Touch Interieur Styling Advies

Wie ben je?

Ik ben Jaimy Schenk, 30 jaar oud, moeder van 2 dochters en online ondernemer binnen de interieurbranche. Ik begeleid interieurprofessionals met het sterk neer zetten van hun online onderneming door middel van mijn coachingstraject. Daarnaast beheer ik een online community voor interieurprofessionals én kun je als particulier bij mij terecht voor een interieuradvies voor elke ruimte in jouw huis. Van woonkamer tot kantoor!

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?
Ik ben 10 jaar werkzaam geweest als HR adviseur en HR manager. Van nature ben ik adviseur. Gevraagd én ongevraagd.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?
Ik was op zoek naar vrijheid, mijn eigen visie op dingen loslaten en een fijne balans tussen werk en privé. Met een grote passie voor interieur heb ik besloten om mijn baan op te zeggen en een thuisstudie voor interieurstyliste te gaan doen. Mijn idee toen, was om interieur adviespakketten neer te zetten en zo particulieren te kunnen helpen aan een fijn thuis. Na zo’n half jaar ondernemen ontstond er nóg een grote passie: ‘ online marketing en ondernemerschap’. Na volledig in dit wereldje gedoken te zijn, heb ik beide passies weten te combineren in mijn bedrijf.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?
In een gezin met kleine kinderen is structuur en regelmaat niet weg te denken. Onder schooltijden en in de avonduren werk ik. Wanneer de kinderen thuis zijn kan ik helemaal moeder zijn.
Ik onderneem (naast een goede strategie) vanuit gevoel. Wanneer ik ‘aan’ sta, benut ik deze uren optimaal, ook als dit ’s avonds laat is. Wanneer ik overdag niet in deze ‘flow’ kom, doe ik mijn laptop dicht en ga ik iets anders doen. Op deze manier haal ik het maximale uit mijn tijd en energie. ’Verplichte’ uren naar je computer staten wanneer er niets uit je handen komt is super zonde!

 

Wat maakt jouw onderneming uniek?
De combinatie van coach en styliste is mijn kracht. Doordat ik zelf interieuradviezen schrijf, ben ik helemaal op de hoogte van wat er speelt binnen de branche. Ik kan mij dus heel goed verplaatsen in mijn coachees en op die manier optimaal bijsturen. Ook blijft mijn onderneming altijd in beweging. Zo update ik regelmatig mijn werkboek of veranderd ik mijn aanbod.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?
Voordat ik startte met ondernemen kon in niet wachten om alles alleen te mogen doen. Nu ik ruim een jaar onderneem, ben ik er achter dat een goed netwerk om je heen verzamelen ontzettend waardevol is. Dit is ook de reden dat ik een online community voor interieur professionals heb neergezet. Lekker connecten, business buddy’s vinden, ideeën uitwisselen en om hulp vragen. Je hoeft het niet alleen te doen!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?
Ik denk dat elke stap die ik heb gezet, bijdraagt aan waar ik nu sta. Natuurlijk zou je met de kennis van nu, dingen anders gedaan hebben. Echter gaat het vaak om de reis die je maakt en niet om de bestemming.

 

Wat is je toekomstvisie?
Ik wil nog veel meer groeien. Nóg meer doen waar ik blij van wordt. Nóg meer ondernemers helpen met hun interieur business en nóg meer huizen mooier maken.
Het belangrijkste in je onderneming is dat je een manier vindt die bij jou past en dat je doet waar je blij van wordt. Leef je mooiste leven!

 

Contactpersoon: Jaimy Schenk
Onderneming: Touch Interieur Styling Advies
Website: www.touchinterieur.nl