fbpx

The Woman You Are

The Woman You Are

Hoe ik ging doen wat ik niet durfde 

Toen ik recent de knoop had doorgehakt om mijn eigen coachingsprogramma op te zetten kreeg ik in verreweg de meeste gevallen deze reactie: “Tof idee. Maar is daar wel markt voor?” Hoewel het niet altijd kritisch bedoeld werdtriggerde deze reactie iets in mij. Wat precies? Geen idee. Maar het gevolg was dat mijn man uren moest luisteren naar een monoloog over waarom ik geloofde in dit concept. Vissend naar zijn bevestiging, die hij overigens elke keer met veel liefde gaf. 

Op de een of andere manier maakt het najagen van je dromen wat los bij anderen. Vooral de weerstand die soms leeft rondom dit onderwerp vond ik lastig. “Meer vrijheid, dat willen we allemaal wel. Je passie volgen is leuk, maar je moet ook gewoon geld verdienen hé”. Van dat soort. 

Na de zoveelste lach als een boer met kiespijn kwam ik tot een inzicht. Deze fase is een soort van test. Een persoonlijk eindexamen voor het ondernemerschap. Wanneer jij je glansrijk door deze ‘kritische fase’ hebt bewogen en nog steeds zo zeker bent van je idee, dan weet je dat dat dit is wat je móét doen. Hoe tof is dat?  

Al jaren wist ik dat ik dit coachingsprogramma ooit wilde opzetten. Het was een plan voor in de verre toekomst. Lekker veilig want dan kun je ook niet falen. Tot ik voor de tweede keer zwanger werd. Na de bevalling van mijn eerste zoon heb ik altijd gezegd: bij een tweede blijf ik na de bevalling langer dan drie maanden thuis. 

Daarnaast snakte ik naar meer vrijheid. Werken wanneer het mij en mijn gezin uitkomt. Dat ik geen vrije uren hoef op te nemen wanneer mijn kind een tijger speelt tijdens een klasoptreden. Dat ik niet meer die moeder ben die ‘toch nooit kan rijden naar de schooluitjes’. En de rust om thuis te kunnen blijven om met emmers kots te sjouwen en als kindermatras te fungeren als ze ziek zijn. 

Tijdens mijn zwangerschap heb ik de opleiding imago coaching gevolgd en na mijn verlof heb ik mijn coachingsprogramma Krachtig Zelfbeeld geschreven. De ‘kritische fase’ heb ik doorstaan. Alles aan mij is er klaar voor.

Daarnaast geniet ik van het écht kunnen doen wat je allemaal leuk vindt. Naast coaching werk ik ook aan een nieuwe website voor een Arnhemse stichting en heb ik een zwangerschapscursus ontwikkeld. In loondienst had ik dit nooit kunnen combineren! 

Deze blog is geschreven voor Lisa Pieplenbosch. Oprichter van zelfbeeld academy The Woman You Are (www.thewomanyouare.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader