VAibe

Wie ben je? 

Leuke vraag altijd want waar begin je met vertellen. 

Maar ik zal een poging wagen…  ik ben Brenda, een alleenstaande moeder, met lieve vriend, die vandaag (op het uitkomen van dit interview) jarig is (46 jaar). Trotse moeder van 2 meiden en een jongens tweeling, die ik liefkozend ‘mijn bende’ noem. 

Sinds kort is deze bende uitgebreid met een trouwe viervoeter van bijna 4 luisterend naar de naam Bumper. Dus als ik aan het werk ben als Online Business Manager of VA (Virtual Assistant) heb ik een goede reden om even pauze te nemen en achter mijn beeldscherm vandaan te komen. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Mijn CV is zeer divers en komt nu eindelijk samen door te werken als zelfstandig ondernemer. 

Ik heb gewerkt als Marketing Coördinator in de Automotive, als Office Manager in de Makelaardij, Projectleider bij een Kenniscentrum, maar ook als secretaresse in de forensische psychiatrie. 

En dit is slechts een greep uit mijn loopbaan. Zoals je ziet vrij uiteenlopend.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Toen ik door bedrijfseconomische redenen thuis kwam te zitten besloot ik het heft in eigen handen te nemen. Dit was de tweede keer op rij dat ik daardoor niet kon blijven bij een werkgever. Dus dacht dat ik het zelf zeker niet slechter zou doen, wie weet zelfs wel beter. 

Al jaren wilde ik iets voor mezelf beginnen maar had geen idee wat en werd ook tegengehouden door mijn omgeving. Nu was er niets of niemand meer die mij kon tegenhouden! 

In mijn zoektocht naar de perfect bij mij passende onderneming stuitte ik op VA-schap iets wat met mijn ‘rare’ uiteenlopende CV precies klopte. Uiteindelijk is dit uitgegroeid naar Online Business Manager wat nog beter bij mij past. Al is het heerlijk om deze twee functies te combineren.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Plannen! 

Juist door de flexibiliteit en vrijheid die je hebt als ondernemer is het drukke gezinsleven perfect te combineren. 

En ja, daar staat tegenover dat ik soms op rare tijdstippen aan het werk ben. Maar dit werk geeft mij zoveel energie dat ik dat niet als een probleem ervaar. Daarnaast kan ik als de kinderen uit school zijn van ze genieten i.p.v. dat ze op de opvang zitten. De perfecte combinatie!

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn V(A)ibe. Het persoonlijke en directe contact en mijn betrokkenheid. Ik zet mij echt volledig in voor mijn opdrachtgever en diens bedrijf. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

De administratie, wat is dat elke keer weer vervelend om te doen. 

Ja, ik weet ook waar mijn zwakkere punten liggen. Dus dit heb ik snel uitbesteed aan een goede boekhouder die elk kwartaal mijn aangifte voor mij doet. 

Daarnaast blijkt het vinden van de perfecte opdrachtgever soms ook lastiger dan dat ik in eerste instantie had verwacht. 

Je kan wel elke opdracht zo maar aannemen maar je bent niet voor niets ondernemer geworden toch? Je wilt wel die bepaalde chemie en energie krijgen en ervaren bij een samenwerking. Althans, ik wel. Ik hou ervan om snel te schakelen, ben open, eerlijk en to the point en vind dat fijn om terug te krijgen van de mensen met wie ik samenwerk. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eigenlijk niets, want het is een heel mooi leerproces geweest en nog steeds. Ben er direct vol voor gegaan en er gewoon ingedoken. En heb hier zeker geen spijt van!

Wat is je toekomstvisie?

VAibe te kunnen laten groeien tot een mooie en stabiele onderneming. 

En daarnaast mooie verrassende samenwerkingen aan te gaan met andere ondernemers. Op dit moment ontwikkel ik samen met een fotograaf een, naar onze mening, uniek concept. Op het moment van afname van dit interview kan ik er helaas nog niet te veel over vertellen. Het heeft iets te maken met netwerken, fotoshoot en … 

En als ik mag dromen… zou ik een mooi huis willen kopen in het centrum van Leiden met een heerlijke tuin en fijn kantoor van waaruit ik heerlijk kan werken i.p.v. vanaf mijn plekje in de woonkamer.

Contactpersoon: Brenda Brekelmans
Onderneming: VAibe
Website: www.vaibe.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!