Laat je bedrijf niet stikken in glanzend plastic

 Als ondernemer heb je iets unieks te bieden, iets waar je trots op bent. Natuurlijk wil je dit op de best mogelijke manier online presenteren. Een prachtige website lijkt daarvoor de perfecte oplossing. Het moet tenslotte de kwaliteit van je dienst of product weerspiegelen. Toch?

Maar pas op voor het gevaar van te veel nadruk leggen op de buitenkant. Wanneer je jezelf niet meer herkent in je eigen website, wordt het een plastic versie van je bedrijf. Je kent het vast wel, die websites die als een masker voor een bedrijf staan, zonder echte verbinding.

De website heeft het bedrijf in glimmend plastic verpakt. Hierdoor kan de echte waarde er niet doorheen  stralen. Het bedrijf vervuilt. Maar waarom zou je je bedrijf willen verstikken?

Niemand kan wat jij kan. Niet op jouw manier. Dus presenteer je bedrijf vanuit je eigen natuurlijke kracht! Laat jezelf zien en gebruik jouw kleuren, jouw woorden en je eigen fotografie.

Eerlijkheid raakt mensen. De kans dat bezoekers van je website klanten worden wordt groter als ze iets lezen of zien waar ze zichzelf in herkennen.

5 verbind-versnellers

 

Wil je weten hoe je je website meer persoonlijk kunt maken, waardoor je bezoekers een echte verbinding met je zullen voelen? Hieronder lees je mijn 5 verbind-versnellers!

1. Zie je website als je praktijkruimte

De plek waar je werkelijk je klanten zou willen ontmoeten. Net zoals je je echte praktijkruimte zou verzorgen, moet je ook je virtuele ruimte verzorgen. Maak het uitnodigend, warm en representatief voor wie je bent en wat je te bieden hebt.

2. Cijfer jezelf niet weg

Als ondernemer ben jij het gezicht van je bedrijf. Waarom zou je jezelf verbergen? Net zoals je iemand persoonlijk zou begroeten aan de voordeur van je winkel of kantoor, moet je jezelf ook digitaal presenteren op je website. Laat zien wie je bent, wat je passie is en waarom je doet wat je doet. Mensen willen zakendoen met mensen.

3. Schrijf zoals je praat

Vermijd het gebruik van jargon of overdreven formele taal op je website. Schrijf zoals je normaal zou praten. Dit geeft je teksten een natuurlijke flow en een authentieke uitstraling. Zo maak je een echte verbinding met je bezoekers.

4. Zet een video van jezelf op je website

Video is een krachtig medium om een persoonlijke band op te bouwen met je bezoekers. Door een video van jezelf op je website te plaatsen, kunnen mensen niet alleen je stem horen en je gezicht zien, maar ook je energie en passie voelen. Gebruik deze kans om jezelf voor te stellen, je verhaal te delen en je bezoekers te vertellen wat je voor ze wenst.

5. Beschrijf een zwakte of probleem dat je hebt overwonnen

Door je kwetsbaarheid te tonen, laat je zien dat je een echt persoon bent, net als je klanten. Het delen van een uitdaging of tegenslag, maakt je menselijk en benaderbaar. Het laat zien dat je begrijpt wat je klanten doormaken en dat je de kennis en ervaring hebt ze te helpen om soortgelijke obstakels te overwinnen.

In een wereld waarin online aanwezigheid ontzettend belangrijk is, is het cruciaal om jezelf te onderscheiden van de massa. Het gaat niet alleen om het hebben van een mooie website, maar vooral om het creëren van verbinding met je bezoeker. Door bovenstaande 5 verbind-versnellers toe te passen maak je een echte connectie met je publiek. En als mensen die connectie voelen, is de kans groter dat ze klant bij je worden. Dus laat je bedrijf niet verstikken in glanzend plastic. Laat het stralen in zijn authentieke vorm!

Meer website tips en inspiratie? In Mok’s boek Jouw Waanzinnige Website lees je hoe je binnen no-time online komt met een website die harten verovert. 

banner e-Boekhouden.nl

Contactpersoon

Mok Heijmerink

Onderneming

Webbouwen aan de keukentafel

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!