Dit door te spreken op congressen, beurzen en bijeenkomsten maar ook door een product aan te gaan bieden wat voor iedereen bereikbaar is.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!