Beauty by Sayrona

Wie ben je?

Mijn naam is Sayrona Webb en ik ben een gecertificeerde Allround Make-up artist.

Ik werk o.a. samen met fotografen aan personal branding fotoshoots, fashion shows, videoclips, filmsets, magazine fotoshoots. Verder geef ik ook make-up workshops, dit kan zowel individueel als in groepsverband.

Daarnaast ben ik ook mama van 2 kinderen en getrouwd met de liefde van m’n leven.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik werkte hiervoor als financieel medewerker.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik heb jaren op kantoor gewerkt en merkte dat er geen uitdaging meer in zat en gewoon niet meer bij me paste. Ik wist in ieder geval zeker geen kantoorbaan meer, maar wat dan wel? Ik heb make-up altijd leuk gevonden, was er in m’n vrije tijd zelf vaak mee bezig. Toen heb ik bij een Make-up school een open dag bezocht en me gelijk ingeschreven. Een jaar later had ik mijn diploma en heb me toen ingeschreven als freelancer bij het KvK.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Het is vaak balans zoeken. Omdat ik naast het werken, vaak ergens op locatie, zelf geen team heb die de overige praktische zaken overneemt, zoals boekhouding, marketing, socials etc. Gelukkig helpt mijn man me wel met de website, want daar snap ik niets van.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik ben Allround inzetbaar voor uiteenlopende make-up stijlen, zoals Natural Dag make-up, bruidsmake-up, avond make-up, film, fashion, festival. En daarnaast ben ik ook gespecialiseerd in make-up voor de donkere huid.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Absoluut! Naast je niet laten ontmoedigen door teleurstellingen wanneer een opdracht niet door gaat, de hoeveelheid tijd en energie dat erin gaat zitten. Ik heb altijd in loondienst gewerkt en dat gaf een vorm van regelmaat en “zekerheid”. Als ondernemer is dit zeker geen vanzelfsprekendheid. Om je business een eerlijke kans van slagen te geven moet je zelf echt overal achteraan. Zeker als je nog geen breed eigen netwerk hebt. Er is niemand die het voor je doet.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dat ik eerder deze stap zou nemen, en niet steeds had uitgesteld. Ik zag altijd beren op de weg, onzeker en vond altijd wel een excuus waarom het nu nog niet de juiste tijd was. Maar er is geen juiste tijd! You just gotta make the decision and go for it. En ondanks de uitdagingen die ik nog steeds tegenkom heb ik geen moment spijt dat ik ondernemer ben geworden.

Wat is je toekomstvisie?

De fashion wereld fascineert me. Ik kan enorm genieten van de hele vibe dat er omheen hangt, kleding, creativiteit, muziek, make-up & haar. Ik heb backstage mogen werken bij diverse geweldige shows waaronder EuroVision Songfestival 2021 in Rotterdam, The Africa Fashion Week Amsterdam & Isis Fashion Awards. Uiteindelijk is het doel om als Key Make-up artist met m’n eigen team te mogen werken bij (inter)nationale shows.

Contactpersoon

Sayrona Webb

Onderneming

Beauty by Sayrona

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!