Unpackbyveer

Wie ben je?

Ik ben Veerle Beelen, een gecertificeerde Travel & Life Coach voor expats, digital nomads, remote workers en reizigers. Naast mijn specialisatie in travel coaching en life coaching, ben ik ook gecertificeerd in Reiki energie behandelingen, en als Mindvalley 6-Phase Meditation trainer. Ik bied hiermee een holistische benadering voor mind, body en soul. Ik help mijn klanten om zichzelf te (her)ontdekken, hun ideale levensstijl te creëren (vaak locatie-onafhankelijk) en om zich thuis te voelen in zichzelf. 

Mijn bedrijf, Unpackbyveer, is een winnaar van de Brainz Crea Global Award 2021 en ik ben een Global Ambassador voor de Travel Coach Network. Mijn werk is gepubliceerd in (online) magazines en podcasts, zoals Thrive Global, Authority Magazine, Brainz, LifeLoversMag.  

Ik ben een gepassioneerde reiziger en heb in Spanje, Cambodja en Australië gewoond. Op dit moment ben ik in Nederland samen met mijn verloofde. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik ben omgeschoold naar coach en ik ondernemer werd, heb ik jarenlang als jurist in het immigratierecht gewerkt. Daarbij hielp ik expats en hun familieleden met de hele immigratieprocedure bij de verhuizing naar zowel Nederland als naar andere landen. 

Daarnaast geef ik al bijna 10 jaar groepslessen als Zumba Fitness Instructor en als salsalerares. Dansen is mijn passie en het is voor mij een fantastische workout om fit te blijven en op een intensieve, gezellige manier een groep te leiden. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Sinds 2018 woonde ik in Australië, in zowel Sydney als Melbourne. Ik werkte daar fulltime als immigratie jurist, maar in mijn achterhoofd had ik altijd de droom om ooit voor mezelf te beginnen. Ik begon toen klein, met een reisblog, waarin ik mijn ervaringen deelde over het leven als een expat, manieren waarom ik me thuis kon voelen in het buitenland en allerlei mindset tips over bijvoorbeeld omgaan met heimwee of cultuurverschillen. Die website was uiteindelijk het schrille begin van wat later mijn onderneming werd. 

Toen na 3 jaar in Australië de pandemie uitbrak, raakte ik plotseling mijn baan en visum kwijt en moesten mijn vriend en ik binnen twee weken onze spullen pakken en vertrekken. Totaal verbijsterd kwamen we in Nederland aan, in de lockdowns en zonder baan of toekomstvisie. Dit was niet wat we in gedachten hadden! Maar ik wist een ding zeker, ik wilde niet meer terug naar het fulltime kantoorleven. Nu ik niets meer had om te verliezen, had ik ook geen excuus meer om mijn droom om ondernemer te worden nog langer uit te stellen. 

Mijn eigen uitdagingen om me weer thuis te voelen in Nederland, mijn ‘thuis’land, en het omgaan met de reverse culture shock waar ik in zat, werden uiteindelijk mijn motivatie en inspiratie om mijn toekomst anders te gaan inrichten. Ik wist zeker dat ik niet de enige kon zijn met deze struggles en die op zoek was naar zichzelf tijdens grote transities en levensveranderingen. Dit gevoel van mezelf herontdekken elke keer als ik op reis was of naar het buitenland verhuisde, en het vinden van dat thuisgevoel in mezelf, creëerde het idee en het verlangen om anderen hier ook mee te gaan helpen. 

Dit was het moment dat ik diep in mijn persoonlijke ontwikkeling dook, veel mindset en energie werk deed, mijn certificaten haalde als Travel Coach, Life Coach, Reiki Energie Master, en 6-Phase Meditation Trainer, en zo was mijn bedrijf een feit! 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Een goede balans vinden tussen werk en rust is voor mij erg belangrijk. Toen ik mijn onderneming startte besloot ik dat goed voor mijn gezondheid zorgen een van mijn kernwaarden zou zijn. Terugkijkend op de corporate wereld was ik namelijk te vaak gestrest, uit balans en overwerkt. Ik liep mezelf steeds voorbij totdat ik uitgeput was. Ik wilde niet opnieuw die ratrace voor mezelf creëren in mijn bedrijf. 

Het mooie is dat ik mijn klanten ook help met die balans vinden. Vooral mensen die werken en reizen combineren, hebben vaak moeite om een levensstijl te vinden waarin ze productief kunnen werken maar ook kunnen genieten van het moois wat hun omgeving hen te bieden heeft, zonder die continue werkdruk te voelen of het gevoel hebben dat het nooit genoeg is. Ook bij expats en digital nomads is burnout helaas steeds vaker een issue. 

Ik combineer het ondernemen met andere activiteiten die mij energie geven, zoals dansen, wandelen en naar de zee gaan. Mijn ochtenden start ik meestal met een meditatie, waarin ik krachtige tools zoals dankbaarheid, compassie, vergeving en visualisaties van mijn ideale dag en mijn toekomst combineer. Ook houd ik ervan om te journallen en gedachten van me af te schrijven of juist helderheid te krijgen over mijn volgende stappen. 

Voor het indelen van mijn uren houd ik van flexibiliteit. Sommige dagen kan ik lekker doorknallen als ik in een fijne flow zit, andere dagen doe ik het rustiger aan en neem ik vaker pauzes. Ik volg hierbij veel mijn gevoel en intuïtie, zodat ik het beste uit mezelf kan halen en een bedrijf bouw die me ook op de langere termijn energie kan blijven geven. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De persoonlijke support die ik bied aan expats, digital nomads, remote workers en reizigers heb ik nog nergens anders kunnen vinden. Ik was namelijk zelf op zoek naar een coach, die weet hoe het voelt om in het buitenland te wonen en de uitdagingen begrijpt, maar die me ook zou kunnen helpen met mijn toekomstvisie en bedrijfsplannen. Toen ik zo’n coach niet kon vinden, besloot ik om dit zelf te worden. 

De benadering waarin ik travel en life coaching combineer geeft mensen een compleet pakket met mindset, energie en strategie, zodat ze echt de levensstijl kunnen creëren die bij ze past en zich thuis voelen waar ter wereld ze ook zijn. Zodra je die toolkit voor jezelf te pakken hebt, vind je veel meer zelfvertrouwen en zelfliefde, wordt je meer oplossingsgericht en kan je genieten van je eigen gezelschap. Het is een realisatie dat jezelf thuis voelen vooral met interne factoren te maken heeft en niet zozeer met wat er om je heen gebeurt. Daarnaast hou ik ervan om dingen ook heel praktisch en down-to-earth te maken, zodat je het makkelijk in je dagelijkse leven kan toepassen en uitproberen. 

Dit betekent niet voor iedereen hetzelfde. Sommige mensen zijn op zoek naar de locatie-onafhankelijke levensstijl waarin ze reizen en werken kunnen combineren. Maar ik heb ook klanten met een internationale baan, die juist op zoek zijn naar manieren om hun carrière te optimaliseren en daarnaast kunnen genieten van hun leven in het buitenland. Daarnaast zijn er mensen die dromen van een van deze opties maar niet weten waar ze moeten beginnen of de stap nog niet durven zetten. Ik help hen met het vormgeven en realiseren van die droom, het opbouwen van zelfvertrouwen en zelfliefde, en het creëren van een concreet stappenplan om ook echt in de actiemodus te komen. 

Er is geen one size fits all! Mijn coaching programma’s zijn daarom altijd heel persoonlijk en gepersonaliseerd op wat iemand nodig heeft en we sturen continue bij om naar het gewenste resultaat te komen. Dit is wat ik ook zo fantastisch aan mijn werk vind. Geen sessie is hetzelfde. We zijn allemaal zo uniek en op onze eigen bijzondere reis. Ik vind het heel speciaal om daaraan een bijdrage te mogen leveren en iemand weer wat stappen verder te kunnen helpen. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Vooral toen ik net startte als ondernemer vond ik het lastig om uit het 9-5 ritme te stappen waarin ik zoveel jaren had gezeten. Om mezelf toe te staan dat ritme om te gooien en uit te proberen wat het beste bij mijn levensstijl paste en op welke momenten ik het meeste energie en inspiratie had om te werken. Dit is ook veel experimenteren en de balans vinden tussen aan de ene kant de vrijheid die je hebt en aan de andere kant de druk die je dan alsnog op jezelf kan leggen om continue te ‘moeten’ presteren. Vaak voelde het alsof ik nooit genoeg deed en niets snel genoeg ging. Een onderneming bouwen kost tijd, geduld en doorzettingsvermogen. Ik had daarin ook onderschat hoeveel persoonlijke groei ik zelf zou doormaken in dit proces, maar daarop terugkijkend is dat ook een belangrijk onderdeel geweest om een succesvolle ondernemer te kunnen worden. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou veel sneller in mezelf investeren en meer experimenteren. In het begin was ik bang om iets fout te doen en om bepaalde risico’s te nemen, dus bleef ik vaak te lang nadenken voordat ik actie ondernam. Toen ik eenmaal volledig in het succes van mijn bedrijf ging geloven en meer support inschakelde om mezelf en mijn bedrijf naar de next level te tillen, kwam er echt een shift en begon ik veel sneller te groeien. Ze zeggen weleens ‘je bedrijf groeit zo hard als dat je zelf groeit’ en dat was voor mij zeker het geval. 

Wat is je toekomstvisie?

Mijn missie is dat iedereen zich thuis voelt in zichzelf en hierdoor een positieve impact kan maken op anderen en de wereld. Ik werk veel met expats, digital nomads en remote werkers en ik geloof dat zij echt een positieve invloed kunnen hebben op de plekken waar zij naar toe reizen als ze zichzelf goed in hun vel voelen en weten wat voor hen belangrijk is in het leven. Bijvoorbeeld door meer te connecten met locals, een internationaal netwerk op te bouwen of zich bewust te zijn van de ‘footprint’ die ze achterlaten. Dit zorgt dan ook hopelijk voor meer begrip en compassie tussen mensen en zo creëer je een ripple effect. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij! 

Concreet voor mijn bedrijf betekent dit nog meer mensen helpen, mooie coaching programma’s ontwikkelen, mijn visie delen in podcasts en workshops, en samenwerkingen met andere ondernemers aangaan. Op persoonlijk vlak wil ik nog op veel mooie plekken ter wereld gaan wonen en reizen, maar eerst staat mijn bruiloft dit jaar nog op de planning! 

Contactpersoon: Veerle Beelen Onderneming: Unpackbyveer Website: www.unpackbyveer.com