Ukkies & Tukkies Slaapcoaching

Wie ben je?
Hoi! Ik ben Anne en naast moeder van Luc (3,5) ook partner van Jody en baasje van Bink. Oprichtster van Ukkies & Tukkies Slaapcoaching en niet te vergeten: levensgenieter! 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?
Poeh…vooral heel veel verschillende dingen! Binnen 2,5 – 3 jaar hopte ik vaak alweer door naar een andere organisatie, omdat ik het dan wel weer had gezien, haha. Zo heb ik bij een makelaar gewerkt, een stichting, een particuliere universiteit en een semioverheidsinstelling. Heb het overal enorm naar mijn zin gehad, maar was ook heel snel weer uitgekeken. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?
Zoals zoveel ondernemers lonkte de vrijheid! Mijn zoontje was 7 maanden oud toen ik besloot voor mezelf te beginnen. Na mijn verlof en met een kleine baby vond ik het echt pittig om weer naar mijn werk te gaan, ook omdat Luc helemaal niet goed sliep. Ik was doodmoe! Dagelijks een forse reistijd, om vervolgens Luc op te halen, te zorgen voor het eten en huishouden, te gaan slapen en dat dan weer op repeat….meer overleven dan leven! Door de komst van mijn zoontje keek ik ook anders naar mijn werkzaamheden en vond ik mijn werk niet meer de moeite om hem voor achter te laten. Volledig thuis zijn met hem wilde ik ook niet, dus het werd een baan dichterbij of ondernemen! And here we are 😊

Achteraf heb ik altijd al het gevoel gehad dat ik voor mezelf wilde beginnen maar ik wist nooit zo goed in welke richting. In eerste instantie begon ik als Virtual Assistant en later heb ik de switch gemaakt naar kinderslaapcoach (voor baby’s en kinderen tot 4 jaar). Mijn eigen ervaring met mijn kindje als huilbaby (inclusief ziekenhuisopname) maakte dat het vuurtje ging branden, de opleiding deed me vervolgens beseffen dat dit echt precies is wat ik wil doen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?
Voor 10.00 uur ’s ochtends plan ik geen afspraken in, zodat ik rustig kan starten met mijn gezin en Luc naar de opvang (en binnenkort de basisschool!) kan brengen. Verder is woensdag altijd ‘mamadag’ en die is heilig, dan werk ik niet. 1 dag in de week werk ik AAN mijn bedrijf, de rest is voor klanten. En ik plan regelmatig een vrije (mid)dag in, lekker voor mezelf. HEERLIJK!

Wat maakt jouw onderneming uniek?
Omdat ik zelf de ervaring met een huilbaby heb, weet ik als geen ander wat ouders met slaaptekort doormaken. Dat zorgt voor herkenning en praat heel makkelijk. Ook kijk ik altijd samen met de ouders naar het type slaaptraining dat bij hun gezin past, want dat is het allerbelangrijkste. Het algemene idee van slaaptraining is namelijk dat je je kindje laat huilen maar dat hoeft absoluut niet!! Daarnaast maak ik met de ouders altijd een plan B, zodat ze ook weten wat ze kunnen doen als de dag anders verloopt dan ze hadden gepland. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?
Soms raak ik wel wat overwhelmed met alle dingen waar je iets vanaf moet weten als ondernemer en de vele keuzes die je moet maken. Maar dat maakt het ook uitdagend en vaak heel interessant, hahaha. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?
Ik zou gewoon beginnen. Gewoon, PATS BOEM: let’s goooo! Achteraf gezien heb ik veel te veel tijd gestoken in het volgen van cursus na cursus, na webinar, na challenge, omdat ik dacht dat ik nog niet genoeg wist. Maar je weet altijd nog meer dan je klanten en dat is wat telt. Dus ja, dat had ik heel graag anders gedaan.

Wat is je toekomstvisie?
Als ik heel groots denk zou ik héél graag het taboe van slaapproblemen bij jonge kinderen doorbreken. Ik begrijp helemaal niets van het idee dat je een kind op de wereld zet en je dan alles over het ouderschap op magische wijze zou moeten weten. Slapen is een vaardigheid en je kindje moet dat leren. Maar daar wordt nauwelijks over gepraat, waardoor je ook nog eens het idee krijgt dat je iets fout doet, naast de stress door slaaptekort. Social media helpt daar ook NIET aan mee trouwens.

En als ik mijn ogen dichtdoe en echt even wegdroom wil ik ooit nog een soort ‘wellness’ voor moeders oprichten. Een heerlijke, rustgevende plek waar je flink in de watten wordt gelegd of waar je lekker rustig met je vriendinnen kunt kletsen terwijl de zorg voor je kindje even helemaal wordt overgenomen. Hemels toch!

Contactpersoon: Anne van der Zee
Onderneming: Ukkies & Tukkies Slaapcoaching
Website: https://ukkiesentukkies.nl/