uSparkle Coaching

Contactpersoon: Joanne Beekman
Onderneming: uSparkle Coaching
Website: www.usparklecoaching.nl

Wie ben je?

Ik ben Joanne Beekman, 34 jaar en trotse eigenaar van uSparkle Coaching. Ik help jonge, ambitieuze vrouwen met dertigersdilemma’s. Wie ben ik en wat wil ik nu écht? Als life- en loopbaancoach ben ik cheerleader en sparringpartner om zoveel mogelijk van deze vrouwen te helpen aan werk waar ze écht blij van worden. Waar letterlijk hun ogen van gaan stralen. Dat doe ik met veel energie en enthousiasme, op een hele praktische manier mét een gezonde portie diepgang. Ik woon in Vaassen (vlakbij Apeldoorn), met mijn man Peter en dochter Roos (3).

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Hiervoor heb ik 10 jaar gewerkt in de online marketing, waarvan de laatste 5 jaar bij Centraal Beheer. Ik vond de psychologie van consumentengedrag altijd al heel boeiend en ben zo de online marketing in ‘gerold’. Met veel plezier ook, alleen was ik wel iemand van pieken en dalen. Hoewel ik mijn werk altijd goed deed en dat vaak genoeg van anderen hoorde, voelde ik het zelf nooit echt. Achteraf gezien kostte het me denk ik veel energie, omdat het niet écht bij me paste. Tenminste, niet meer toen ik moeder werd. Wat voelde ik mij een powervrouw toen ik beviel van mijn prachtige dochter. Toen ik terugkwam van mijn verlof, wist ik: ‘Het is tijd voor wat anders’. Ik zag de uitdaging niet meer. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

De stip die ooit aan mijn horizon lag, bleek in werkelijkheid niet alles te zijn. Mijn werk kostte me veel energie, ik twijfelde aan mezelf en dacht: is dit het nu? De opleiding tot Life- en Loopbaancoach was voor mij de eerste stap om mijn droom concreet te maken, die tot dan toe vooral een ver-van-mijn-bed-show was. Meteen voelde ik me als een vis in het water en kort daarop heb ik de knoop doorgehakt. Het verschil wat ik nu elke dag ervaar in energie, zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling is bizar en dat is dan ook mijn grootste Why. Ik wil zoveel mogelijk andere vrouwen helpen aan werk waarin ze hun talenten optimaal kunnen benutten, in de context die voor hen werkt.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik geniet van de vrijheid die het ondernemen mij geeft. Ik kan mijn eigen tijd indelen, los van de sessies die ik heb op een dag natuurlijk. Maar ook die plan ik in overleg. Niemand die me vertelt wat ik moet doen en alles komt recht uit mijn hart. Verder probeer ik wel zoveel mogelijk structuur te houden qua werktijden. Ik werk het liefst overdag en geniet daarnaast van de vrije dagen met mijn dochter. De weekenden probeer ik zoveel mogelijk vrij te houden en rond lunchtijd ga ik vaak lekker even wandelen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik weet precies hoe mijn klanten zich voelen, omdat ik hetzelfde heb meegemaakt. Ik weet hoe onzeker en alleen je je kunt voelen, als je werk je veel energie kost. Het gevoel van falen als het even niet lukt. De herkenbare vraag: is dit het nu? En de stappen die ik zelf heb gezet, vooral in mijn coachopleiding om te achterhalen wat je dan wél wilt. Mijn klanten waarderen dit enorm en ook de openheid waarin ik mijn ervaringen deel. Natuurlijk draait het om hen, maar het is zo fijn om te horen dat je niet de enige bent.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Hmmmmm wat ik echt heb moeten leren, is om los te laten en de tijd te nemen. Om te groeien als bedrijf, als coach, maar ook persoonlijk. Net als de klanten die voor mij kiezen, ben ik best een doordraver. Resultaatgericht, denken in oplossingen, terwijl dat niet in alle situaties werkt. Soms moet je juist loslaten. En denken: het is al oké. Zo ben je niet continu bezig met die stip aan de horizon – die overigens continu verschuift – maar kun je ook genieten van het proces ernaartoe. Work in progress overigens, I’m still learning. In gesprek met mijn klanten vergelijk ik het vaak met de berg waar je tegenop klimt, die lijkt op elk moment net zo steil terwijl je pas ziet hoe ver je gekomen bent als je de tijd neemt om even achterom te kijken.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

No regrets eigenlijk, geen idee. Het klinkt misschien flauw, maar ik geniet van elk moment. Tuurlijk, het geleur om klanten in het begin is niet mijn hobby. Als het allemaal gaat lopen, is het natuurlijk allemaal veel leuker. Maar nee, geen slechte keuzes tot nu toe.

Wat is je toekomstvisie?

Ik heb genoeg ambitieuze plannen. Zo wil ik een boek schrijven over persoonlijke ontwikkeling, misschien mijn eigen verhaal, en wil ik een community samenbrengen van jonge, ambitieuze vrouwen die elkaar steunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop dit jaar mijn eerste event te organiseren met de eerste van deze toppers vanuit mijn klantenkring. Superleuk om al deze vrouwelijke energie samen te brengen en vrouwen met elkaar te verbinden.

Op korte termijn ga ik dat doen door middel van mijn online programma, waarin ik een groep van 8-10 vrouwen bij elkaar wil brengen in de ontdekkingstocht naar zichzelf, hun innerlijke kompas zoals ik dat noem en de route naar meer energie, vrijheid én zelfvertrouwen.

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!