Gastblog Behnaz Assadolahi-Kassi

Voldoe jij aan het perfecte plaatje van jezelf of van een ander?

Als je altijd het gevoel hebt gehad dat je voorbestemd bent voor een gelukkiger leven, maar niet kunt achterhalen waarom het niet komt, raad ik je aan om verder te lezen. 

Succesvolle aanpassingsstrategie? 
De reden waarom de meeste mensen niet gelukkig zijn is omdat ze vastzitten in carrières en levens waarvan ze dachten dat het hen gelukkig zou maken. Echter blijkt, dat onze keuzes vaak een optelsom zijn van wat anderen van ons verwachten en helemaal niet gaan over wat jijzelf écht wilt.  

Het aanpassen aan wat anderen van jouw verwachten ontstaat al vroeg in jouw kinderjaren en dit gebeurt vaak zo subtiel dat je niet eens doorhebt dat het gebeurt. Het enige dat je weet is dat je niet bent waar je wilt zijn. En daar kom je vaak pas op volwassen leeftijd achter. 

Mijn mantra 
Zolang ik mij kan herinneren ben ik opgevoed met de instelling: “Creëer zekerheden in het leven, werk hard en val vooral niet op.” Dat is op mantra wat mijn ouders mij m’n hele opvoeding hebben meegegeven. Vanzelfsprekend de ideale dochter die ik was, heb ik daar ook altijd naar geleefd. Lange tijd heb ik volledig vanuit mijn verstand invulling gegeven aan mijn leven en geleefd volgens exact die instelling. Ik deed mijn best op school, ging vervolgens studeren, haalde mijn Master en ging op zoek naar een baan die aansloot bij mijn diploma Bedrijfskunde. Ik werkte hard in het bedrijfsleven, ik kreeg als een van de weinige vrouwen in de organisatie een managementfunctie, en verdiende veel geld. Ik voldeed exact aan het perfecte plaatje. En ondanks dat ik tevreden was met alles wat ik had, was ik niet oprecht en ultiem gelukkig.  

Had ik maar… 
De meeste mensen leiden hun leven precies zoals ik deed. Ze geven invulling aan een reeks van verwachtingen, van hun ouders, de maatschappij, hun leidinggevende. Om vervolgens, als hun leven bijna voorbij is of als hun gezondheid hen in de steek laat, tot de realisatie te komen dat ze heel veel dromen nog niet hebben nagejaagd. 

Een Australische verpleegster Bronnie Ware werkte jarenlang in de palliatieve zorg en legde de meest gehoorde spijtuitingen vast in het boek: ‘The Top Five Regrets of the Dying’.

Het is dan ook niet verrassend dat op nummer 1 van spijtuitingen, staat: 

“Had ik maar mijn leven op mijn eigen manier geleid, niet het leven dat anderen van me verwachtten of wilden.” 

Als mensen zich realiseren dat hun leven bijna voorbij is en er helder op terugkijken, is het makkelijk om te zien hoeveel dromen onvervuld zijn gebleven. De meeste mensen zijn nog niet de helft van hun dromen aangegaan en gingen sterven in de wetenschap dat dit kwam door keuzes die zij hadden gemaakt, of juist niet gemaakt. 

Het roer om 
Vier jaar geleden kwam ik tot het besluit dat ik niet een van de zovelen zou worden met spijt op mijn sterfbed.  

Om te komen waar ik zijn wilde moest ik een aantal essentiële dingen loslaten. En dat voelde heel dubbel, omdat de mantra waarmee ik ben grootgebracht, mij ook ontzettend veel had gebracht. Namelijk dat ik alles had waarmee je normaal gesproken een tevreden leven kan hebben. Echter, voor mij voelde mijn leven vooral vanuit verstand geregisseerd, weinig spontaan, en niet waar ik dagelijks naar uitkeek.  
 
Om echt te ervaren hoe het voelt om te ‘leven’ heb ik van alles dat ‘zeker’ en niet ‘verrassend’ was afscheid genomen. Ik heb mijn Master in Business Administration, jarenlange werkervaring in Sales en Management, opgebouwde carrière, en de zekerheid van een goedbetaalde baan opzijgezet. Ik begon de opleiding tot coach, deed allerlei trainingen (internationaal en lokaal). Dit allemaal om te worden wie ik wilde zijn vanuit mijn diepste essentie. Doodeng voor mij, aangezien zekerheid en vanuit je hoofd keuzes maken een van de belangrijkste waardes zijn waarmee ik ben grootgebracht. Door met mijn hart te kiezen, ervoer ik voor het eerst hoe het voelde om te ‘leven’.  
 
Ik weet nu hoe waardevol het is om echt volledig trouw te zijn aan wie je bent, wat je wilt en daar drastische keuzes in te maken, hoe spannend ze ook zijn. Of het nu gaat om het opzeggen van een goedbetaalde baan, het beëindigen van een langdurige relatie of het opgeven van een glansrijke carrière.  

Mijn missie 
Omdat ik precies dat heb meegemaakt en ervaren heb hoeveel het mij heeft gebracht, heb ik toen besloten andere vrouwen daar ook in te coachen. De meesten van ons zijn tot zoveel meer in staat dan we onszelf toestaan ​​te ervaren. Het is dan ook mijn missie om vrouwen te coachen de allermooiste versie van zichzelf te worden, zodat ze een leven kunnen creëren dat bedoeld is voor hen. Jouw eigen geluk creëren doordat je leeft op zielsniveau, gun ik elke vrouw. En daar help ik je graag bij! 

Wil je weten hoe jij het leven ten volle kunt ervaren? Hoe je oprecht gelukkig kunt zijn en eindelijk voldoening ervaart? 

Neem gerust contact op met info@jouwzielsmissie.nl, dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen. 

Contactpersoon: Behnaz Assadolahi-Kassi 
www.jouwzielsmissie.nl