The Tiny Office

Contactpersoon: Hade Wouters
Onderneming: The Tiny Office
Website: https://thetinyoffice.com/

Wie ben je?

Ik ben Hade. Een tijdje geleden heb ik ‘The Tiny Office – werkplaats voor transformatie’ opgericht. Ik kwam heel vaak bij organisaties in mijn vorige baan, en merkte dat er allerlei dingen niet goed gingen. Mensen voelden zich moe, niet betrokken. Er waren conflicten die genegeerd werden. Besluiten die genomen werden, werden niet gedragen door het hele team. Mensen konden zich moeilijk verbinden met het waarom en waartoe van hun organisatie. En het evenwicht tussen vrouwelijke en mannelijke krachten en kwaliteiten in organisaties was vaak zoek: zo gaat het in organisaties vaak over succes, en vergeet men zingeving. Of het gaat erg over doelen afvinken, maar de bedoeling wordt uit het oog verloren.

Ik besloot actie te ondernemen en verdiepte me o.a. in het coachen van vrouwen én Deep Democracy. Als organisatieadviseur en facilitator zet ik me in voor vruchtbare conflicten, gedragen besluiten, echte gesprekken en goede verhalen binnen organisaties. En om de vrouwelijke en mannelijke krachten en kwaliteiten in evenwicht te brengen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik werkte als onderzoeker bij de universiteit en als adviseur bij een organisatie. Het krijgen van twee dochters (tegelijk, #twinmom) was een kantelpunt in mijn leven. Ik besloot de sprong te wagen en startte mijn eigen adviesbureau.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

De reden dat ik voor ondernemen heb gekozen, is dat het mij de ruimte biedt om te doen wat ik zelf voel dat nodig en belangrijk is, zonder me te conformeren aan wat anderen vinden dat ik moet doen. Ik kan nu mijn eigen koers varen en de acties ondernemen die bij mij passen. Het idee van mijn onderneming kwam voort uit mijn vroegere ervaringen en het aanvoelen van wat ‘nodig’ is.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Als moeder van vier kinderen, is dat best een uitdaging. Ik heb drie werkdagen per week. Dan zorgt onze geweldige gastouder thuis voor de kinderen. Ik voel dat het aanhouden van deze structuur heel belangrijk is, net als het huren van een klein kantoor waardoor ik ook echt naar mijn werk kan gaan en niet aan de keukentafel zit met mijn computer. Verder probeer ik te aanvaarden dat niet alles kan. Drie keer per week sporten is bijvoorbeeld op dit moment niet haalbaar. So be it.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik heb mijn onderneming bewust ’the tiny office’ genoemd, omdat je in advies- en consultingland zo veel groot, groter, grootst hebt. Je weet wel: huis van dit of dat. Mijn Tiny Office staat voor persoonlijk contact, geen nummer zijn als klant, mijn volledige inzet krijgen, mijn betrokkenheid. Klein en daar goed in zijn!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het starten vind ik heel heftig. Enerzijds is het ontzettend leuk, anderzijds is het zo onzeker. Niemand heeft een lijstje van de stappen die je moet nemen, dus je doet gewoon elke dag wat je denkt of voelt te moeten doen, zonder te weten of dat inderdaad klopt en waar het toe gaat leiden.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou meer geduld hebben met mezelf en me meer de tijd gunnen om het goed op te zetten, in plaats van onrust te ervaren omwille van de onzekerheid.

Wat is je toekomstvisie?

Ik geloof dat het goed is voor organisaties om met elkaar de vraag te stellen naar de bedoeling, om te kijken wat conflicten hen leren, om besluitvormingsprocessen onder de loep te nemen, om echte gesprekken te voeren binnen teams… Ik hoop en geloof dat steeds meer organisaties dit willen aangaan om op die manier willen groeien. En dat ik daar een rol in mag spelen!

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!