VoluitZijn

Contactpersoon: Jasmin Vogeley
Onderneming: VoluitZijn
Website: www.jasminvogeley.nl

Wie ben je?

Ik ben psycholoog en praktijkeigenaar bij VoluitZijn. Ook ben ik auteur van het boek ‘Leef Voluit’. Mijn missie is bijdragen aan een wereld waarin ieder mens vrijheid ervaart om zichzelf te laten zien – puur en zonder masker.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na mijn eindexamen ben ik eerst een tijdje gaan reizen omdat ik niet wist welke kant ik op wilde. Vervolgens heb ik met mijn vriend 3,5 jaar afgelegen in Noord-Spanje gewoond. We waren op onszelf aangewezen, kregen er twee kinderen. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling was dat een heel belangrijke periode, gekenmerkt door jong moederschap, veraf van mijn familie en vrienden min of meer zelfvoorzienend zien te overleven in een vreemd land. 

Na onze terugkomst in Nederland heb ik diverse studies gedaan en 16 jaar als trajectbegeleider en trainer in loondienst gewerkt. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik was mijn werk ontgroeit. Ik miste uitdaging en wilde graag de diepte in. Uit eigen ervaring weet ik hoe verrijkend en vervullend het is om vrij en bezield te leven. Ik droomde ervan om ook andere mensen in dat proces te begeleiden. Zodat zij ook blij zijn met zichzelf en met wat zij doen en vanuit vrijheid keuzes durven te maken die écht bij hen passen. En ik wilde vrij zijn om mijn eigen agenda te bepalen.    

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb een planning gemaakt van dagen waarin ik sessies plan en dagen waarin ik schrijf of nieuwe programma’s ontwikkel. Zo houd ik structuur in mijn werk. Ook zorg ik ervoor dat ik voldoende rustmomenten voor mezelf creëer. Ik mediteer elke ochtend, doe regelmatig yoga en ga vaak de natuur in. En ik vind het belangrijk om tijd te maken voor mijn vriend en onze kinderen. Onze kinderen wonen niet meer thuis. Als zij langs komen, dan plan ik ook echt vrij.  

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Omdat ik als psycholoog en energetisch lichaamstherapeut zowel wetenschappelijk als spiritueel ben opgeleid kan ik je een holistische aanpak bieden – inzichtgevend én ervaringsgericht. Ik zet mijn analytische vermogens in en mijn hoogsensitiviteit. Er zijn niet veel psychologen die zo werken. Ik omschrijf mijn werkwijze als down to earth én intuïtief. Ik vind het belangrijk dat het niet alleen maar blijft bij praten, maar dat je ook daadwerkelijk stappen durft te zetten; dromen, durven en doen. Dat proces heb ik beschreven in mijn boek Leef Voluit, ik heb er een online programma van gemaakt en persoonlijke begeleidingstrajecten voor ontwikkeld. Zo krijg je op verschillende manieren tools die je helpen om vol vertrouwen, zelfbewust en energiek je eigen koers kunt varen en voluit te leven.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Alle struggelingen rondom zichtbaar worden! In de beginfase kwam ik mezelf echt wel tegen. Ik moest een netwerk opbouwen en ervoor zorgen dat mensen mij wisten te vinden. Ik ben bij heel wat netwerkbijeenkomsten geweest, heb talloze mails verstuurd en veel gebeld. In het begin bracht dat nauwelijks iets op. Dat was vaak heel frustrerend! Nu weet ik dat ik toen zaadjes aan het planten was en pluk ik de vruchten van mijn eerdere inspanningen. Maar van tevoren had ik niet gedacht dat ik zoveel tijd zou moeten investeren in het zichtbaar worden.   

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Sneller professionals inschakelen die mij vooral met technische dingen verder kunnen helpen. In het begin deed ik alles zelf. Dat kostte ontzettend veel tijd en energie.  

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil met mijn werk bijdragen aan een mooiere wereld. Een wereld waarin wij ons vanuit ons diepste zijn met elkaar durven te verbinden en waarin wij vanuit vrijheid voor onze droomwensen durven te gaan. Daarvoor wil ik mijn online aanbod ook uitbreiden buiten Nederland. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!