Verbuiten Design

Contactpersoon: Manon Verijdt
Onderneming: Verbuiten Design – conceptontwikkeling voor de herbestemming van agrarisch vastgoed. 
Website: www.verbuitendesign.nl

Wie ben je?

Hi, mijn naam is Manon Verijdt (21 jaar). Ik ben een echte ‘multipassionate’. Dat houdt in dat ik meer dan één passie heb. In mijn geval zijn dat er een hele hoop. In de afgelopen jaren heeft zich dat geuit in veel projecten, zowel groot als klein, zowel hobbymatig als professioneel. Zo houd ik van fotografie, en heb ik dit mogen inzetten bij meerdere zwangerschaps- en newborn-shoots. Daarnaast fotografeer ik ook graag in de natuur, waar ik tevens te vinden ben om te wandelen of mountainbiken. Een overkoepelende passie is reizen, waarin ik graag mijn andere hobby’s  en passies implementeer. Mijn overige passies vormen zich vaak omtrent de waarden creativiteit, duurzaamheid en biologie. In mijn onderneming, Verbuiten Design, komen deze drie waarden duidelijk naar voren. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Aangezien ik op jonge leeftijd ben begonnen met ondernemen heb ik enkel part-time gewerkt naast mijn studie in meerdere sectoren. Zo heb ik binnen de hospitaliteit gewerkt in een hotel-restaurant, in een supermarkt op verscheidene afdelingen, in een tankstation en in een graszaadveredelingsbedrijf. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Eigenlijk is het ondernemerschap voor mij op een organische manier tot stand gekomen. In een traject in mijn afstudeerjaar (Toegepaste Biologie op de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch) heb ik ervaren wat Betekenisvol Ondernemen inhoudt en wat het nut is van bijdragen aan de maatschappij met een onderneming. Het idee wat zich tijdens dit traject heeft ontwikkeld is uitgerold tot een onderneming waarin ik waarde creëer voor vrijstaande agrarische gebouwen in het buitengebied. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ondanks de vrijheid welke het ondernemerschap met zich meebrengt probeer ik mij toch aan een vast dagritme te houden. Het feit dat ik veel vanuit huis/kantoor en solistisch kan werken heeft hier een positieve invloed op. Ik ben een echt ochtendmens, en gebruik deze tijd dan ook nuttig door mijn dag te beginnen met een wandeling door het bos. Zo is mijn hoofd leeg én fris voordat ik aan mijn werkdag begin. Mijn avonden en weekenden zijn voor huishoudelijke taken, vriendinnen, hobby’s en sporten. Natuurlijk ben ik niet gebonden aan dit ritme, maar het is fijn om ten minste een beetje structuur toe te passen in mijn dagen. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn onderneming is uniek door mij en mijn achtergrond, alsook de specifieke niche waarin ik mij bevind. Ik heb geen achtergrond in conceptontwikkeling, creatief denken of architectuur, maar ben via een passie aan de slag gegaan in dit werkveld. Hierdoor houd ik een open perspectief op de ontwikkelingsmogelijkheden en denk ik niet in problemen maar in kansen. Daarnaast ben ik zelf opgegroeid in het buitengebied, en heeft mijn opleiding Toegepaste Biologie ook raakvlakken met de veehouderij, waardoor ik met alle belanghebbenden op een duidelijke manier kan communiceren. Ik ben hierin de spil in het web. De niche waarin ik mij bevind, het vrijstaande agrarische vastgoed, is een opkomend probleem en een specifiek gebied. Binnen mijn werkgebied (Noord-Limburg en Oost-Brabant) zijn er nog niet veel bedrijven aanwezig met eenzelfde dienstenaanbod. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ondanks mijn kennis over de agrarische branche heb ik gemerkt dat acquisitie (en met name door de opstart van mijn bedrijf tijdens het corona-tijdperk) een lastig onderdeel is van mijn bedrijf. Agrariërs zijn zich niet in alle instanties bewust van hun probleem/behoefte en zullen dus mogelijk niet op zoek gaan naar mijn aangeboden diensten. Het is dus van belang dat ik zowel via mond-tot-mond reclame mijn doelgroep weet te bereiken, alsook via bedrijven zoals makelaars, agrarisch adviseurs etc..

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dat is een goede vraag…. Op dit moment heb ik nog geen dingen die ik over zou willen doen, omdat ik pas recentelijk ben begonnen met ondernemen.  

Wat is je toekomstvisie?

Binnen mijn sector zullen in de toekomst steeds meer agrarische gebouwen vrijkomen. Mijn toekomstvisie hierop is dat het buitengebied een transitie zal ondergaan van agrarisch eigendom naar multifunctioneel vastgoed. Daar hoop ik dat het landschappelijke en agrarische karakter niet verloren gaat. 

Mijn eigen toekomstvisie is om meer duurzame projecten te realiseren, zowel binnen Nederland als binnen het buitenland. Om dit te realiseren wil ik mijn enerzijds gaan specialiseren op de recreatieve sector en anderzijds zou ik graag personeel in dienst willen (mogelijk op ZZP-basis) welke dezelfde visie delen als mij en met wie ik het aantal draaiende projecten kan opschalen. Mijn ideale toekomst zou dit bedrijf bevatten waarin ik locatie-onafhankelijk kan opereren, of anderzijds hooguit een jaar op dezelfde plek/ in hetzelfde land verblijf. Daarbij ontwikkel ik duurzame, natuur-inclusieve concepten voor vrijstaand agrarisch vastgoed en logiesaccommodaties. Ik wil hierbij de doelgroep van het concept, dus de uiteindelijke klant, verbinden met de natuur, en hierbij onbewust laten ervaren dat duurzaamheid juist comfort kan betekenen, in plaats van dilemma’s, duur en onaantrekkelijk. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!