Touch of Angels – praktijk voor Life & Business Healing en Kinesiologie

Wie ben je? 

Ik ben Viola en ik ben een aarde-engel met een missie.

In Zeist heb ik mijn praktijk Touch of Angels voor Life & Business Healing en Kinesiologie. Ik houd van muziek maken, zingen, dansen, gezellig hapje eten met familie en vrienden. Ik houd me veel bezig met spiritualiteit, dat is echt mijn ding.

Ik heb zo’n 17 jaar ervaring als Reiki Master, ik ben 13 jaar geleden begonnen met opleiding voor mediumschap waar ik het mediumschap en healing heb geleerd. 

Op dit moment ben ik gediplomeerde meervoudige merkaba meester-heler en als gediplomeerde kinesioloog actief als natuurgeneeskundige therapeut.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb een aantal jaar op het reisbureau gewerkt na mijn opleiding toerisme. Het leek mij ook ontzettend leuk om bij een touroperator te werken waar je brochures maakt, dus verhalen schrijven en zelf de foto’s maken. 

Het werk als reisadviseur heb ik een aantal jaar gedaan, totdat ik (mede door privéomstandigheden) niet meer in staat was om dit werk te doen. Ik kwam mezelf enorm tegen, mijn batterij was leeg en ik moest mijn leven anders inrichten.

Vervolgens heb ik heel wat anders gedaan, ik werkte op de HR afdeling van een grote technisch installatie bedrijf waar ik me bezig hield met de planning en organisatie voor opleidingen en trainingen voor het bedrijf. Dit werk was ontzettend leuk om te doen, leuke collega’s, maar het werk wat ik deed was niet waar mijn hart lag.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Na de geboorte van onze zoon wilde ik het liefst veel bij hem zijn. De kinesioloog die mij destijds behandelde tegen hooikoorts zei tegen mij “ waarom ga jij niet Touch for Health leren?” Hiermee kon ik zelf aan de slag kunnen met spiertesten en als therapeut kon ik zelf mijn werkuren indelen. In mijn eigen praktijk werken als mijn kind naar school ging sprak mij wel aan.

Ik ben vervolgens de opleiding Kinesiologie gaan doen, dit omvatte o.a. Touch for Health.

(Kinesologie is een methode die de oosterse en westerse geneeswijze combineert. Met behulp van spiertesten kun je de oorzaak van stress, pijn en vermoeidheid opsporen en tevens de blokkades opheffen zodat je energie weer vrijelijk kan stromen.)

Tijdens de studie heb ik een ruimte gehuurd voor de oefenconsulten en daar zit ik inmiddels 5 jaar.

Ik was al wel bezig met readingen en healingen, maar dat deed ik van huis uit. Nadat ik mijn diploma kinesiologie had behaald ben ik van start gegaan met mijn praktijk Touch of Angels.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dat is nog wel een uitdaging om alles goed gepland en met name uitgevoerd te krijgen, zeker in het begin. 

Ik plan de sessies met klanten als mijn zoon op school zit. Mediteren in de ochtend, administratie doe ik meestal in de avonduren. En naar de sportschool moet ik echt plannen in mijn agenda anders gaan schiet er nog wel eens in.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn onderneming is uniek omdat ik gebruik maak van mijn gave en als medium en healer dingen kan zien wat een ander niet kan zien. Ik werk met de spirituele wereld en ik kan energie lezen. Tijdens de sessies werk ik multidimensionaal. Wat inhoud dat ik niet alleen op 3D werk, maar ook vanuit de hogere dimensies en daardoor zeer krachtige healingen geef. Dit combineer ik met kinesiologie voor de bewustwording en om mensen weer zelf te leren voelen.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Dat het veel tijd kost omdat ik veel zelf doe. Ik heb altijd wel gedacht je kunt goed zijn in je vak, maar ik was me ook bewust van dat ik het ondernemen echt moest leren.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou sneller werkzaamheden uitbesteden. Ik ben teveel tijd kwijt aan werkzaamheden die ook bij mijn onderneming hoort, maar die ik minder leuk (of helemaal niet leuk) vind om te doen. Dit en andere onderdelen van het ondernemen heb ik geleerd van mijn business coaches. Een goede business coach zou ik iedereen aanraden.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomst visie is dat ik mijn eigen spiritueel centrum heb in een gebouw in de natuur met veel licht waar jong en oud samen kunnen komen.

Waar iedereen zijn/haar ervaringen kan delen op het gebied van spiritualiteit, meditatie, healing, energie, sterren-connecties, helderziendheid enz.

Een plek waar je samen kunt zijn met gelijkgestemden. Waar je als 70-plusser samen met anderen in de zon rustig een kopje koffie kunt drinken en verhalen kunt delen over spirituele ervaringen.

Een mooi toegankelijk centrum waar de hooggevoelige tiener zichzelf mag zijn en tools mag ontvangen om te leren omgaan met de gevoeligheid, want in deze gevoeligheid zit veel kracht.

Binnen mijn praktijk heb ik dit al kunnen verwezenlijken op kleine schaal. In de toekomst wil ik dit groter aanpakken.

En hoe gaaf zou het zijn als zo’n plek ook binnen grote bedrijven aanwezig zou zijn. Waar er ruimte is om de dag met meditatie te beginnen en in de pauze kun je even de stilte in.

Waar men kan ontprikkelen en energie kan opdoen voordat er weer verder wordt gegaan met het werk en niet continu doorgaan. 

Een bedrijf waar een healer preventief wordt ingezet voor een goede werksfeer, prettige samenwerking en een gezond bedrijf.

Contactpersoon: Viola Knoppers-Davies Onderneming: Touch of Angels – praktijk voor Life & Business Healing en Kinesiologie Website: www.healingzeist.nl