Interview met Michelle van Echocentrum Ava

Wie ben je?

Hallo allemaal! Ik ben Michelle van Schieveen. Ik ben 30 jaar, moeder van twee kindjes en verloskundige en echoscopist.  Ik ben op dit moment zo’n zes jaar actief in de geboortezorg. Afgelopen jaar was het zover, en ben ik mijn eigen centrum begonnen, Echocentrum Ava! Ik richt me in het centrum op de echoscopie. Voor alle soorten zwangerschapsecho’s die er bestaan kan men bij ons terecht. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?  

Hiervoor heb ik waargenomen als waarnemend verloskundige en echoscopist. Dit was een hele leuke en leerzame tijd. Ik heb veel geboortewerkers in de regio leren kennen. De Utrechtse geboortezorg bestaat uit een hele fijne groep collega’s (zo zie ik hen ook echt) die elkaar op een fijne manier ondersteunen en ook kritisch zijn op de kwaliteit van zorg. Ik ben zeker van plan om actief te blijven in de regio Utrecht als verloskundige en ook om de kwaliteit van zorg te blijven verbeteren in bijvoorbeeld werkgroepen. Ik werkte eerst fulltime als waarnemend verloskundige en nu doe ik dit parttime/op invalbasis. Op vaste tijden ben ik in mijn echocentrum Ava te vinden en ik zorg er ook voor dat ik er ad hoc naartoe kan als een echo gewenst is in de regio, bijvoorbeeld bij ongerustheid in de avonduren.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het sprak mij aan dat ik mijn onderneming kan runnen vanuit mijn eigen visie. Zo vind ik het bijvoorbeeld erg belangrijk om de tijd te nemen voor een echo en goede uitleg te bieden. Het mag echt een prettige, mooie of belangrijke ervaring zijn. Dit gaat niet overal zo. Maar ik vind dat een zwangerschap iets heel belangrijks is en dat goede zorg daarom essentieel is. Ik wil de kwaliteit blijven bewaken en ook weer verder ontwikkelen!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Mijn dag ziet er als volgt uit: ’s ochtends als ik op sta controleer ik mijn agenda (online) en controleer ik of ik verzoeken om medische echo’s heb ontvangen vanuit mijn collega’s uit de regio. Afhankelijk van de dag breng ik of mijn man de kinderen dan naar school/ de opvang, en ik ga dan naar Ava toe. Als het rustig is, werk ik mijn administratie alvast bij. Ook nodig ik regelmatig collega’s uit om zaken af te stemmen/ te werken aan werkgroepen ed. in de regio.

Afhankelijk van het soort echo dat is ingepland op een dag, bereid ik mij voor. Komt iemand die blij is met de zwangerschap, of juist niet, of onzeker is? Aan de hand hiervan kijk ik even wat passend is, ik neem bijvoorbeeld de tijd om rustig met hen te zitten. Naderhand zorg ik voor terugkoppeling aan hun hoofdbehandelaar.

Het helpt mij enorm dat mijn partner thuiswerkt en daarom ook flexibel is,  wij kunnen elkaar goed ondersteunen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Bij ons staat persoonlijke aandacht en kwaliteit hoog in het vaandel. Wij nemen de tijd voor een goede uitleg tijdens de echo. De cliënt en partner staan centraal. Vanuit mijn achtergrond als verloskundige weet ik hoe belangrijk dit is. Wij geven wij nét even dat beetje meer inzicht en uitleg.

Standaard geven wij echofoto’s van goede kwaliteit mee. Het centrum straalt huiselijkheid uit en er is de tijd en ruimte om even rustig te zitten.

Dankzij mijn beschikbaarheid kan ik bij ongerustheid/spoed cliënten rap ontvangen en dit onderscheid mij ook met andere werkplekken. Ik werk niet van 9 tot 5 maar als ik nodig ben.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Persoonlijk vind ik het financiele stuk soms indrukwekkend. Je probeert overzicht te creeëren maar tegelijkertijd weet je nooit exact hoe iets gaat lopen. Ironisch genoeg was ik dit wél gewend vanuit het waarnemen. Er is namelijk veel werk voor een verloskundige, dus ik kon goed uitkiezen hoeveel ik wilde werken en als ik even wat meer wilde werken, had ik meestal de keuze uit zo’n drie opties.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Er schiet mij zo even niets te binnen. Vallen en opstaan hoort er immers bij dus ik kijk eigenlijk wel prima terug op de opstartfase. Je komt zaken tegen, je leert ervan en gebruikt dit weer om verder te groeien.

Wat is je toekomstvisie?

Als Echocentrum Ava mag groeien tot een mooi bekend centrum waarbij cliënten zullen zeggen:’ wat fijn dat we hiervoor gekozen hebben, wij voelen ons er echt goed bij!’ dan ben ik een gelukkig mens.

Contactpersoon

Michelle van Schieveen

Onderneming

Echocentrum Ava, Nieuwegein

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!