fbpx

Werkgeluk: het belang van in je eigen kracht staan

Werkgeluk: het belang van in je eigen kracht staan

Isabelle Oey van Wolff Jewellery

Heb jij jezelf wel eens de vraag gesteld wat jou op werkgebied nou echt gelukkig maakt? Misschien wel, misschien niet, maar zonder twijfel is dit een lastige vraag om te beantwoorden. Het leven – vooral in deze tijd – brengt ontzettend veel keuzes met zich mee. Samen met mijn compagnons én vriendinnen Suzanne van Veenendaal en Carlijn Haveman ben ik sinds een half jaar het sieradenmerk Wolff Jewellery gestart. Dit is ontstaan vanuit een ondernemerschapstraject tijdens onze studie, waarbij wij in een sneltreinvaart op zoek moesten gaan naar een team en een idee om een onderneming mee te starten: ook wel de pressure cooker genoemd. Nu valt hier iets over te zeggen, en het is dan ook niet voor niets dat een aantal van deze teams al zijn gesneuveld of nooit tot een concreet idee zijn gekomen. Toch is deze weg een goede manier om intensief op zoek te gaan naar hoe jij in je kracht kunt staan. Doordat je snel moet schakelen en snel keuzes moet maken, word je gedwongen om niet te lang na te denken en is er dus ook geen ruimte voor twijfels die je wellicht normaal gesproken wel zou hebben.

Binnen een korte tijd moesten wij leren om samen te werken en de taken binnen ons bedrijf te verdelen. Buiten dat wij alledrie een passie voor sieraden hebben, moesten wij ook binnen het ondernemerschap op zoek gaan naar wie welke rol zou vervullen. Als je zo intensief met elkaar samenwerkt, merk je snel genoeg of bepaald werk bij iemand past of niet. Met trots kan ik nu zeggen dat wij alledrie taken hebben gevonden die bij ons passen, en juist dit maakt dat ons bedrijf nog steeds bestaat. Het is dan ook niet voor niets dat bij ondernemingen het team belangrijker is dan het idee, en een team kan alleen werken als iedereen in zijn of haar kracht staat.

De start-up van ons bedrijf heeft mij geleerd dat, hoe cliché het ook klinkt, het leven te kort is om iets te doen waar je niet gelukkig van wordt. Waarom zou je binnen je werk of binnen je bedrijf bezig zijn met dingen waar je geen geluk uit kunt halen? Zo maak je het leven niet fijner. Ga bewust op zoek naar je kwaliteiten en valkuilen! Laat anderen je daar feedback over geven en vraag aan de mensen die dichtbij je staan wat zij denken dat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn! Gebruik die valkuilen, en vraag extra hulp voor taken waar deze valkuilen een rol spelen. En gebruik vervolgens jouw kwaliteiten, daar waar jij goed in bent en daar waar jij gelukkig van wordt, om sterker te worden. En ik begrijp het, je kunt niet altijd alleen maar dingen doen die je leuk vindt, maar juist dit hoeft geen probleem te zijn. Accepteer ook deze kanten: dit geeft je balans, en zorgt ervoor dat jij nog meer in je kracht kunt staan!

Liefs,

Isabelle Oey van Wolff Jewellery

P.S.: Check ons bedrijf via www.wolff-jewellery.com of volg ons op Facebook (Wolff Jewellery) of Instagram (@wolffjewellery)! Heb je nog andere vragen of opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar info@wolff-jewellery.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

preloader