Waarom zou je Moneybird gebruiken?

Vaak vragen ondernemers waarom ik heb gekozen voor MoneyBird. Waarom is juist MoneyBird mijn favoriete boekhoudprogramma? En waarom niet één van alle andere opties?

Uiteraard heb ik voor de start van mijn bedrijf meerdere boekhoudprogramma’s bekeken en getest. Maar ik snap heel goed, dat je daar als ondernemer geen zin en tijd voor hebt. Daarom deel ik in deze blog graag mijn bevindingen van 4 veelgebruikte programma’s met je!

1. Exact Online

Met Exact Online had ik al jarenlang ervaring bij meerdere bedrijven. Het is een erg uitgebreid programma, dat veel wordt gebruikt bij hele grote bedrijven.

Het grootste nadeel voor kleinere bedrijven is dat het onnodig kostbaar is. Je betaalt voor veel opties, die je niet gebruikt. Deze opties maken je administratie bovendien erg onoverzichtelijk en minder vriendelijk in gebruik. Offertes online goedkeuren, kan dan weer niet. Een mismatch dus met de zzp-ers en mkb-bedrijven waar ik voor werk.

2. E-boekhouding

E-boekhouden is ook een erg “populair” boekhoudprogramma. Met name startende ondernemers kiezen er vaak voor, omdat de eerste 15 maanden dan gratis zijn. Als Financieel Adviseur had ik echter niet het gevoel dat ik het programma aan mijn klanten kon uitleggen. Het werkt niet erg intuïtief. De lay-out speelt daarbij een grote rol. Die nodigt niet erg uit, waardoor je boekhouding onnodig veel focus, energie en frustratie gaat kosten.

3. Snelstart

Met Snelstart had ik wel “een klik”. Het is een prettig boekhoudprogramma, met name voor boekhouders. Boekhouders kiezen vaak voor dit programma, omdat het goed gekoppeld kan worden aan andere boekhoudkundige systemen die zij gebruiken.

Het programma is echter vooral ingericht voor boekhouders, en niet voor de ondernemer zelf. Daardoor kon ik ook hier niet alles goed vertalen naar de klant. En dat vind ik juist zo belangrijk! Ik wil dat jij goed inzicht krijgt in je cijfers. En daar is MoneyBird echt veel beter in.

4. Moneybird

Van het werken met MoneyBird werd ik blij. En als ik ergens blij van word, dan breng ik dat ook over op mijn klanten. MoneyBird is overzichtelijk en eenvoudig in zijn uitleg. Ik kan het goed aan mijn klanten uitleggen en het geeft hen veel inzicht in hun cijfers. Ik merk dat ze daardoor hun administratie niet meer uitstellen, maar met veel gemak direct bijwerken.

Ook kun je MoneyBird eenvoudig koppelen aan veel systemen, zoals je webshop, banken, urenlijsten etc… En je maakt er eenvoudig professionele offertes mee, die klanten digitaal kunnen goedkeuren. Met één druk op de knop vertaal je die vervolgens in een factuur. Heerlijk toch?

Veel voordelen dus, waardoor MoneyBird voor mij het beste boekhoudprogramma is! Wil je meer weten over Moneybird en ervaren of jij net zo enthousiast bent als ik? Of wil je advies met je administratie? Laat het mij dan weten! Als Moneybird Adviseur kan ik je daar zeker bij helpen.

Nieuwe gebruikers kunnen ik ook via mijn website op de homepage de button “Gratis Moneybird” een link downloaden. Dan krijg je een extra lange proefperiode: van 120 dagen!

Contactpersoon

Marlouke Rambaldo

Onderneming

PayLouk

Website

paylouk.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!