WEBSTRIJD

Contactpersoon: Lisa Vonk & Iselle van Ginkel
Onderneming: WEBSTRIJD
Website: https://www.webstrijd.nl/

Wie zijn jullie?

Wij zijn Iselle van Ginkel (30), geboren en wonende in Den Haag, en Lisa Vonk (27), van origine een echte Brabo, maar momenteel al 8 jaar wonend in Amsterdam. Samen vormen wij WEBSTRIJD, het online marketing bureau voor de startende en kleine ondernemers.

Wat hebben jullie gedaan voor jullie begonnen met ondernemen?

Na onze studies en masters op de UvA en VU te hebben afgerond, zijn we het digitale marketing traineeship bij de Nieuwe Zaak ingerold. Geen dag spijt van gehad. Hier ligt de toekomst! Na nog 3,5 jaar online marketing ervaring te hebben opgedaan bij DPA en IWB Growth Agency, zijn we nu samen ons eigen online marketing bureau WEBSTRIJD gestart.

Waarom hebben jullie voor het ondernemen gekozen en hoe zijn jullie op het idee van jullie onderneming gekomen?

We liepen er steeds vaker tegenaan dat kleinere ondernemers vanwege hun meer beperkte cashflow werden afgewezen door de grotere online marketing bureau’s, waar wij werkten. De kleine ondernemers brachten, voor onze vorige werkgevers, te veel onzekerheid met zich mee en waren daardoor niet interessant genoeg. Dat maakte het soms best lastig, gezien we ondertussen zelf ook best veel startende ondernemers kennen. Zij kregen niet echt een kans en werden zo in hun groei geremd. Dit terwijl er vaak zulke goede ideeën tussen zaten.

Zonder groei van deze ondernemers, zouden straks alle Multivlaais en Bijenkorfen van deze wereld het gaan overnemen. Niet dat we die niet leuk vinden, maar we willen de passie van kleine ondernemers ook graag een kans geven. We gunnen het die bakker op de hoek en de kledingwinkel in het dorp ook.

Alleen hier moesten we dan wel een goede manier voor bedenken, gezien de kleinere ondernemers vaak niet direct veel budget beschikbaar hebben voor langdurige support. Daarnaast wil een  groot deel van deze ondernemers graag zelf zaken in de hand houden, maar wel even een zetje in de goede richting krijgen. Daarom hebben wij naast onze maandelijkse ‘normale’ support, een speciaal online marketing startpakket ontwikkeld wat ook eenmalig support en advies mogelijk maakt. Net datgene waar veel ondernemers behoefte aan hebben. Dat trekt aan!

Hoe combineren jullie het ondernemen met alle andere activiteiten op jullie dagen?

We zijn beide gestopt met ons vorige werk en gaan vol voor WEBSTRIJD nu, waar we dus minstens 40 uur per week instoppen. Werkt super zo. Wanneer je even geen concentratie hebt, ga je even lekker wandelen zonder dat er een baas in je nek hijgt. En heb je ‘s avonds om 22.00 opeens inspiratie? Hop, lekker aan het werk. Ook dat is niet gek meer.

Wat maakt jullie onderneming uniek?

Ons speciale Online Marketing Startpakket. Bij bijna alle (grote) online marketing bureau’s moet je gelijk een prijzig support abonnement afsluiten voor minstens een jaar. Dat hoeft bij ons niet. Ons Online Marketing Start pakket maakt ook eenmalig support en advies mogelijk. Zo kunnen de kleine ondernemers met weinig budget ook aan de slag met een juist ingestelde website/-shop.

Is er iets binnen het ondernemen dat jullie hebben onderschat?

Het boekhouden, haha. Ook al zitten we zelf ook veel in de cijfers en statistieken, willen we daar beide eigenlijk niets van weten. Daarom hebben we nu heel verstandig een boekhouder ingeschakeld: Simona, van Taxtics. Een echte topper die ons ontzettend goed helpt! Waar je zelf geen kaas van hebt gegeten, kun je ook beter uitbesteden vinden wij.

Als jullie 1 ding over kon doen sinds jullie zijn begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eigenlijk niets. Natuurlijk hebben we wel wat ‘fouten’ gemaakt, maar hier leer je alleen maar van. We zijn er trots op hoe het nu al loopt en we leren iedere dag weer meer. Een ding die we over konden doen voordat we begonnen met ondernemen, is eerder beginnen met ondernemen, haha. 

Wat is jullie toekomstvisie?

Het liefst maken we zo snel mogelijk online winst voor iedereen toegankelijk. We hopen zoveel mogelijk ondernemers te kunnen helpen met onze diensten, eenmalig of maandelijks, beide goed. Ons ideale toekomstbeeld zijn veel gepassioneerde (kleine) lokale ondernemers die allemaal mogen en kunnen blijven bestaan, omdat ze ook een online kans hebben gekregen. 

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!