Waarom jouw bedrijf juist het zwarte schaap moet zijn

Daar ga je dan! Met jouw onderneming de wijde wereld in! Je hebt overal over nagedacht, wat ga je verkopen, welke kwaliteit ga je leveren, is je domeinnaam nog beschikbaar en hoeveel voorraad heb ik nou eigenlijk nodig? Je zorgt ervoor dat jouw aanbod staat als een huis en dat de kwaliteit sky-high is. Jouw service is fantastisch en jij bent ervan overtuigd dat de wereld jouw aanbod écht nodig heeft!

Als een blij ei maak jij je socials aan en gooi je je website online. En dan……… dan gebeurd er niks. Je bent constant aan het posten, steeds maar bezig met jouw producten in de spotlight zetten, maar er is nauwelijks respons. Herken jij je hierin? Dan kan ik je vertellen wat er aan de hand is. 

Wist je dat er vorig jaar ruim twee miljoen inschrijvingen waren in KVK Nederland? Tegenwoordig is een bedrijf beginnen niet het probleem, een bedrijf succesvol maken en behouden wel. Je kan je voorstellen dat jouw bedrijf een hoop moeite moet doen om op te vallen tussen al die nieuwe bedrijven. En ik kan je alvast verklappen dat je niet gaat opvallen door het zoveelste witte schaap te zijn. 

Een zelfgemaakt, goed-geprobeerd, canva logo gaat je niet meer helpen om op te vallen. De kwaliteit die jij als ondernemer wilt zien in je producten of diensten, moet ook weerspiegelen aan de buitenkant van je bedrijf. Jouw onderneming heeft een speciaal maatpak nodig zodat jouw klanten je serieus nemen. Deze uitstraling is je huisstijl/branding. Die gaat ervoor zorgen dat jij het zwarte schaap wordt of het paarse of het kanariegele of die hele stijlvolle gouden. Als je eenmaal weet welke uitstraling bij jou past, trek je dit door in je website, socials, bedankt kaarten, stickers, advertenties en noem het maar op! Zie je al waar ik heen wil?

Een potentiële klant beoordeeld jouw bedrijf in een paar seconde. Ze lezen pas je post als de uitstraling jouw klant aanspreekt. Een branding die past bij jouw doelgroep, aanbod, persoonlijkheid en passie gaat jouw bedrijf laten groeien! 

Hoe vaker jouw herkenbare stijl voorbij komt en de aandacht trekt, hoe groter de kans dat klanten toch wel heel nieuwsgierig gaan worden wat dat kanariegele schaap nou precies doet. Ze gaan je onthouden, zich verdiepen in je aanbod en ze herinneren zich jouw bedrijf op het moment dat ze je nodig hebben. 

Het is zo geweldig om te zien hoe ondernemers gaan knallen nadat de uitstraling van hun bedrijf volledig matched met de binnenkant van hun bedrijf. Het mooie is dat niet alleen je bedrijf, maar jijzelf ook een enorme boost krijgt! Je zal namelijk vol trots en zelfvertrouwen jouw bedrijf kunnen presenteren aan de wereld en meedoen met de big players! 

Mijn naam is Carlijn Evers, expert in design en drukwerk voor (web)shops. Wil jij meer weten over hoe jij je bedrijf moet laten opvallen of heb je daar hulp bij nodig? Check dan mijn website www.signyourdesign.nl of mijn instagram www.instagram.com/sign.your.design

Samen brengen we jouw droombedrijf tot leven!