Thymgio Teksten & Communicatie

Wie ben je?

Hey, wat leuk dat je mijn interview leest! Ik ben Anna Thymgio, 23 jaar oud en trotse eigenaar van Thymgio Teksten & Communicatie. Ik woon in Hattem samen met mijn vriend en onze gekke, ondeugende kat Simba. Ik ben een échte perfectionist; dit uit zich niet alleen op zakelijk, maar ook op persoonlijk gebied. Dit kan mij soms tegenzitten, maar ik heb er zo veel profijt van!

Oorspronkelijk kom ik uit Griekenland. Als kind ben ik samen met mijn familie naar Nederland verhuisd. Het zal je dan misschien ook niet verbazen dat ik vijf talen spreek: Grieks, Albanees, Nederlands, Engels en Duits. Oké, mijn Duits is niet geweldig, maar hé, het schrijven gaat me prima af 😉 Ik vind het heel belangrijk dat ik dagelijks iets doe waar ik energie van krijg. Deze energie haal ik vaak uit mijn relatie, mijn werk en mijn familie.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Mijn onderneming heb ik opgezet toen ik nog bezig was met mijn studie, Commerciële Economie. Ik was zelfs aan het afstuderen! Voordat ik de knoop écht doorhakte, was ik voornamelijk bezig met de opleiding en mijn baan. Zo heb ik een Honours traject gevolgd, een specialisatie sales- en accountmanagement afgerond en meegedaan aan diverse internationale competities. Naast het studeren, werkte ik jarenlang als copywriter bij een marketingbureau. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Stiekem wist ik al heel lang dat ik een eigen onderneming wilde, maar ik durfde die stap nooit te zetten. Wat mij over de streep heeft gehaald? Mijn baan bij het marketingbureau. Ik werkte als SEO-copywriter en schreef dus voornamelijk teksten voor de vindbaarheid in Google. Zelf vond ik het minstens zo belangrijk om de teksten ook daadwerkelijk interessant te maken. Je kunt zoekwoorden 100 keer vermelden, maar als jouw content niet relevant is, zal de pagina ook niet worden bezocht. Jouw klant gaat niet voor je kiezen. Punt.

Long story short: van mijn werkgever moest ik mij focussen op enkel de SEO en de teksten volproppen met zoekwoorden. Hier stond ik niet achter. Ik was niet trots op wat ik schreef. En ik wilde zo niet meer verder. Toen heb ik gedacht: waarom doe ik het gewoon niet? Vervolgens schreef ik mij in bij de KvK and the rest is history!

Het idee achter mijn onderneming? Ik heb een ware passie voor tekst en communicatie. Op mijn zesde begon ik al met gedichten schrijven voor mijn ouders. Vervolgens leerde ik op school steeds meer over communicatie. Het sprak mij zo ontzettend aan, dat ik er telkens mee bezig was. Ik onderzocht allerlei manieren om met tekst te spelen. Psychologische trucs die je kunt toepassen in je communicatie. Voor mij was de keus dus eigenlijk heel makkelijk; ik ben met het idee geboren 😉

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Wat ik zo heerlijk vind aan het ondernemerschap, is dat ik zelf mijn werktijden kan bepalen. Soms werk ik dus ook ’s avonds en ook in het weekend. Ik maak wekelijks een nieuwe planning met allerlei to do’s. Ik vind het heerlijk als ik dan vervolgens zo’n to-do kan wegstrepen.

Ik sport wekelijks vier keer, heb een huis om netjes te houden en verder onderneem ik wekelijks leuke dingen. Meestal plan ik mijn werk dus toch in de ochtend in. Dan kan ik eind van de middag nog sporten en daarna lekker koken! 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik denk dat ikzelf het meest unieke aspect achter mijn onderneming ben. Natuurlijk ga ik ook voor klanttevredenheid, kwaliteit en professionaliteit. Maar wat mijn onderneming écht uniek maakt, is mijn mindset en karakter. Doordat ik zo gepassioneerd ben over wat ik doe, doe ik mijn werk met ontzettend veel plezier. Mijn motivatie is sky high en dit uit zich in alle klussen die ik afrond. Ik behandel de business van een ander alsof het mijn eigen is. En ik vind dat ik oprecht een privilege heb: dat ik tekstueel aan iemands dromen mag bouwen.

Ook heb ik een internationale achtergrond. Hierdoor kan ik snel levelen met diverse doelgroepen en weet ik hoe ik een tekst moet opbouwen om jouw ideale klant aan te spreken. Dat ik hier dagelijks vol voor ga, maakt het voor mij bijzonder.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik had mij van tevoren al op voorbereid dat het ondernemerschap ook twijfels met zich mee zou brengen. Maar dat het soms zo’n rollercoaster van emoties kon zijn, had ik misschien toch een beetje onderschat. Vooral in het begin had ik hier last van. Ik was nét één dag live met mijn website, en wist via-via mijn eerste klant al binnen te halen. Maar dit was niet genoeg voor mevrouw. Ik maakte mijzelf soms onnodig gek en onzeker. Enerzijds omdat ik heel graag succes wilde boeken en anderzijds omdat ik niet snel tevreden ben. Daar heb je het weer, perfectionistisch. Gelukkig laat ik mij tegenwoordig niet zo snel meer gek maken ☺

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eerder ermee starten! Ja, het is súper spannend, maar alsjeblieft, ga ervoor! Ik had dit idee al ontzettend lang in mijn hoofd zitten, maar ik durfde het niet zo goed tot realiteit te maken. Gedachtes als ‘het lukt toch niet’ en ‘waarom zou ík dan succesvol worden’  heeft iedereen. Geloof mij. Maar het is de kunst om hier overheen te stappen en ervoor te gaan. Je gaat er ontzettend veel plezier van hebben!

Wat is je toekomstvisie?

In de toekomst hoop ik, zoals iedere ondernemer, met mijn onderneming (inter)nationaal succes te boeken en daadwerkelijk voor impact te zorgen. Ik hoop dat ik in de toekomst nog veel meer leuke klanten mag helpen met het vertellen van hun unieke verhaal. Want zeg nou zelf: bouwen aan iemands dromen, dat is toch een droombaan?

Contactpersoon: Anna Thymgio
Onderneming: Thymgio Teksten & Communicatie
Website: www.thymgio.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!