Voorjaarsmoeheid: hoe pak je dat als ondernemer aan?

Het zonnetje schijnt, de temperatuur loopt op. Het moment om lekker actief bezig te zijn zul je waarschijnlijk denken. Toch voelen veel mensen zich in het voorjaar helemaal niet zo energiek. Daar zit een reden achter. In de winter gaat ons lichaam in een ruststand, waardoor er minder energie verbruikt wordt. Dit stamt nog uit de tijd dat er in de winter minder voedsel was.

Je lichaam heeft even de tijd nodig om te schakelen. Om weer in de actieve zomerstand te komen. Dit proces kun je op een aantal manieren bevorderen.

1: Zoek de buitenlucht op

Doordat je je lichaam aan meer licht blootstelt komt de omschakeling op gang. Ook maak je op deze manier vitamine D aan.

2: Bouw fysieke beweging rustig op

Ga niet meteen een hele lange hardloopronde doen, maar bouw het rustig op. Begin bijvoorbeeld met een wandeling of een ritje op de fiets. Zo went je lichaam weer aan de fysieke inspanning.

3: Let goed op wat je eet

Juist in deze periode is het belangrijk dat je gezond eet. Vind je het moeilijk om je aan een streng dieet te houden? Probeer dan per maaltijd of snacks gezonde keuzes te maken. Dit brengt je elke keer een stukje dichterbij meer energie.

4: Vul aan waar nodig

Het kan helpen om je energiebehoefte aan te vullen met voedingssupplementen. Doe wel je research en kijk naar welk product bij jouw behoefte aansluit.

Heb je nog aanvullende tips? Plaats ze dan hieronder!

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!