Valena healing & coaching

Wie ben je?

Hi, Ik ben Petra Schroën. Ik woon samen met mij partner, mijn paard en pony in Leveroy en ben coach voor jonge vrouwen met stressklachten die weer een leven willen met meer rust, minder zorgen maar bovenal veel meer plezier!

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Mijn loopbaan heeft best wat hobbels gekend en na het afstuderen ben ik aan de slag gegaan in de paardensport branche als groom wat ik heel leuk werk vond. Na een tijd braken het zware fysieke werk en de lange werkdagen vaak 11u a 15u per dag me op en moest ik op zoek naar ander baan. Deze vond ik in de detailhandel het helpen van mensen vond ik geweldig ik was er echt goed in. In 2020 raakte ik in een burn-out door een te hoge werkdruk en besefte ik dat de detailhandel gewoon niet mijn branche was.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Nadat ik in 2020 burn-out raakte besloot ik me te gaan verdiepen in het begeleiden van mensen door middel zowel opleidingen als mijn eigen ervaringen. Tijdens mijn burn-out kon ik niet de juiste hulp  vinden en dit zag ik om mij heen ook veel gebeuren daar wilde ik verandering in brengen. En ik besloot dat ik een coach wilde zijn om jonge vrouwen met stressklachten te helpen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik plan werk en privé om te zorgen voor een goede balans. Er is dan ook bewust gekozen om een werkweek van 5 dagen te pakken van ma t/m vrij. In de detailhandel werkte ik bijna elk weekend en dat brak mij enorm op, ik kon namelijk mijn grootste hobby paardrijden bijna nooit meer uitoefenen. Zelf gebruik ik graag een weekplanner om alle belangrijke taken op te schrijven en mijn prioriteiten te stellen. De balans tussen werk en privé is voor mij helemaal goed er is nu wel genoeg vrije tijd.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

In 4 maanden begeleid ik jonge vrouwen naar een leven met meer rust en minder zorgen helemaal afgestemd op hun persoonlijke situatie. Ik leer ze omgaan met stress en help ze met de stressklachten die ze ervaren. De soort begeleiding is afhankelijk van wat hun verhaal en hun behoeftes zijn en zal bestaan uit een combinatie van enegertische behandelingen, healings, gesprekken, meditatie- en mindfulnesstechnieken en praktische opdrachten. Ik bied echt een 4 maanden traject op maat aan gericht op hun herstel.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja ik had in het begin veel moeite met het kiezen van een doelgroep ik kon als coach immers iedereen helpen. Door het niet kiezen maakte ik het mezelf juist moeilijk en gaf het problemen met het schrijven van gerichte content. Toen ik eenmaal een doelgroep had gekozen ging het schrijven van content gemakkelijk ik wist nu voor wie ik mijn social media posts het schreef.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dan zou ik eerder de hulp van mijn business coach ingeschakeld hebben in plaats van zelf eerst aan te modderen. Dit zou mijn zoveel stress en spanningen bespaart hebben dan nu het geval was.

Wat is je toekomstvisie?

In mijn ideale toekomst ga ik meer bewustwording aan jonge vrouwen brengen over met stress en stressklachten. Om meer begrip te kweken voor het last hebben van stress en het percentage van jonge vrouwen met stress flink te laten zakken. Het hebben van teveel stress is geen schande je hoeft alleen maar te leren hoe je met die stress omgaat!

Contactpersoon

Petra Schroën

Onderneming

Valena healing & coaching

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!