WORKPLAY

Contactpersoon: Kim Monrooy
Onderneming: WORKPLAY
Website: www.instagram.com/workplaynl (website komt eraan)

Wie ben je? 

Mijn naam is Kim, 32 jaar en woon samen met mijn verloofde en 2 meiden ( 1,5 en 4 jaar) in Nieuwegein. Ik ben eigenaresse van WORKPLAY een online platform voor de ondernemende moeder waar je leert hoe jij je droomleven kunt leiden terwijl je een succesvol bedrijf runt en een fantastisch gezinsleven hebt, zonder in te leveren op jezelf. Vrienden vinden mij zorgzaam, lief, creatief, georganiseerd en mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen? 

Enorm veel aangezien ik nooit echt wist wat ik precies wilde worden later. Toen ik erachter kwam dat ik niet naar de balletacademie in Amsterdam kon ben ik altijd op zoektocht geweest naar mijn ‘roeping’. Jaren gewerkt als schoonheidsspecialiste, officemanager bij een bouwbedrijf, callcenter medewerkster, kraamverzorgster en office assistent bij een cake designstudio. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ooit hoorde ik iemand zeggen: creëer je eigen ideale werkomgeving! Aangezien ik al jaren bezig was om deze te vinden besloot ik om het zelf te gaan creëren. Omdat ik veel ondernemende moeders sprak op Instagram kwam ik erachter dat ze vaak vanuit huis werkte maar daar de focus, creativiteit en het contact met like-minded moeders miste. Aangezien ik Emilie van Hashtag Workmode al een enorme tijd als echte fan girl volg en haar concept fantastisch vindt, zag ik wel dat wij (de ondernemende moeder) andere behoeften & struggles hebben als de ondernemende vrouw zonder kinderen. Toen kwam ik op een idee voor een co-workingspace speciaal voor ondernemende moeders. 

Helaas is dit door het coronavirus op een laag pitje komen te staan maar de missie is er nog zeker! Ondertussen bouw ik online aan een platform waarbij je informatie vindt om met veel focus thuis te kunnen werken door structuur in je planning aan te brengen, hoe je meer creativiteit krijgt en breng ik andere ondernemende moeders met elkaar in contact. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

De ene dag beter dan de andere dag! Straks heb ik 2 dagen dat mijn kinderen niet thuis zijn en dan kan ik mij ook 100% focussen op mijn bedrijf, dit plan ik de dag ervoor allemaal in en zo weet ik wat haalbaar is. Op de dagen dat mijn kinderen thuis zijn probeer ik tijdens hun rustmoment wat te werken maar ik weet ook dat dit niet altijd mogelijk is, dus dit zijn meestal taken die geen hoge prio hebben. Daarnaast geef ik mijzelf 2 avonden waarbij ik een paar uur werk, dit heb ik afgestemd met mijn verloofde zodat hij die avonden ook de kinderen naar bed brengt. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Omdat het gaat om de ondernemende moeder en dat we niet alleen kijken hoe je kunt groeien als ondernemer maar hoe je daar als moeder ook gelukkig bij bent én toch ontspannen kan genieten van je gezin. Co-workingspace met deze doelgroep is er nog niet in Nederland terwijl daar wel ontzettend veel behoefte aan is. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Vooral de dingen die ik erg leuk vind om te doen maar die ook ontzettend veel tijd kosten zoals Socialmedia en de reacties op verschillende kanalen in de gaten houden en uiteraard het wat saaiere administratie. Ook het sales gedeelte vind ik een lastig onderdeel aangezien ik vaak handel uit gevoel en niet heel zakelijk ben ingesteld. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Beter gekeken welke business coach bij mijn situatie en persoon zou passen en daardoor uitkijken met hoge investeringen in het begin. Misschien had ik achter de schermen wat meer dingen al geregeld willen hebben of willen onderzoeken voordat ik het ‘online’ ging gooien aangezien er gaandeweg toch best wel wat dingen zijn verandert. 

Wat is je toekomstvisie?

Over 2 jaar zou ik graag een co-workingspace willen hebben waar de ondernemende moeder terecht kan om met volle focus aan haar bedrijf te werken en kan brainstormen met andere ondernemers. Het online platform is een begrip geworden en uitgegroeid tot een hechte community waarbij ondernemende moeders terecht kunnen met hun vragen, struggles en behoeften. Er staat een mega waardevol event gepland met meerdere sprekers die met hun kennis gaan strooien op het zakelijke gebied maar ook over moederschap. Want deze staan sterk met elkaar in verbinding!

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!